• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Този линк който си дал ,Аз лично нищо не виждам там ,тоест някви квадратчета в различни цветове.
Какво толкова имаш против гредореда бе човек.
Спазарявай къщата за 50к. И почвай ремонтите .След 1год.се нанасяш.И ще имаш спестен лев.
А за нова с такава квадратура и всичко останало, паричките ти няма да стигнат.
Както каза един колега по нагоре ще я спреш до някъде и после цял живот ще я довършваш и
все ще бъде недовършена.А кога ще се нанесеш...
Да не говорим че ти трябват поне 15к преди да направиш първа копка само за къщата.
Въобще не знаеш в какъв филм се спускаш!
Но ти сам ще решиш .Успех ти желая.
Последна промяна от ivouz на вт авг 11, 2015 2:02 pm, променено общо 2 пъти.
vlad0 - специалист
Според мен въобще не може да става въпрос за избор между двете неща. Те са НЕсравними!!.. 60-годишния коптор на някой си, със старовремско разпределение, гредореред и т.н. с/у чисто нова къща по твой вкус, с бетон, колони и т.н. 60к са напълно достатъчни за 120 м2 къща, поне в наше село и ако сам се пазариш за материали и майстори.
djshomi - напреднал
Стара къща един етаж, вече имаш ток вода, при читави комшии не се занимаваш с разрешителни. Външни колони със стъпки, махаш покрив уж за ремонт махаш гредореда и плоча , тавански етаж и си свиркаи.Лично съм видял къща без колони и пояси след земетресението в Перник за какво иде реч, бутнахме таванския етаж и една плоча, а беше само 5,6 , аз не бих жертвал семейството си и да разчитам всевишния да ни пази.
bmwww - специалист
Добре ,а ако реша да строя . Едноетажна къща със плоча или гредоред на тавана ? И като цени кое как излиза . Много по евтино ли е с гредоред или обратното ? То до края на годината ще съм решил де , ама да си начертая нещата в главата . Лично аз предпочитам гредоред на тавана ама аз толко и разбирам .
mimilisa - специалист
egomen66 написа:
mimilisa написа:
За какво ти е да строиш чисто нова къща и да те накарат да наливаш тонове бетон за мавзолей?
Купи си старата къща. Има теми как да смениш гредореда между етажите с нов или другият вариант, който на мен са ми предлагали е отливане на плочи с полистеролбетон.
http://www.psb-bg.com/PSB.html

Отделно има нови технологии на Кнауф за плочи, които имитират бетон и стават за бани над гредоред , балкони и т.н.

http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/vPag ... enDocument
Дай ми на мен твоята къща на два етажа , да видиш какъв бонбон ще я направя без да се занимавам с архитекти и грешни пари за проекти. :weedman:
Вие вашия ( твоя ) бонбон още не сте му сложили целофана , на хората бонбони взе да правиш .... :rock: viewtopic.php?f=47&t=42802
Ами аз нямам 80 хиляди бюджет, като господина, пък и моят случай е много затегнат. Аз я имам къщата, само че мога да се разширявам само в една посока и нагоре.
60 хиляди за стара къща без никакви подобрения, са ужасно много пари. Зависи все пак къде е де.
Силно се съмнявам, че старата къща ще падне при един стабилен земетръс. Имам достатъчно примери около себе си, с къща строена на два етажа преди девети, с къща строена 70-та година на два етажа, с плоча, без колони и пояси и моята къща включително, които са без пукнатина след голямото земетресение в Стражица и Свищов.
За новото строителство не знам, ама в Свищов са паднали панелни блокове и работническо общежитие /тези, от които са жертвите/.
Старите къщи имат еластични връзки, ако може така да се изразя непрофесионално, докато бетона си го представям нещо такова :

Изображение
Това нещо как се изправя?
egomen66 - майстор
bmwww написа:
Добре ,а ако реша да строя . Едноетажна къща със плоча или гредоред на тавана ? И като цени кое как излиза . Много по евтино ли е с гредоред или обратното ? То до края на годината ще съм решил де , ама да си начертая нещата в главата . Лично аз предпочитам гредоред на тавана ама аз толко и разбирам .
За да стигнеш до решението да строиш , първо проучи терена.Ако можеш проучи съседните къщи , с какви основи са , колко са дълбоки. Копни на различни точки в терена , да се ориентираш за пластовете. На каква дълбочина ти излиза твърда почва? Посъветвай се с геодезист. По принцип аз съм за ново строителство. Най-голямата неизвестна за един бюджет , се крие точно под кота 0. При гредоред ,конструктора ще се съобрази с този факт , при изготвяне на арматурните планове. 60 000 лв. за 120кв. е добър бюджет за груб строеж. #-o
bmwww - специалист
Последните 10 години построиха 3 къщи тук в този регион . Доколкото знам е скала като на последната съм гледал как правят ивични основи .
Chefo77 - майстор
Апартамент се купува заради имота и само се обзавежда - по вкус. Къща се строи по характера на собственика. Аз лично бих избрал МОЯТА къща да бъде изградена по МОИТЕ правила и по МОЯ вкус - така ще отразява МОЯ характер.
Никога една купена наготово къща няма да може да отговори на твоите изисквания - просто ще си нагодиш изискванията към вече съществуващата къща. С всичко хубаво и лошо по нея.
Гредореда доколко е сигурно, че ще може да бъде заменен с плоча? Казаха вече за основите - 100 м2 25 см плоча си тежат има-няма 60 тона (ако 1 кубик бетон е 2.4 тона), 2 плочи по 100 м2 са 120 тона. Ще го издържат ли стените - ако къщата е като нашата (стените държат покрива) - забрави. Ако решиш да оставиш гредореда - сигурно ли е, че гредите са ОК?
След като имаш добри пари настрани, значи има къде да живееш. Значи можеш и да се бавиш. На твое място аз бих строил. И после - като Куул, както казаха в една друга тема. По малко, но с твоите пари. Ако имаш нужда, винаги можеш да изпревариш събитията с кредит, но задължително преценен!!!
ivouz - специалист
Чефо когато имаш в предвид МОИТЕ, те дали са неговите или ....Човека пита пък ние тука се пънем да му отговаряме....Той дори и една снимка не пусна ..Не е редно!!!!!
Или лаф да става?
Chefo77 - майстор
Споделям си позицията, накъртвам на МОИТЕ, защото в края на краищата всеки трябва да има НЕГОВИТЕ си идеали, цели, предпочитания ... :)
Как да пусне човека снимка, като няма разрешение. Ако ти си продаваш имота, ще ли разрешиш потенциалния купувач да снима и размята снимки из нета? :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Избор между закупуване на къща и ново строителство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: