Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
botseto - напреднал
Дренаж около къщата не знам дали ще помогне - избата е насипана с баластра и на едно или две места има образувания, подобни на малки къртичини, което означава, че водата леко извира. Две от стените са външни, като едната е под плоча (плочата е на кота нула), така че за външна изолация е късно, а ако се прави, ще може да се направи само на 1 от 4-те стени... а и водата идва от долу най-вече. Не мисля, че има голям напор на подпочвената вода, така че варианта с няколкослойна хидроизолация на стените (още от тавана) заедно с пода без прекъсване (+ холкерчето) ми звучи удачно, без шахти и помпи. Много важно уточнение беше да избягам от употребата на каквато и да е вар при изправянето на стените, пък ще се шприцва първо, за да може да се лепи като се хвърля :) . Дори ми се върти из главата освен пясък и цимент, в разтвора да сложа от същата добавка, която прави бетона водонепропусклив.
VLADO66 - майстор
Не слагай добавка щото ускорява свързването и няма да можеш да изпердашиш стената.По скоро ползвай цимент и някакво евтино лепило 1:1
botseto - напреднал
Нещо такова значи.. макар че като се замисля, може би над кота хула няма нужда от хидрото. Благодаря за пояснението за добавката - в крайна сметка е изба и може да си остане на хидро само - по-АРТ :)

Прикачен файл

izba_hidroizolaciq2.jpg
VLADO66 - майстор
botseto написа:
Нещо такова значи.. макар че като се замисля, може би над кота хула няма нужда от хидрото. Благодаря за пояснението за добавката - в крайна сметка е изба и може да си остане на хидро само - по-АРТ :)
Правилно :wink:
chapara - майстор
Карай хидрото до тавана, няма да се набуташ толкова, колкото може да съжаляваш :wink:
Фитилчо - майстор
chapara написа:
Карай хидрото до тавана, няма да се набуташ толкова, колкото може да съжаляваш :wink:
Много вярна приказка :wink:

Спести сега малко, за да се набуташ после много.

Това ми прилича на въпроса : Защо толкова държите на оранжевите канални тръби и фитинги и лепилото на Хенкел ....
-Да зная, че ги нямате всичките фитинги, но и аз нямам желание да разбия пак банята и предпочитам да се ПРЕзапася

:lol:

Колкото до хидрото, на ивичните съм сложил- винил, пъпки и битумна 4 мм, както и водоплътност

Е нема как да протече :-D става за басейн, от 20 дена е пълно с вода и не изтича, начи е добре :lol:
botseto - напреднал
Фитилчо, нещо да добавиш за моя случай? Ако може, разкажи ми повече за пъпките (как само звучи това изречение хахаха). Мисля, че ме разбра де :D
Виждал съм ги на картинка само - нито имам идея как се полага, нито дали ми върши работа в случая.
Фитилчо - майстор
При мен беше лесно, аз положих всичко преди да излея бетона, вътре в кофража.
Иначе "пъпките" се полагат за да пазят битумната мембрана отвън, по принцип.

Тоест, ще ти свършат работа ако изолираш отвън.

Онова скъпото, което ти препоръчват би ти свършило работа. Би било удачно да си направиш мисля и замазка и под нея да сложиш разни неща, най логично ми се вижда...
botseto - напреднал
Да направя замаска над плочата с хидроизолацията ли? А какво да положа под нея тогава? Аз споделих с приятел това, което ме посъветваха до момента и което ми се вижда реално реализируемо, и той каза: "Що не сложиш и един дебел найлон под плочата, загънат и леко нагоре под холкера и пак да си и зкараш хидрото по план?" и се замислих защо не... Може ли нещо толкова просто да се окаже още по-ефективо или по-скоро ще нанесе вреда?
VLADO66 - майстор
Найлона никога не пречи,но в твоя случай при наличие на напор само ще забави водата :wink:

Тема "Проблем - в избата извира вода при по-дъждовни години" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: