Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
novgradski - специалист
Друго място от където съм си купувал материали за комарник е "Интерпласт" (до "Деплан"-в "Комлука")
stiv1961 - майстор
Както бях писал по-горе едва ли ще намериш от малкия профил, почти не го внасят вече. Тук таме има останал бял. Какво ти пречи да ги направиш от големия?
dpp - специалист
stiv1961 написа:
Както бях писал по-горе едва ли ще намериш от малкия профил, почти не го внасят вече. Тук таме има останал бял. Какво ти пречи да ги направиш от големия?
Нямам място между крилото и средната дъска която ми държи решетките на прозорците! Има около 12-13мм. Трябва да пиля, 6-7 мм а няма как да стане или ще е много трудно и не знам дали ще успея да го направя гладко и равно.От вън немога защото прозорците са "селски" тип, с две крила, външни - отваряеми навън и вътрешни крила отваряеми навътре. Посредата какато казах има средна дъска държаща решетките , т.е. железата на репетката. А за да отворя външното крило трябва да се направят комарниците отвътре да се отварят и така..сложна работа ама ще се пробвам . И някви тънки панти тип сърводелски ще мисля за да се хванат странично за касата, че челно нестава... Ясно, ще взема от Интерпласт от тънкия бял профил , ще го боядисам кафяво някво то се е видяло /// :?
Аз комари иначе нямам на вилата, ама тея мухи ще ме побъркат! ...
novgradski - специалист
Ако държиш и на цвета -носил съм си "неща" за прахово боядисване - Степан (до "Горжо")
Работят и по RAL...
stiv1961 - майстор
novgradski написа:
Ако държиш и на цвета -носил съм си "неща" за прахово боядисване - Степан (до "Горжо")
Работят и по RAL...
Според мен ако ще ги боядисва- праховото е задължително.
dpp - специалист
А защо трявб ада ги боядисвам прахово колеги? Ще са вътре и няма да ги вали нито дъжд нито нищо...?
stiv1961 - майстор
Ако ги напича слънце макар и от време на време боята ще се олющи според мен. профилите са боядисани прахово и са с гланц, ако ще ги боядисваш сам трябва да събориш гланца..... а той малко трудно се сваля, не невъзможно де.
dpp - специалист
Ще преценя да видим, те златни ще ми излязат тея комарници ако ги прая и прахово... :?
NoFace - помощник
dpp написа:
Ще преценя да видим, те златни ще ми излязат тея комарници ако ги прая и прахово... :?
В подобни случаи се сещам за думите на един колега: "Прави сам неща, които са скъпи и купувай онези, които са евтини!"
Иначе казано - май не си струва да си ги правиш сам?
dpp - специалист
NoFace написа:
dpp написа:
В подобни случаи се сещам за думите на един колега: "Прави сам неща, които са скъпи и купувай онези, които са евтини!"
Иначе казано - май не си струва да си ги правиш сам?
Ако беше прочел какво съм написал по-горе нямаше да има нужда да ръсиш акъл.... :-D
..ако ми направят комарници някъде за моите прозорци по поръчка ще е :rolleyes:

Тема "Изработване на комарници" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: