Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Високата столица я пускаш до средния поп и в/у нея стъпват ребрата и маията.Ниската столица от другата страна я пускаш да стърчи на нивото на маията и редиш ребрата.Оттичането на чупката може да стане с скрити улуци в двете посоки.
dpp - специалист
VLADO66 написа:
Високата столица я пускаш до средния поп и в/у нея стъпват ребрата и маията.Ниската столица от другата страна я пускаш да стърчи на нивото на маията и редиш ребрата.Оттичането на чупката може да стане с скрити улуци в двете посоки.
А триъгълника който се образува горе ..ще трябва да го иззидам освен до тавана , т.е. до столицата.. :? или направо да се иззида и да легне на него самата столица?
VLADO66 - майстор
Да, столицата ляга на зида.
Вадим Владимиров - специалист
Това с улуците да не те притеснява. Има 2 решения за проблема.
Това е твоя случай.
Прикачен файл:
SAM_0115.jpg
SAM_0115.jpg (87.67 KиБ) Видяна 3348 пъти
Първото решение е да вържеш двата улука по този начин. В горния улук монтираш един щуц.На снимката е в червено.Долния улук изнасяш с 12-15см. навън и монтираш тръба с Ф80 между тях.
Прикачен файл:
SAM_0123.jpg
SAM_0123.jpg (92.12 KиБ) Видяна 3348 пъти
Второто решение е улуците да са независими един от друг. Но ще имаш повече казани и водосточни тръби. Странично покрива го затваряш по следния начин.
Прикачен файл:
SAM_0090.jpg
SAM_0090.jpg (108.15 KиБ) Видяна 3348 пъти
Прикачен файл:
SAM_0119.jpg
SAM_0119.jpg (61.76 KиБ) Видяна 3348 пъти
И ще изглежда така отстрани
Прикачен файл:
SAM_0120.jpg
SAM_0120.jpg (94.88 KиБ) Видяна 3348 пъти
Вадим Владимиров - специалист
и сега се сетих. Ето ти вариант за направата на стрехата без колони.
Прикачен файл:
SAM_0078.jpg
SAM_0078.jpg (108.93 KиБ) Видяна 3346 пъти
Прикачен файл:
SAM_0116.jpg
dpp - специалист
Така нагледно наистина не изглежда грозно, пораздвижен покрив и се махат уламите. хмхмхм. Ще го обсъдим с брат ми. Наистина този вариант не е никак лош, а и ще се изпълни по-бързо и по-надежно като цяло. На всичко отгоре имам само 3 попа и ще ми трябват само 2 подложни дебели столици за тях над пояса!!!
Благодарско много Владимиров. :!:
Tsilkov - майстор
dpp написа:
Така нагледно наистина не изглежда грозно, пораздвижен покрив и се махат уламите. хмхмхм.
Изглежда си чудесно (имай впредвид и че Вадим тва му е работат де и незнам дали сам ще успееш да го направиш така :lol: ) и не правиш някви "безумни еквилибристики" по основната част на покрива.При тоя вариант също си има трудности и пинизи(schuldiner вече ти писа) ама оная картинка дето са ти направили са забравили да ти дообяснят някои неща като допълнителните улами,раздвижените била ,чупките в улуците и че се пак тая къща ще има и комини и положението още по-зле ще стане.

Аз все още недоумявам защо хем си намаляваш терасата с метър и половина ,хем си усложняваш покрива.Нормално е чоюек като усложнява строежа да печели нещо ,а не да губи :?
dpp - специалист
Tsilkov написа:
dpp написа:
Така нагледно наистина не изглежда грозно, пораздвижен покрив и се махат уламите. хмхмхм.
Изглежда си чудесно (имай впредвид и че Вадим тва му е работат де и незнам дали сам ще успееш да го направиш така :lol: ) и не правиш някви "безумни еквилибристики" по основната част на покрива.При тоя вариант също си има трудности и пинизи(schuldiner вече ти писа) ама оная картинка дето са ти направили са забравили да ти дообяснят някои неща като допълнителните улами,раздвижените била ,чупките в улуците и че се пак тая къща ще има и комини и положението още по-зле ще стане.

Аз все още недоумявам защо хем си намаляваш терасата с метър и половина ,хем си усложняваш покрива.Нормално е чоюек като усложнява строежа да печели нещо ,а не да губи :?
Ами защо ми е тоя покрив още метър и половина да ми "схлупва" отгоре? Плочата между 1 и 2 етаж е очертана в червено. Не виждам смисъл да пускам голям покрив да ми покрива долу двора, някак не ми се връзва..
Tsilkov - майстор
То "схлупва" точно колкото останалата част от покрива :lol: .Ти ако двора ще ти се реши от 1,5 метра начи нещо не е ОК.Освен това аз ти казвам направо да си пуснеш терасата до там,а не да си затваряш двора.Целта е : по-голяма тераса,визуално изичстен обем на покрива, минимални конструквни и олучни усложнения..Аз лично даже ако имах хубава гледка на изток там бих го пуснал двускатен за да отвори гледка на там през красива видима конструкция.Това което правиш сега е на принципа - що да е просто като може да е сложно :lol:
dpp - специалист
Tsilkov написа:
То "схлупва" точно колкото останалата част от покрива :lol: .Ти ако двора ще ти се реши от 1,5 метра начи нещо не е ОК.Освен това аз ти казвам направо да си пуснеш терасата до там,а не да си затваряш двора.Целта е : по-голяма тераса,визуално изичстен обем на покрива, минимални конструквни и олучни усложнения..Аз лично даже ако имах хубава гледка на изток там бих го пуснал двускатен за да отвори гледка на там през красива видима конструкция.Това което правиш сега е на принципа - що да е просто като може да е сложно :lol:
Къде да пусна терасата бре човек, терасата си е пусната , това е 2 етаж на къща. Там където е в червено е плочата на втория етаж от "малкото" квадратно помещение се достъпва терасата.. няма да я правя тепърва, не е приземен етаж. Ако беше да , няма проблеми, ама това е двуетажна къща.. Нямам снимка в момента под ръка да приложа засъжаление..

Тема "Малко съвет и скройка на един покрив - моля за съвет.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: