Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
brum - майстор
Не слагам пясък при работа с четка. Той като цяло е при саморазливната схема.

За пясъка има и дребни. Тоя дето взех е 0.5мм. Мислех да го ползвам за посипка накрая, но май ще мина без него.
radius - майстор
Мен ме притеснява, че е пропуснат грунда, той има важна роля.
PIP - майстор
Може ли един/два въпроса в тази тема, за да не пускам нова, понеже в момента съм на подобна вълна. Става дума за две външни стърчащи тераси 6х1.5м и 3.3х1м с горна арматура ф12мм през 10-12см, плоча 12-13.5см. Залепих 4см фибран от горе и от долу, утре ще довърша и челата и ще почвам кофража за замазката и се чудя колко дебела да я заложа. Мислех 4см, но в арамтурния двор от където взимах мрежата (5мм) ми казаха, че 3см било достатъчно и мисля да варира 3-4.5см според зависи. Отгоре ще има клинкер плочки и ми се иска да не я товаря излишно, ако може да се избегне. Мерси.
brum - майстор
чет авг 25, 2022 9:10 pmradius написа:
Мен ме притеснява, че е пропуснат грунда, той има важна роля.
На вид го докарва за момента. Времето ще покаже колко е бил критичен грунда. Иначе разликата беше осезаема при нанасянето на 1ва и 2ра ръка. При 2ра ръка четката сама вървеше, а при първа почти докара мускулна треска. Предполагам при грундирана основа и двете ръце ще вървят леко.

Като стигна до съседното помещение ще кажа, дали с грунд е било по-лесно.
chapara - майстор
чет авг 25, 2022 10:15 pmPIP написа:
Може ли един/два въпроса в тази тема, за да не пускам нова, понеже в момента съм на подобна вълна. Става дума за две външни стърчащи тераси 6х1.5м и 3.3х1м с горна арматура ф12мм през 10-12см, плоча 12-13.5см. Залепих 4см фибран от горе и от долу, утре ще довърша и челата и ще почвам кофража за замазката и се чудя колко дебела да я заложа. Мислех 4см, но в арамтурния двор от където взимах мрежата (5мм) ми казаха, че 3см било достатъчно и мисля да варира 3-4.5см според зависи. Отгоре ще има клинкер плочки и ми се иска да не я товаря излишно, ако може да се избегне. Мерси.

Дебелината за клинкер е добра.
PIP - майстор
чет авг 25, 2022 10:42 pmchapara написа:
чет авг 25, 2022 10:15 pmPIP написа:

Дебелината за клинкер е добра.
Мерси
radius - майстор
Аз имам други съображения, не толкова за лесното нанасяне.
Грунда, като по-рядък, попива повече в дълбочина и заздравява основата. Поне с ПУ грунда, който ползвах това е видимо. Иначе е по-повърхностно всичко и ако е по-суха, плътна или прашна основата, може да няма добра адхезия. Защото смолата си е гъстичка и може невинаги да омокри добре основата.
brum - майстор
Замазката е саморазливна, почистена с прахосмукачка. От към прах проблеми нямаше. А и самата саморазливна е прилично здрава (Баумит Нивел Куатро).

Ако има проблеми със здравината ще дойдат от основната замазка под саморазливната. Тази заради която отворих темата. Върху нея нанесох обилно Ceresit CT 17. Надявам се да устиска. Ако ли не - отначало, но този път и основната замазка ще си направя сам.
radius - майстор
Да, в твоя случай, върху саморазливната не знам какво попиване би имал грунда.
Личните ми наблюдения са, че CT17 може и да заздравява нещо от бетона, но е трудно измеримо, а ПУ грунда, който май не съм споменал още в този пост :lol: , дава осезаема здравина на бетона.
brum - майстор
Я го спомени и тук. Че търсех и не намерих PU грунд. Та конкретна марка/модел ще са полезни.

Тема "Хлопаща подова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: