Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
marmoz - специалист
Последно питане и ще ти дам съвет от моите знания :)
kalin72 написа:
Няма колони, има плоча. Стената е махната 1/3 от това, което беше
Питам за плоча на сутерена/кота нула/ има ли там и стоманобетона ли е/с арматура.Стената която си махнал от какво беше,колко дебела,има ли стена над неч на вторият етаж ?

П.П. batko66 - Стефчо стига си спамил не ти ли омръзна :?
batko66 - помощник
marmoz написа:

П.П. batko66 - Стефчо стига си спамил не ти ли омръзна :?
Името ми е Иван.
tysonlkr - специалист
kalin72 да уточним нещо.
Това ми прилича на нова пристройка :? Не е строено 66г.
Както казаха колегите това на 3,4 и 5 снимка се получава често и не трябва да се притесняваш. Получава се при по голям слой от материала с който е обърната дограмата.
На последната снимка тази със саксиите при направата, в бетона слагана ли е арматура :?
Според мен се притесняваш излишно :wink:
kalin72 - майстор
Не, няма плоча, според мен са ивичести основи, пълни със сгурбетон.
Преди година и половина изрових 20 см от сгурбетона, предполагам не всичкия, и запълних с керамзит 5-10, 20 см, върху него 8 см фибран и после гипсфазер.
Там, където е дограмата на снимката, е било тераса, под нея е кухо, или по-скоро позапълнено със сгурбетона от пода...но не е трамбовано, затворено е пространството с итонг.
VLADO66 - майстор
Калине,ти като се нанесе започна ли да ползваш активно кладенеца за поливане?
kalin72 - майстор
Както обясних, къщата е строена 1966та година, а това на снимката е бивша тераса, която приобщих към хола, поставих френска витрина, и запълних отдолу със сгурта, която изринах от пода.
Възможно е и да се притеснявам излишно, затова и искам други мения :)
kalin72 - майстор
VLADO66 написа:
Калине,ти като се нанесе започна ли да ползваш активно кладенеца за поливане?
Да. Ползвам го с хидрофор с не голям дебит, не съм го изпразвал до дъното, само веднъж слезе на метър от него...
VLADO66 - майстор
Може да има някава връзка(би трябвало)-къщата ти е дренирана в кладенеца и при падане на подпочвените води се получава слягане.Може също така като си натоварил терасата да се получи същото.Може и нищо да не е знае ли човек
marmoz - специалист
Да предположим че почва потъване на терасата.....
1.Причините при при тебе може да е от: увеличаване на товара в/у ивичният фундамент;от подпочвените води,от проблем в някоя от колоните/ъглите - камени,тухлени и../
2.Ако решиш да окрепваш основите това което изказа в началният пост е горе- долу истината с неколко промени и корекции :)
-копае се /след като си махнал плочите/ на не повече от 30 см при тебе щом дренажа ти е на 40см
-хидроизолацията според мен са излишни пари в твоят случаи/понеже ще обхване само зоната където ще работиш,а такива се правят цялостно преди започване на фундаментни еаботи на сграда/,даже според мен ще е и вредна.....
-с овеличаване на фундамета,площз ще се овеличи и ще спре потъването,при тебе проблема ще е как да се захване новата основа за вече съществуващата основа-стена за да работят като едно цяло / става с арматура,но трябва да го решиш след като изкопаеш за да видиш за какво да го захванеш/
Такъв е моят съвет - решението е твое,ако не спре и решиш да го правиш успех в начинанието :)
kalin72 - майстор
Благодаря за съветите, ще следя какво се случва със потъването, и ще действам според ситуацията :)

Тема "Моля за съвет - слягане на част от къщата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: