• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
:-D
joroR73 - специалист
здравейте
искам да питам и аз за един навес. имам бетонова площадка 4х8 м
трябва да измисля конструкция за навес. прегледах темите, успях да направя нещо такова:
Изображение
Изображение
Изображение
носещите колони са 1850x120х120,стъпват на бетонова обувка 150 мм висока, хоризонталните по дължина и напречните и тези на ската са 140х120, по ширина е 4 м, а по дължина съм поставил колоните през 2м и надлъжните за да станат 8 м или чрез слепване ще се удължат или 2х 4 м. захванал съм ги чрез зарязване.
сложил съм и подпори под ската, а също и под хоризонталните греди.
между колоните по дължина разстоянието е 2 м и съм сложил доп. летви на кант 60х140 през 60 см.върху тях по билото смятам да закова ОСБ плочи или шперплат, отгоре битумни керемиди.
притеснява ме конструкцията и моля да си кажете мнението за нея.
Вадим Владимиров - специалист
Конструкцията си е OK! Нека всички, които си правят или искат да си правят навес да погледнат това, което си начертал и да няма повече тъпи въпроси. Най-накрая видях нещо наистина свястно. Евала.

P.S.
Остана и да го направиш така качествено. :) Но като гледам, май-май ще стане.
8180 - майстор
Ако е кът за отдих, бих помислил за малко вентилация по билото през лятото.
joroR73 - специалист
това доста усложнява конструкцията. все пак става дума за 4х8 м.
правя конструкцията за един приятел, той сам ще си каже мнението и ще си вземе решение.
въпроса ми дотук е как ви се струва така конструкцията, както съм я дал? може ли да се олекоти, да се вземе друго решение да кажем за билото и така нататък.мисля тия надлъжните дето са по 140х120х8000 да се снаждат по дължина, видях че бул-лес има складове по околовръстното и предлагат греди до 13 м дължина.
казвайте ако трябва ще мисля и за решение с допълнително проветряване по билото.въпроса е че съм мебелист, а не съм строител и не знам ще издържи ли конструкцията. нямам опит в такива навеси, работил съм панелни сглобяеми къщи само, а там са ферми и стенни панели и е по различно.
8180 - майстор
Според мен, на беседката от снимката е усложнено.
Не е много разточително. Основното ОСВ не се среща на билото - оставя се отвор примерно 2х30см. Отгоре допълнителни летви, примерно по 50 см и второ ОСБ по билото. Евентуално някаква мрежа в отвора.
Хидрото и керемидите върху двете.
За конструкцията съм слаб.
Стефко - специалист
обещах
Последна промяна от Стефко на ср юли 04, 2012 10:48 am, променено общо 1 път.
joroR73 - специалист
дай идеи Стефко кое и как. за колоните височина 1850+150 бетонни блокчета и става 2 м височина. знаеш много добре че гредите и въобще материала от чам е до 4 м, така че като сложиш окрайчванията от една такава колона мога да изкарам 2 парчета, максимум по 195 см така да кажем - в зависимост от гредите, състоянията на челата и един ряз по средата. така че затова са толкова колоните. за страничното укрепване против вятър какво имаш предвид?
Стефко - специалист
обещах
Последна промяна от Стефко на ср юли 04, 2012 10:48 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Въпрос за навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: