Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Най-вероятно ще го направим с 2 см фибран. А вариант ли е да се излеят пътеки цели и после да се прорежат с ъглошлайф? Ако са 10 см дебели ще се прорежат о/о 7 см, а останалото ще се сцепи, ако има напрежение.
VLADO66 - майстор
radius написа:
Най-вероятно ще го направим с 2 см фибран. А вариант ли е да се излеят пътеки цели и после да се прорежат с ъглошлайф? Ако са 10 см дебели ще се прорежат о/о 7 см, а останалото ще се сцепи, ако има напрежение.
Може,ако ти плащат силикозни и имаш 1-ва категория за пенсиониране. :-D
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Може,ако ти плащат силикозни и имаш 1-ва категория за пенсиониране. :-D
Аз лично не можах да го позная :-D нищо че ходих на къщата му :-D
Изображение
viewtopic.php?f=54&t=40261&p=460726#p460726
radius - майстор
:lol: Щом почти си прерязах кабела на флекса, не е като да нямаше прах.

Тук, по морето, има евтин морски пясък за обратни насипи. Дали е по-подходящ материал спрямо трошляка, който е фракция 0-32 ?
VLADO66 - майстор
radius написа:
:lol: Щом почти си прерязах кабела на флекса, не е като да нямаше прах.

Тук, по морето, има евтин морски пясък за обратни насипи. Дали е по-подходящ материал спрямо трошляка, който е фракция 0-32 ?
Не може да се трамбова добре плюс това има сол в него която разрушава бетона,да не говорим за миди черупки и друга гняс.
radius - майстор
Това за солта и аз си го мислих. Поне да засипя пречиствателната сигурно става, само да нямя някакви рапани да я пробият :axe:
VLADO66 - майстор
radius написа:
Това за солта и аз си го мислих. Поне да засипя пречиствателната сигурно става, само да нямя някакви рапани да я пробият :axe:
Сипвай смело нали е пластмасова-по-добре с пясък че трошляка ще я пробие.
radius - майстор
Понеже сме в "Направи сам" успях да излея на ръка 15м подпорни стенички с помощта на приятел, така че действам в духа на форума. Доката чакам следващите майстори, се чудя има ли смисъл да слагам от дренажната мембрана. Да припомня, че на основите е залепена битумна изолация, отгоре е фибран, шпаклован с мрежа. Мислех да слагам върху фибрана от дренажната мембрана, за да го пази при трамбоването, а не толкова да ми осигури някаква хидроизолация. Но от една страна фибрана е шпаклован с хубава баумитска мрежа, от друга ако някое камъче тръгне да пробива, едва ли мембраната ще го спре. Какво мислите - има ли смисъл да слагам тази мембрана?
radius - майстор
За да се отвежда водата, какъв наклон навън е нормално да се даде на пътеките - 2%, 4%? Не съм сигурен какво ще е крайното покритие, но може би камък.
Чудя се защо майстора ми подхвърли за трамбоване с трамбовка тип "шейна"? Аз все с пачи крак съм виждал.

Тема "Направа на пътеки около къщата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: