Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivanj - специалист
да питам. Законно ли е да се бетонират силови кабели в основите на къща?
stivemaster - майстор
Аз не знам кво се карате, за ясен казус.Инвеститора по принцип е ангажиран с преместването на съоръжения и трасета на инженерната инфраструктура, ако те са ЗАКОННИ и вписани в кадастралния план на района и отразени в скицата .Така те ще са предмет на обсъждане, още при издаване на визата или ПУП-а и ще присъстват, както в кадастралния план така и в нотариалния акт т.н.
До колкото разбирам, това до този момент не е и трасирано въобще, така че това трасе на ЧЕЗ е напълно незаконно според мен.Те разбира се, ще се пробват да минат по тънката лайсна, но колегата трябва да знае, че трасе има само със сервитут ,няма ли такъв ,няма ли го и в кадастъра ,такова трасе няма .Казваш им с друга жалба КЪШ (с копие до прокуратурата) ,че да не искаш и обезщетение и те ще ги махнат.
Имам познат такъв случай ,ЕОН си махна трасето след жалба до прокуратурата и вече беше възможно да се поправи визата, защото преди това при съгласуването на проект, се взима под внимание факта за трасето и се намаля разрешената за застрояване площ.
stivemaster написа:
Аз не знам кво се карате, за ясен казус.Инвеститора по принцип е ангажиран с преместването на съоръжения и трасета на инженерната инфраструктура, ако те са ЗАКОННИ и вписани в кадастралния план на района и отразени в скицата .Така те ще са предмет на обсъждане, още при издаване на визата или ПУП-а и ще присъстват, както в кадастралния план така и в нотариалния акт т.н.
До колкото разбирам, това до този момент не е и трасирано въобще, така че това трасе на ЧЕЗ е напълно незаконно според мен.Те разбира се, ще се пробват да минат по тънката лайсна, но колегата трябва да знае, че трасе има само със сервитут ,няма ли такъв ,няма ли го и в кадастъра ,такова трасе няма .Казваш им с друга жалба КЪШ (с копие до прокуратурата) ,че да не искаш и обезщетение и те ще ги махнат.
Имам познат такъв случай ,ЕОН си махна трасето след жалба до прокуратурата и вече беше възможно да се поправи визата, защото преди това при съгласуването на проект, се взима под внимание факта за трасето и се намаля разрешената за застрояване площ.
Имота се владее трето поколение.Имаме четри наториални акта(за всеки пореден наследник).На никой наториален акт или скица,не е отбелязан елекропровода.Прекаран е почти силиово,по онова време1965-1970 .Дядо ми нищо не е могъл да направи.Времената се смениха има нова подялба и жиците вече пречат(не че дядо ми и баща ми не са правили опити за преместването им).Дори имаше и пожар следствие късо съединение.Подадох жалба в ЧЕЗ,показвам отговора чрез снимка.Качвам и обекта.Помагайте как да процедирам

Прикачен файл

Tok2_resize.JPG

Прикачен файл

Tok1.jpg
Tsilkov - майстор
Ами връщаш отговор на това писмо като описваш ,че провода минава през парцела и слагаш снимка описана като приложение1. Пишеш и че няма отреден сервитут като прилагаш като приложение 2 и 3 нотариалния акт и скица от кадастъра. В заключение пишеш, че случея ти не попада в описаните в писмото казуси и електропорвода преминава незаконно в твоя парцел. Писмото го пусни с копие до РДНСК и Кмета на общината (за прокоратурата не знам как и кога можеш но нищо не ти пречи и до там). Междувременно си търси адвокат.
Tsilkov написа:
Ами връщаш отговор на това писмо като описваш ,че провода минава през парцела и слагаш снимка описана като приложение1. Пишеш и че няма отреден сервитут като прилагаш като приложение 2 и 3 нотариалния акт и скица от кадастъра. В заключение пишеш, че случея ти не попада в описаните в писмото казуси и електропорвода преминава незаконно в твоя парцел. Писмото го пусни с копие до РДНСК и Кмета на общината (за прокоратурата не знам как и кога можеш но нищо не ти пречи и до там). Междувременно си търси адвокат.
Благодаря за съветите,успях да намеря всики наториални актове включително и на пра дядо ми.
Всеки съвет ще е от полза.
stivemaster - майстор
Цилков е прав и РДНСК винаги е второто място до което можеш да пишеш.Насочвам те към прокуратурата обаче защото ,можеш да формулираш проблема като самоуправство,което след жалба до монополиста, не се коригира според очакванията, а преминава към изнудване .Хем ще им вземеш страха, че после на съгласуването ще те пуснат по пързалката.
Гадното в случая че проблема е техически решим,особено сега когато съществуват така нареченият френски кабел.Явно монополиста е решил че е най най.Тука всички малко или много сме технически грамотни.Ще кача още снимки за да видите за какво става въпрос.Оказа се че това не са единични случай.Преди часове разговарях с човек от Бистрица с подобен проблем.Ако трябва ще се съдим, но няма да е на тяхното.Няма да ми отнемат и последното което е останало от прадядо ми 380квм.Ще се боря,сантимент.
stivemaster - майстор
Само така, никаква аванта.
VLADO66 - майстор
Иск по чл. 109 от Закона за собсвеността.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 1%81%D0%BA
Приемам всеки съвет с благодарност.Колкото повече толкова по добре.Днес открих двама живи свидетели на стоежа на ел мрежата.Оказа че там било най на преко за захранване на бивша мелница.
Мелницата отдавна е в историята,но господата от ЧЕЗ решават да продължат линията по главната улица.
Правят някави врътки за удължаване на трасето,макар че от другата старана на улицата,също има мрежа.

Тема "относно стълбовете???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: