Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sonivasi77 - напреднал
Да на границата на имата,но от противоположната страна на парцела!Не от страната,където е проблемниь участък!Опитах да кача снимки!
gnt69 - майстор
sonivasi77 написа:
Да на границата на имата,но от противоположната страна на парцела!Не от страната,където е проблемниь участък!Опитах да кача снимки!
Снимките трябва да се намалят иначе не влизат.
За във случая сигурно ви трябва застроителен план.
radius - майстор
Баси, качи снимки ако искаш помощ.
sonivasi77 - напреднал
Опитах да кача,но нещо не ми се получи!Някакво разширение?????
sonivasi77 - напреднал
Като намаля снимките ги прави автоматично с някакво разширение png а не jpg и не ми ги качва
sonivasi77 - напреднал
Прикачен файл:
20180204_114537.png Скица
Прикачен файл:
20180204_115031.png Скица
[/img]
sonivasi77 - напреднал
Прикачен файл:
20180204_114537.png
Прикачен файл:
20180204_115031.png
sonivasi77 - напреднал
Това успях да кача!С червеното е където искам да строя,а проблемния участък е от другата страна!Моля дайте мнение!
gnt69 - майстор
sonivasi77 написа:
Това успях да кача!С червеното е където искам да строя,а проблемния участък е от другата страна!Моля дайте мнение!
Не са само това проблемите. Проблема е и във вашия гараж. Искате да го построите на границата със съседите а те там нямат застройка. Гледам че имате масивна ограда до която искате да опрете гаража. Според скицата оградата е на съседа, тя с каква височина е.
brick - специалист
Втората снимка е комбинираната скица (регулация + кадастър). Върху нея по принцип общинският архитект нанася визата.

За гараж като вашия издаването на виза е задължително по чл. 41 (2) на ЗУТ.
Практиката е общинарите да отказват виза при наличие на постройки, пресичащи регулационните линии (в аналогична ситуация на мен ми се наложи да декларирам за подобна постройка фантом от кадастъра, че реално не съществува), но не е ясно какво законово основание имат за отказ. Визата е просто една извадка от ПУП, не е разрешение за строеж. Единственото близко по смисъл основание, за което се сещам, е

ЗУТ, Чл. 148.
(7) Разрешение за нов строеж в недвижим имот, в който съществува незаконен строеж, не се издава на лицето, извършило незаконния строеж, докато същият не бъде премахнат или узаконен.

Първо, тук става дума за разрешение, което е на по-късен етап от визата.
И второ - вие не сте лицето, построило проблемния гараж, така че нямат основание да отказват строеж на вас.

Както ви посъветваха вече, изискайте писмен отказ от тях и вижте какво основание пише в него.

Не мисля, че непременно са решили да ви муфтят. Може просто съответното общинско лице да е некомпетентно и да действа по шаблон, без да съобразява конкретната ситуация.

Тема "Построяване на гараж в съсобствен имот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: