Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
8см. е минималното другото което си решил е добре.
Ole4ko - специалист
Всеки казва така за 8см.. По квартала масово се спряха на 5см, но мисля че до 8см ще мога да си го позволя... 10 см вече отива към сериозен разход... Също зная че трябва да се гледа плътността :) за това ясно ! Сега давайте идей за дограмата защото мисля февруари да я поръчвам! Но къде каква.... предложения моля ви се :) Предложиха ми сега на скоро Профилинк и Рехау какво за тях ?
VLADO66 - майстор
Профилинк е кремвирш,Рехау е филе . :wink:
Ole4ko - специалист
кйомерлинг, шуко? на какво да обърна повече внимание ? профил стъклопакет??
5kof - специалист
Като гледам и чета това, което си написал, че си сам саменичък и всичко ти си правиш по-добре помисли за Саламандер. Вярно, че е по скъпа, но ще си върши по-дълго и по-качествено работата. Другият много важен въпрос е какъв стъклопакет да си поръчаш, защото площта на остъклението ще влияе значително на температурата вътре. Успех
marmoz - специалист
Слага КВЕ 88 с 44мм троен стъклопакет б/б/4 сезона с обков МАСО,не се занимаваи с глупости :)

П.П.От Ролпласт бягаи,нещо много взеха да лепят лепенки в/у пластмасата,вече не се знае кое е оригинал и копие при тях :)
stenmark - специалист
Toва последното е добре ама има една подробност кой ще плаща сметката.Много е лесно да се предлага нещо което друг ще изпълнява.Забележка към автора на темата:Ако искаш нормални препоръки,първо казвай с какъв бюджет ще разполагаш.
Ole4ko - специалист
На фона на няколко-то оферти си направих съпоставка, че за дограма до 5000 лева ще дам (като имате на предвид че саламандер ми искат 6000-6500 това е върха за момента другите падат с по 2000 лева от офертата на саламандер а за боклуците като Вайс падат и под 4000, но няма тях да избирам) отделно за изолация ще я правя само шпакловка 2 ръце за момента без боя и мазилки защото те ще са скъпи. Имам скеле и ще си я правя аз. За Изолацията давам максимално 3000 лева до този етап. Вътре вече лека по лека инсталацията ще ми я правят приятели както и водата ( връщат услуги :) До момента за цялата година мога да си отделя за къщата 15000 лева повече няма да мога, ще обърна внимание на тези неща защото те са най съществени, но преди това ще прочета всеки един съвет от вас
marmoz - специалист
За дограмата минимум 5 камерна,мин. 32мм стъклопакет,по добре троен стъкопаккет,външно стъкло 4сезонно,обков задължително МАСО за да нямаш после ядове,да намалиш размера на дограмата поне с 10-12 см/от отвора в момента/,така при тези 8см изолация ще затъпи от 2 до 4 см в/у дограмата /ако много се стесняват отворите фибрани около отворите 3-4-5 см/.

П.П.ШУКО не слагаи,обковите са им ....... ,и те така :)

Тема "Нов в бранша моли за съвет :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: