Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фло - специалист
stenmark написа:
Flo сподели от къде може да се купи този Ланолин.Поне ме насочи в какви магазини.В нета пише за козметика и такива ,но това не ми върши работа.
Виж това за приложението,има и за дървения :http://www.lanotec.com.au/pages/industryuses,чукваш на timber. Иначе е при мен и още няма дистрибуция в страната.
Ето по-конкретно:http://www.lanotecaustralia.com.au/page ... timberseal
stenmark - специалист
Прощавай нещо не разбрах изречението ,иначе е при мен т.е. означава ли че може човек от теб да си поръча?
VLADO66 - майстор
Ами питaй го нa лични щото aко ти отговори-бaн :)
Фло - специалист
stenmark написа:
Прощавай нещо не разбрах изречението ,иначе е при мен т.е. означава ли че може човек от теб да си поръча?
Да,казах го с половин уста от кумова срама,да не ревне някой,че ползвам темата за търговия. Разполагам и продавам течен ланолин за индустрията ,контра тип на показания австралийски с подобрени свойства и за морско приложение,понеже в състава не е включен керосин.Важно е да е безвреден за хората,които го ползват и за морските организми при случаен разлив.
“Let the Timber do the Talking” -остави дървото да говори ,казват колегите австралийци за импрегнирането с ланолин.Едновременно предпазва дървото от вода и гниене и металните шурупи и сглобки от ръжда. "Натуралното е най-добро" казват още колегите.

Конкретно по темата: 1 кубик дъски покриват 35-40 квадрата покрив.
stenmark - специалист
Фло аз разсъждавам по друг начин.Не гледам това като на търговия,защото аз няма да купувам хил.литра ,а за частно ползване.И напротив взимам го като услуга след като не мога да го намеря по магазините.
zloby - помощник
Малко цифри - ще смятаме за покрив от 120 квадрата за по-лесно. Вариант 1. Дъски - 3 кубика по 280 лева = 860 лева. Вариант 2. ОСБ - 40 листа, 18 мм. дебелина на цена от 36 лева бр. - 40х 36 = 1440 лева. Вариант 3. Кофражни платна по 60 лв. броя - 40х60 = 2400 лв.
С дъски излиза три пъти по-евтино, въпроса е дали майсторите ще искат повече пари за покрив с дъски, отколкото с покрив с ОСБ или кофражни платна.
ПП: Един лист ОСБ или кофражно платно = 3 квадратни метра.
VLADO66 - майстор
Естествено че ще искат повече пари-въпрос на сметки и време.
stenmark - специалист
Те може да искат ,ама кой да даде.Казваш с тези материали такава е цената,на който не му отърва прав му път.
Алексов - напреднал
Вадим Владимиров написа:
Най-добре е да е със сухи дъски с дебелина 2,5-3 см. И все пак зависи с какво ще се покрива покрива.
Ще си позволя да повдигна един въпрос относно дебелината на дъските защото забелязах, че още в няколко теми препоръчвате дебелина от 25-30 мм. Не смятате ли, че тази дебелина на дъските е прекомерна за тази цел? Все пак с такава дебелина се правят дъските за дюшеме, а там натоварванията са къде къде по-високи от настоящия случай, където обшивката носи единствено мембраната. Мисля, че дебелина над 18 мм е просто излишен разход на материал, респективно средства.
zloby - помощник
Днес говорих с "майсторите", навиват ме да правим покрива с ОСБ 15 мм - тази дебелина била достатъчна, нямало нужда да вземам ОСБ 18мм. Плюс това ако се прави с ОСБ можело да се пропусне слагането на сачак. Така ли е - за сачака и за дебелината на ОСБ - то? Отгоре ще е с керемиди.

Тема "Покрив - ОСБ или кофражни платна ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: