Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Десет кубика дъб изсуших, и не съм имал проблеми. На закрито. Не е било влажно обаче.
Дограмата беше стара и неуплътнена. Освен това стрехите бяха отворени.
roshav ohluv - специалист
А ако ги покрия с ламарини и ги оставя навън през зимата? Отново няма да е добре предполагам покрай снега, студа и влагата през зимата.
Фитилчо - майстор
Точно така най добре се суши ! Открити и с ламарини отгоре. Летвички между тях, добре подредени и купи колани и ги пристегни или сложи тежести отгоре.
Няма по-добър начин за сушене от това.
Вадим Владимиров - специалист
roshav ohluv написа:
А ако ги покрия с ламарини и ги оставя навън през зимата? Отново няма да е добре предполагам покрай снега, студа и влагата през зимата.
Вятъра ще свърши всичко както трябва.
Фитилчо - майстор
Сега като се сещам, даже може направо да ги импрегнираш преди това. Кажи на Вадим да ти даде снимки на ваничката, дето е показал с найлона (направена е от три дъски и вътре дебел найлон и се пулни с импрегнант и вътре се топят нещата и става бързо. Бих шибнал и един бързовар вътре да тои импрегнанта на температура, попива по добре навътре.) и десйтвай. Бързо,лесно,вкусно (ако има уиски по време на процеса :lol: )
шоп - майстор
roshav ohluv написа:
Аз да ги купя сега - добре, но ням как да ги оставя на открито, а на закрито не е проветриво и ще е влажно, не знам дали ще има реален ефект. Разбира се, по-добре така отколкото направо пресни, но ще има ли ефект?
Нямаш ли някой приятел с двор?

Хубаво подредени на фигура с летвични между всеки ред... отгоре покрити с няколко листа поцинкована ЛТ ламарина... 6 месеца да си просъхват до монтажа...абе идеална работа като цяло.

И разбира се преди да се качат на покрива импрегнация.
Virtex - майстор
Сушене на греди при такива условия ще стане ли също ?
Фитилчо - майстор
Virtex написа:
Сушене на греди при такива условия ще стане ли също ?
Да, без проблем. Просто поради дебелината, ще изсъхнат малко по бавно.
Virtex - майстор
Ясно, мерси за информацията.

Поне няма да съхнат на покрива.

При мен нещата се отложиха за пролет, така че вероятно ще пробвам варианта със сушене на дъските по този начин. Пък каквото стане :)

Тема "Съвет за марка/модел метални керамиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: