Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bisermonov - специалист
Ето ви отвор за вита стълба мисла че беше около D 160см.
Изображение
Ето как изглежда от долу.
Изображение
bisermonov - специалист
Само че трябва подхода да е обратен.
bisermonov - специалист
Изображение
А на тебе ти трябва нещо такова само че малко по стръмен вариант зависи колко къртиш. Началото ще е от мястото където се опитах да го очертая. Започваш с права и завършваш с вита успех.
StanZ - специалист
Бисер ти е отговорил. Страхотни стълби колега, евала. Ама и автора не дава много инфо къде да излизат стълбите, разбрахме само, че насрещната стена продължава и на 2ри етаж. Интересно ми е колко е мястото назад, там от където си снимал? това е важно за правата част долу, защото и аз така си ги представях. Нахвълих на бързо нещо, промяната е само горе са вити. Отвора в бетона е същия както съм го дал в по горния пост, размерите на височините също:

Прикачен файл

step2.jpg
step2.jpg (106.01 KиБ) Видяна 3311 пъти

Прикачен файл

step1.jpg
step1.jpg (109.94 KиБ) Видяна 3311 пъти
yancho_lud - специалист
StanZ много ти благодаря за стълбичките. На зад има много място над 3 метра. От стената до прозореца е 85см., прозореца е широк 105см. и от прозореца до другата стена е 122см.
bisermonov - специалист
StanZ Точно така би трябвало да изглеждат, последното стъпало на витата стълба може да дойде по-навътре като се изкърти отвора на плочата под формата на буквата Г и Г-то да е колкото размера на стъпалото така се осигурява малко по-голямо място за развиването на витата част на стълбата а и над вратата има място, колкото повече се кърти толкова по удобно е за ходене зависи и колко ще се използват ако се използват само да се качи да спи на горното помещение по стръмни но ако се използват постоянно да бъдат по удобни това преценява собственика. При такова проектиране на стълби е свързано с много компромиси относно удобството но за сметка на това уемаш таванското помещение и жилищната ти площ се уголемява.
yancho_lud - специалист
За сега тавана е с външна стълба и се ползва само като фитнес и склад. Идеята ми е ако се направят вътрешни стълби да се използва за спалня + малка баня. Къщата е на две нива и тази част от тавана е 45 кв.м. които са достатъчни за прилична спалня с баня.
yancho_lud - специалист
Аз да попитам, тази колона която подпира плочата и стъпалата са хванати за нея задължително ли трябва да е от метал или може и дървена. Имам идеално прав дървен ствол с диаметър около 30см. Може ли да го използвам? Също да попитам как точно да стане закрепването на стъпалата към ствола и към стената?
vsterev - специалист
Това са стълби за любители на силни усещания и висок адреналин :lol:

Тема "Вътрешни полу вити стълби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: