• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tanosliven - специалист
Всичкосам ли си го правиш или наемаш маистори?
Ако е сам БРАВО!!
Ако е с майстори е друго.Но както и да е имаш мерак и ти пожелавам успех ,в строителството всички са специалисти :-D а аз след 20г все още имам да уча :wink: .Затова продължавай!!!
ferrari4456 - специалист
Не прочете ли?
Всичко си е направил сам освен горната плоча.
k88 - специалист
tanosliven написа:
Всичкосам ли си го правиш или наемаш маистори?
Ако е сам БРАВО!!
Ако е с майстори е друго.Но както и да е имаш мерак и ти пожелавам успех ,в строителството всички са специалисти :-D а аз след 20г все още имам да уча :wink: .Затова продължавай!!!
Да сичко си правя сам ако нещо не разбирам питам вуйчо си тои е маистор от 30 г ... другото го следя по скиците на архитекта и проектанта.Само за горната плоча ме беше страх да не ми падне на главата :D
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
Не прочете ли?
колега прочете ли за това колко ми е излязло преди да го изтрия?като гледам ми е с 60% по ефтино от на теб с бригадата плащам само за матеряли...
dolli - специалист
Е-е-е, ама къде отиде вуИчото дето определил "номера и марката на желязото" и "оплел колоните" и приАтелят, дето знаел да работи с ЗД и направил "проекта" на къщата? Нас не ни лъжеш, момче, себе си лъжеш [-X .
Тая плоча има изнесени еркери, при които армировката е малко по сложна от това, което си начертал с Пейнта. Около стълбищния отвор също не видях да е заложено както трябва, поне по чертежа, то всъщност на "чертежа" май изобщо стълбищен отвор няма :? .Да не говорим, че на плоча с площ от 60 кв. не видях нито заложена армировка, нито достатъчна дебелина за скрити греди. То всъщност и видими греди не видях. Очаквай провисване, ако вече не е започнало.
Това по първа точка.
По втора точка - ако това на снимката е дълбочината на залагане на фундамента - имаш огромен проблем - в хумусен слой не се фундира. Той няма достатъчна носимост. И преди да ми възразиш, че бетона и желязото ще носят къщата ще ти кажа, че фундамента не носи сградата. Страдата се носи от земната основа под фундамента, а железобетонната ивица служи да разпределя равномерно тежестта и напреженията. Ето защо е изключително важно да достигнеш до здрава почва, върху която да сложиш фундамента.
Така, по трета точка :-D Така не се изпълнява зид от кухи тухли без носеща способност. Вярно, че масово го правят по нашенско, но това не значи, че е правилно. А ти не само си го направил по метода ЕЧКТ /един човек каза така/, но и си го заклинил още по-яко, като си оставил зъби от тухлите в колоните :shock:
Не ти го пиша това, за да ти се присмивам или подигравам. Напротив, опитвам се да те накарам да се заинтригуваш и да попрочетеш нещо по въпроса.
Хубаво е, че си млад и ентусиазиран да строиш, но ентусиазмът ти не чини нищо без елементарни познания. Затова хората си плащат на проектант и си следват проекта, дори и самите те да си строят. Особено, и на 100 % задължително, когато се касае за основно жилище, за постройка с приоритетно значение. Хайде за разни гаражи, курници и складчета може и самодейно, но за къща [-(
И пак ти казвам - нас не ни лъжеш, лъжеш себе си.
ferrari4456 - специалист
k88 написа:
ferrari4456 написа:
Не прочете ли?
колега прочете ли за това колко ми е излязло преди да го изтрия?като гледам ми е с 60% по ефтино от на теб с бригадата плащам само за матеряли...
Разликата само, че при мен е, че основите са ми на 3 метра дълбочина и е заложено доста по-добре и въобще не искам да сравнявам моест с твоето.Тротинетка с мотоциклет не се сравнява!Не се обиждай, но си е така!

Каква е общата квадратура на къщата?
Най-лошото е че и аз не видях дори минимум необходимата армировка.

Хубаво е че имаш ентусиаст, но по-добре си направи сметка до къде си стигнал и виж какво ще се прави нататък, защото това за мен не е редно да е така.Както каза възможно е и плочата да ти падне на главата!Не знам кой какъв "проектант" ти е правил проекта, но да ти кажа основите на къщата ти са по плитки дори и от тези на постройката ми за косачката и градинарските принадлежности.
k88 - специалист
Да не говорим, че на плоча с площ от 60 кв. не видях нито заложена армировка, нито достатъчна дебелина за скрити греди. То всъщност и видими греди не видях. Очаквай провисване, ако вече не е започнало.
Това по първа точка.
По втора точка - ако това на снимката е дълбочината на залагане на фундамента - имаш огромен проблем - в хумусен слой не се фундира. Той няма достатъчна носимост. И преди да ми възразиш, че бетона и желязото ще носят къщата ще ти кажа, че фундамента не носи сградата. Страдата се носи от земната основа под фундамента, а железобетонната ивица служи да разпределя равномерно тежестта и напреженията. Ето защо е изключително важно да достигнеш до здрава почва, върху която да сложиш фундамента.
Така, по трета точка :-D Така не се изпълнява зид от кухи тухли без носеща способност. Вярно, че масово го правят по нашенско, но това не значи, че е правилно. А ти не само си го направил по метода ЕЧКТ /един човек каза така/, но и си го заклинил още по-яко, като си оставил зъби от тухлите в колоните :shock:
Не ти го пиша това, за да ти се присмивам или подигравам. Напротив, опитвам се да те накарам да се заинтригуваш и да попрочетеш нещо по въпроса.
Хубаво е, че си млад и ентусиазиран да строиш, но ентусиазмът ти не чини нищо без елементарни познания. Затова хората си плащат на проектант и си следват проекта, дори и самите те да си строят. Особено, и на 100 % задължително, когато се касае за основно жилище, за постройка с приоритетно значение. Хайде за разни гаражи, курници и складчета може и самодейно, но за къща [-(
И пак ти казвам - нас не ни лъжеш, лъжеш себе си.
Фондамента беше 60х45 с Н 14 биглите от Н8
За Стълбишната клетка са пуснати усилватели а скритите греди са пуснати по дължина и ширина на 2 полета беше разделено с Н 16 на двоина скара...Целта ми да вляза в форума беше да питам за дограма и за хастарна мазилка...ако моеже да говорим по тази тема :rolleyes:
ferrari4456 - специалист
За хастарната мазилка кое те интересува?
За дограма зависи от бюджета, аз съм с вива пласт на първия етаж и с трокал на втория и пак с вива пласт на третия.Разлика голяма няма.Имам приятел който има фирма за това, общо взето съм разглеждал и двата профила и вивата изглежда също доста стабилна.Това от ниския клас.
Ако бюджета е по-голям отиваш на рехау и подобни.Сложи си троен стъклопакет с аргон, въпреки че за няколко години бяга.С рехау съм в апартамента правена е от валда и проблеми съм нямал, като провисване и такива неща, както и с другите профили.

ПП Аз измазах с такава мазилка
http://baumarket.bg/product/weber_201_p_mortar/
Като стегне после се държи доста добре, няма ронене и такива.
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
За дограма зависи от бюджета, аз съм с вива пласт на първия етаж и с трокал на втория и пак с вива пласт на третия.Разлика голяма няма.Имам приятел който има фирма за това, общо взето съм разглеждал и двата профила и вивата изглежда също доста стабилна.Това от ниския клас.
Ако бюджета е по-голям отиваш на рехау и подобни.Сложи си троен стъклопакет с аргон, въпреки че за няколко години бяга.С рехау съм в апартамента правена е от валда и проблеми съм нямал, като провисване и такива неща, както и с другите профили.

И аз сам с вива в апартамента 5 камерна доволен сам и е ефтиничка.За хастарната мазилка каква да я взема хидро и мразоустойчива
k88 - специалист
ferrari4456 написа:

ами хидроизолира ли по някакав начин или да го мина парво с такав грунд

аз затова искам да има в качествата си хидро и мразоустойчивост
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Моята нова двуетажна КЪЩА .Моля за съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: