Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BLUEPUPIL - майстор
По отношение на здравният риск, стоманата е смятана за най-безвредният от трите строителни материала стомана, бетон и дърво. Проблемите в мазетата идват от почвата. Ако тя има концентрации на Радон над определени нива, потока винаги е от почвата към мазето. Този проблем (ако го има) се решава по два начина. Дебела хидроизолация или с-ма с високо въздушно налягане, която засмуква въздух отвън и го нагнетява към стените и пода. Колегата шоп би могъл да ти обясни по-подробно.
За да не бъда голословен, един град край морето има проблем с този газ.
radius - майстор
И всеки ден мрат хора от радона :lol: :lol: :lol: :^o
BLUEPUPIL - майстор
Колкото и да ме подкукуросваш няма да кажа името на града.
radius - майстор
Недей, да не настане масова паника.
nolkov - специалист
Благодаря!
Аз имам 2 слоя от по 5 мм битумна хидроицолация и е твърде вероятно да няма, но щом приключа довършителните работи понеже съм наясно с този проблем ще си взема детектор за радон и други газове, които падат в мазетата...вентилация също имам достатъчно (два комина като единият е спуснат на земята и тягата би трябвало да дърпа радона).

Притеснението ми се породи от това, че доколкото разбирам от поста на човека с фибрите, е че не иска да се използва арматура, за да не му влияят ел магнитни полета....и тъй като ти също сподели, че ги има тези въздействия исках да попитам най-общо за тях...2 кв циркуляр и други подобни машини дали представляват риск за здравето в този сутерен, който на практика е Фарадеева клетка с тази арматура....Знам, че телефон и wi-fi не трябва да държа долу, защото вълните екранират в стените и е проблем, но за ел машини незнам...

Тема "Най-добрите полимерни фибри в БГ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: