Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
rendo - специалист
Здравейте гледам че темата е бая разгорещена
Аз бих направил 2 неща - пукнатините бих напълнил с много рядък хоросан да може да се намести
А относно ъгъла бих направил - торкретиращ бетон (това е конструктивен похват ако се сещате така укрепяха моста на черковна дето пресича сливница) - т.е. маха се мазилката отвън и отвътре слага се арматурна мрежа ф6 или ф8 през стената се привързват 2-те мрежи на няколко места след което с рядък бетон с дребна фракция чакъл се нахвърля.
Така или иначе мазилката е дебела - няма да си личи. по - лесен вариант не се сещам
Caxo - специалист
Както беше казал някой колега, първо трябва да се разбере тази фуга дали работи. Ако да - то трябва да се открие каква е причината за да се прекрати процеса. След това вече има хиляди начини за запълване на самата фугата. Твърдението "то каквото е имало да сляга е слегнало" е напълно погрешно и съветвам никой да не разчита на това!
kolcho - специалист
alexast написа:
Колкото до съветване с конструктор не искам да се занимавам повече с тези ФИЛОСОФИ.Преди 2 год купих къща която мислех да събарям.Тя беше 101% негодна по думите на конструктора.Направи ми един проект и предписания,като за реновиране на НДК.теглих му една майна и си действах според моите виждания и с помощта на форума.в тази къща се живее от повече от 2 год без проблеми и материалите вложени в реконструцията не дотигнаха и 40% от предписаните от ФИЛОСОФИТЕ.Така че отново ще разчитам на мой виждания и на вашата помощ.

П.С Пък и тази къща е на един етаж.Моито мнение е че не е нужно да се слагат колони
След като демонстрирате такова отношение към професионалистите, просто не разбирам защо изобщо питате, а не направите всичко на своя глава, така, както сте постъпили с първата къща.....
:?
kolcho - специалист
alexast написа:
В понеделник имам оглед с един "специалист" да видим какво ще излезе.
Извикали сте специалист за оглед и мнение и зад гърба му го описвате подигравателно като "специалист"?
Поздравления за доброто възпитание!
:wink:
alexast - специалист
Моите извинения,ако съм обидил някого,но тези които ми се паднаха на мен просто бяха калпави.Вие като ходите на майстор примерно за колата,всичките ли са добри или има и "смешници"има и то много.Ами ето в този случай е същото,на мен ми се паднаха смешници.
Въпроса ми беше конкретен за къщата ,не искам да обсъждате моето мнение =D>
Ако имате да отговорите нещо за къщата кажете.В противен случай не Спамвайте темата. :prayer:
nikogargov - специалист
Все пак нека да не забравяме годината на строеж на самата къща, а и въпроса е дали е тухла или ... Не една къща е пропукана, просто от стареенето и некачеството на материала
Бат Иво - специалист
Зидарията сама по себе си е здрава конструкция.Иде реч че за да се сцепи е действала някаква сила.
Значи зидът трябва да бъде здрав което с пяна няма как да се постигне.Пяната е еластична материя и се използва за свързване на не носещи стени с тавани и колони .
Тук в Испания съм гледал как пълнят пукнатини в стени,арки,сводове и др. елементи от строителството.
Запушват външно от двете страни пукнатината 40-50см. височина прави се специално чучурче (фуниика) от гипс залепена за стената(като кукувиче гнездо) и от там се налива специално лепило в зависимост от материала който е спукан.(много здраво лепило).Така до фунийката, след изсъхване т нови 50 см и така до край.Целта е да се получи здрава стена или елемент какъвто е бил по рано.
Зависи колко пари е къщата и колко ще трябват за да се ремонтира.За мен има по добри предложения от тази,но ти си купил и ти пожелавам успех

Тема "Купих си къща!Проблем с пукнатина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: