Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Чираче - майстор
Успех!
Последна промяна от Чираче на вт сеп 29, 2020 9:43 pm, променено общо 1 път.
Tri4ko - помощник
Благодаря! Това си е не цялостен ремонт на покрива, това си е нов покрив. Може да не разбирам от строителство, ама само като го чета, ми е ясно, че ще стане истински мазаляк, ще излезне една торба пари, повече от сондата даже.
Тия греди големи хубави да се махат.. вътре са редени на хикс, на игрек, някакви галимации, хората са ги редели и изчислявали да държат, сумати дъски.. Това всичкото да се бутне, е те точно си трябва яката бригада. Наистина става нов покрив, нищо общо с това, което търся. Не искам да си го набивам с такова генерално решение. Но иначе си 100% прав, че това е по-добрия вариант и като здравост за тази стара къща. Но абсурд, не съм готов за такава чудесия, може би след някоя друга година, но едва ли, това е вила, не е палат в Бояна
burkov - специалист
Понеже питаш за летвите. Взимаш ги готови от гатера наблизо, на връзки са. Режеш връзките и редиш на земята на скара. После с една пръскачка действаш с бохемит. Ако ти се занимава, копаеш яма с дължината на една връзка, слагаш найлон и наливаш бохемит. После ги топиш по 30 Мин. Разхода е по-голям обаче, та не си заслужава за толкова малко. Мембраната е без пари, 70-80 лева на Ондулин, скоро взимах 75 квадрата. Ще се справите, но мисли как ще сваляш керемидите цели. Може да ги карате скат по скат и да не сваляте всичко.
Tri4ko - помощник
Благодаря! Намерих цехче, където и се купуват и импрегнират на място. За цялата дървения ще излезе към 40лв импрегнирането, а и малко повече да е, мисля, че е по-добре, от колкото ние да ги окепазиме :lol:
Но ме замисли фразата ти "мисли как ще ги свалите цели" :-D :-D Та разсъждавайки от този факт, както и другия, че са вече наистина много стари и зеленясали, твърдо се спирам на варианта - читава ламарина. Мембрана + качествена решетка + не най-евтините ламарини. Малко по-добело, но да не го мисля повече този покрив. После от вътре ще се слага вата и USB :mrgreen: и топлото нема го мислим също.
burkov - специалист
Понеже виках майстори за ламаринен покрив (и термопанел), преди моя от битум да стане на керамика, всички казваха че трябва да се изпъне много добре. Не трябва да има кривини.

Също така ти каза че имаш читави обшивки, с ламаринения ще трябва да се сменят.
Макар че и за двойната скара ще трябва поне да се пооправят малко.

Помисли дали има смисъл да сменяш на цяло. Минах през този път и не съм уверен че си заслужаваше, а в твоя случай имаш дребен ремонт да правиш.
За два дни с повечко мамата ще се справите. Разкриваш ската, почистваш, сменяш 1-2-3 дъски, мембрана и летви. почваш керемидите. На другия ден същото + билото.
Моя покрив беше доста по-стръмен сега е точно колкото твоя. Връзвате се добре и ще се справите. Не забравяй че ще взимаш все пак майстор, който се предполага че знае какво да прави.

Фирма няма да препоръчвам, че си патих. Точно от майсторплюс.
Tri4ko - помощник
Да, за неравнини няма как да знам преди да се свалят керемидите. И обшивката наистина е читава, гледал съм ги отвътре дъските много добре. Единствено не са редени както трябва, но щом държат толкова време, значи са ОК. Това, че евентуално трябва да се подменят при тезата за ламаринен покрив, ме озадачава яко и ако наистина се налага, забравям за "ламаринения" вариант и ще си мъчиме старите керемиди. Най-много да се наложи от вътре още една подпора да се сложи, но не съм сигурем, че изобщо ще се наложи.
За фирма, ясно, твърдо не :) Знам как работят фирмите, дори и малките бригади. Там си заслужава само за големи обекти и с яките договори. С малки бригади - олеле. Едно време се опитах да "организирам" (да намирам работа на майстори) нещо подобно и още след първите два ЯКО ОМАЗАНИ обекта, вазирах с 200 и изобщо и не искам да чуя :lol: Само соло майстор и най-много ако си държи на помощника с него.
най-много ме притеснява големия наклон, както и факта, че не съм стъпвал на покрив, иначе вече да съм се качил горе... пък ако трябва за всяка стъпка ще се допитвам допълнително, и без това имам бая време в момента.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон сеп 28, 2020 8:32 pmTri4ko написа:
... Та има един покрив...
Ама стана егати темата. Отде почнА, на де се утече... Направо нова къща да строиш...
Нито една скица, нито една снимка, фантазиране на кило...
Така, както те чета (няколко пъти, цялата тема)... Обмисли, да разпокриеш проблемния скат. Да струпаш керемидите на терасата. Да снимаш. Да изметеш обшивката. Евентуално, да заковеш тънко OSB върху компрометирания участък. Ако не става така, режеш изгнилите дъски и снаждаш с нови. Да наковеш вертикалните летви (може и без тях), да кръстосаш хоризонталните и да наредиш керемидите. Подмазваш билото и пиеш едно малко
Да започнеш е най-големият страх
По въпроса за осигуряването - тук има доста действащи катерачи, нема аз да те уча, само да ти река, че от покрив не се пада лесно. А можеш да метнеш въже през билото и за теглича на колата... И да внимаваш да не се обесиш на осигуровката, все пак. И да мислиш, как да слезеш от въжето :lol: :lol:
Поне снимай отвътре, измери, скицирай. Задействай се и успех!
Чираче - майстор
ср сеп 30, 2020 1:19 pmn_a написа:

Ама стана егати темата. Отде почнА, на де се утече... Направо нова къща да строиш...
Не разбрахте ли, че човека иска с трици маймуни да лови, и да мине най-тънко. Със стиснати кълки дете не се ражда. Иска да направи нещо, но не знае как. Ако знаеше, нямаше да пита тук. Единствено парите са от значение за него, да стане бързо и по-най-добрия начин.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср сеп 30, 2020 2:15 pmЧираче написа:
ср сеп 30, 2020 1:19 pmn_a написа:

Не разбрахте ли, че човека иска с трици маймуни да лови, и да мине най-тънко. Със стиснати кълки дете не се ражда. Иска да направи нещо, но не знае как. Ако знаеше, нямаше да пита тук. Единствено парите са от значение за него, да стане бързо и по-най-добрия начин.
Пишеш глупости, при това обидни. И запомни, да не си сайбия на чуждите пари.
Човекът си постави конкретните въпроси
Чираче - майстор
И кое от написаното не е вярно?

Тема "Ремонт на покрив "бърз" и с един майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: