да питам. Законно ли е да се бетонират силови кабели в основите на къща?
Аз не знам кво се карате, за ясен казус.Инвеститора по принцип е ангажиран с преместването на съоръжения и трасета на инженерната инфраструктура, ако те са ЗАКОННИ и вписани в кадастралния план на района и отразени в скицата .Така те ще са предмет на обсъждане, още при издаване на визата или ПУП-а и ще присъстват, както в кадастралния план така и в нотариалния акт т.н.
До колкото разбирам, това до този момент не е и трасирано въобще, така че това трасе на ЧЕЗ е напълно незаконно според мен.Те разбира се, ще се пробват да минат по тънката лайсна, но колегата трябва да знае, че трасе има само със сервитут ,няма ли такъв ,няма ли го и в кадастъра ,такова трасе няма .Казваш им с друга жалба КЪШ (с копие до прокуратурата) ,че да не искаш и обезщетение и те ще ги махнат.
Имам познат такъв случай ,ЕОН си махна трасето след жалба до прокуратурата и вече беше възможно да се поправи визата, защото преди това при съгласуването на проект, се взима под внимание факта за трасето и се намаля разрешената за застрояване площ.