Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Геодезист се вика да заснеме петното и височината на грубия строеж за да удостовери ,че не си влезнал в нарушение на отстоянията и височината.После тази информация се носи в цифров вид на агенцията по кадастъра(ама дали не беше на Акт15 вместо 14 :? ).След това се води на практика ,че строежа ти е "почти" узаконен и няма "кой за какво да те бутне".Всички останали документи за 4-та и 5-та категория строежи са само подпис и накрая носене на купчината в общината.
stenmark - специалист
Последно на Акт14 или Акт15.Моят строеж е 5 категория.
BobyB - специалист
stenmark написа:
Последно на Акт14 или Акт15.Моят строеж е 5 категория.
Акт 14, аз нямам акт 15 още, но съм нанесъл в кадастъра къщата.
Акт 15 е кажи речи заедно с акт 16, завършено със довършителните работи.
ArturDent - Почти Безобиден
stenmark написа:
Артъре задължително ли се вика геодезист за акт14.А държавната такса за какво е.И последно този така наречен Акт14 като документ къде стои при инвестотора или надзора.Моя надзор ми каза че ставал много бързо и не ми каза за пари и геодезист.Опасявам се нещо да не ме смотва.
Абсолютно задължително е.
Там се удостоверява че си построил грубия строеж - габарити и местоположение в съответствие с проекта.
Геодезиста заснема сградата и в цифров вид се подава в Агенцията по кадастъра.
От там пък ти издават едно удостоверение по чл. ХХ, че строежа е нанесен в кадастъра.
После трябва и в общината да отидеш за да декларираш завършения груб строеж. Да почнат да ти вземат по-високи данъци.

Както писах това са изисквания на поне три закона. ЗУТ, за Кадастъра и Местните данъци и такси.

Тема "покупка на парцел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: