Да ползвам и аз темата,понеже ще слагам и аз шинГли на къщата на село.Продават ли се такива пирони 

Прикачен файл
ef503e28-fbf3-469c-b9d8-1f4de11b203b_300.jpg (5.85 KиБ) Видяна 4295 пъти
Прикачен файл
svetoslavoff написа:schuldiner написа,Ето тук имам една отворена тема "Как се прави покрив през зимата". Мисля, че ще ти е полезна. http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 7&start=20
"перфектния детайл: пароизолация - топлоизолация - паропропусклива - вентилация - хидроизолация."
Изреждаш от долу нагоре, нали? Засега изяснявам детайла паропропусклива - вент - хидроизол. Като разкрия до ребра от горната страна, покривам с паропропусклива - нея съм имал впредвид по-нагоре. А по-здрава, сиреч от малко по-тежката. Виждам, че масово се предлагат "обикновена" и "усилена- по тежка".
- Пак питам, тя ще защити ли от евентуален дъжд за около 7 дни, че под покрива има мебели и т.н.? БИ трябвало, нали? Докато накова обшивката и 1 пласт воалит, или както предлагаш - полиестерна мембрана.
- кова летви по дължината на ребрата над мембраната,
- върху тях плътна обшивка,
Това от предния ми пост, ама като се замислих, май трябва да накова тук-там под надлъжните летви парчета за повдигане. Иначе биха се получили затворени обеми между всеки две ребра и горе трябва да има отвор за вент на всяко междуребрие.
А някъде срещнах изискване поне 1 отвор на 60м2 или 1 на скат.
Естествено, това се отнася за покрив с шиндли.
За керемиди двойната скара ми е ясна, поне като принцип.
Май клоня към шиндли, по съвета на един познат конструктор, понеже е невъзможно да разбутвам подпокривното за работа по конструкцията на покрива отдолу.
И смирено моля за по-снизходително отношение към лаишките ми обяснения:)))
Лек ден на всички!
svetoslavoff написа:8180, благодаря за включването. Мина ми и тази картинка пред очите. Чета и вече имам 2 папки - материали и технологии:)То и аз САМО чета засега, но ми се е запомнило, че повече отвори слагаха. Иначе съм фен на вентилираните изпълнения и съм си харесал това с двойното било - някак по-разумно за течове ми седи.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: