• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
miroki - майстор
Не е зле. Успех.
Това обърнато към 100 м2 може да е 26-30 000 лв.
То зависи и какви екстри по визията ще има постройката.
vsterev - специалист
suntsu написа:
За 260м2 РЗП, без мазе и с плосък покрив имам договор за 70 000лв без ДДС за груб строеж, който включва труд и материали. Живот и здраве другата седмица почвам. Къщата е в с. Герман, до София.
Отделно съм дал поне 25000лв досега за документи - регулация, проектиране, вода и т.н.
Успех, надявам се да пускаш снимки и инфо за да ни информираш как ти вървят и се получават нещата. То договор и аз имах за едно, а се получи друго!
andrewh17 - помощник
vsterev написа:
andrewh17 написа:

Съгласен съм с теб. 100 е на кв. м. е напълно реална цена за груб строеж. Аз имам 4200 кг желязо в цялата къща, и около 50 кубика бетон. Мястото си мое, имам открити партиди за ток и вода. Плана ми струва към 3000 лева. Ще се опитам да кaча снимки. Благодаря на всички за съветите. Keep going!:)
Ама като си съгласен, що питаш ?!
Почвай смело приготви си по 100 Е за кв.м. за ГС, после да не се чудиш що си пиеш бирата под чадъра на плочата ?
Бирата съм решил да си я пич на втората плоча! :lol:
andrewh17 - помощник
suntsu написа:
За 260м2 РЗП, без мазе и с плосък покрив имам договор за 70 000лв без ДДС за груб строеж, който включва труд и материали. Живот и здраве другата седмица почвам. Къщата е в с. Герман, до София.
Отделно съм дал поне 25000лв досега за документи - регулация, проектиране, вода и т.н.
Късмет,

аз досега съм дал 3500 лева за проект, доклади, предварителен догорор с ВиК, партида за ток имам и т.н.

Сега събирам оферти.

Първата оферта- пълен опит за измама, продължавам нататък!

Успех на всички ни!
BLUEPUPIL - майстор
andrewh17 написа:
И според вас сложно ли е изграждането на противоземетръсни шайби от единични тухли?
Напълно е безмислено да ги правиш от тухли след като има стоманобетон, а и ще станат с по-малки размери.
zayko_bayko - специалист
andrewh17
1.След изготвяне на план искай КСС и сядай да изчисляваш цени материали, количество и.т.н.
2.Абсолютно съм сигурен, че със 100евро на кв.м няма да се справиш.
3.Бързи изчисления/не съм строител а наскоро построих къща и ти давам съвет/:
Изкопни работи 1000лв.
Основи 80кв.м по 30лв. за работа-- 2400лв.
Полагане на ВИК инсталация под бетонова настилка 1000лв.
Фибран 5см , арматурна мрежа, найлон под бетонова настилка на кота О 1200лв.
Работа 1 етаж80кв.м по 30лв. 2400лв.
Работа 2 етаж/без план е трудно/слагам пак по 30лв. 2400лв.
Покрив с материали и труд/керимиди/ 120кв.м по 100лв./Питай Вадим дали ще стигнат/ 12000лв.
Бетон 50куб.м по 80лв. 4000лв.
Желязо 4200кг по 1.20лв. 5100лв.
Тухли, щурцове и хоросан – минимум 2000лв.
Платна наем, подпори,/предположение/около 1500лв.
Дъски които не стават за нищо след края на строежа/освен за горене/-2куб. 500лв.
Пирони,планки за кофража, цимент за зидарията и други неща 500лв.
ОБЩО 36000лв : 1.955= 18414евро : 140= 131 евро.
Ако се отървеш със 130 евро на кв.м се радвай и пий една бира и за мене.Като свършиш.
Това са груби сметки без да знаем КСС и самия план.Относно, цени, труд, има специалисти и те ще си кажат мнението.
с уважение zayko_bayko
zayko_bayko - специалист
andrewh17
Ще излязат много разходи за които не се сещам в момента, като например 4 посещения на бетон помпата по 120 лева.
Но не се плаши. Действай смело и ще се справиш.И още един съвет от мене:
ТЪРСИ СИ СВЯСТНА БРИГАДА!!!! НЕ ТЪРСИ ФИРМИ!!!
zayko_bayko
andrewh17 - помощник
BLUEPUPIL написа:
andrewh17 написа:
И според вас сложно ли е изграждането на противоземетръсни шайби от единични тухли?
Напълно е безмислено да ги правиш от тухли след като има стоманобетон, а и ще станат с по-малки размери.
Заложено е по проект от Ш1 - Ш6, може ли да се измени?

Прикачен файл

rsz_po-a2-1.png
andrewh17 - помощник
zayko_bayko написа:
andrewh17
Ще излязат много разходи за които не се сещам в момента, като например 4 посещения на бетон помпата по 120 лева.
Но не се плаши. Действай смело и ще се справиш.И още един съвет от мене:
ТЪРСИ СИ СВЯСТНА БРИГАДА!!!! НЕ ТЪРСИ ФИРМИ!!!
zayko_bayko
Благодаря, zayko_bayko!
С Уважение,

Andrewh17
Вадим Владимиров - специалист
За покрива направих една елементарна сметка за 1 м2. Само най-грубото- излиза на цена от 74лв/м2 и то само материалите. При теб гледам, че подпокривното е обитаемо. А това качва цената и то доста. Но, ако е необходима помощ, питай.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Колко струва изграждането на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: