съб авг 26, 2023 9:42 ampreslav написа: Мисля, че се намери решение - разговарях с бетонов възел, където могат да ми замесят цимент, пясък, чакъл в съответните пропорции на сухо. Цената за С 20/25 е към 120 лв/куб, транспорта леко ми се вижда завишен 70-80 лв за 10-на километра, още повече, че ми трябва на два пъти по половин кубик бетонова смес. Каквото и да е, по-евтино е от торбите на Баумит, за които също ще се плаща транспорт на два пъти, марката бетон е по-висока с една стъпка, а аз ще поръчам с още една стъпка нагоре С 25/30, а с половин кубик мисля, че ще се справя в рамките на един ден без да се притеснявам, че готовият бетон ще замръзне. Остава факторът дъжд "тъкмо си измих колата и заваля".Мисля, че си на път да допуснеш огромна грешка. Опитваш се да икономисаш от най-евтиното, но ще се набуташ. При положение, че имаш бетонарка под ръка това ти е най-лесната процедура. При мен една бетонобъркачка се забъркваше за около и под 3 минути. По груба сметка сам забърках кубик и малко за един следобед. Имах и помощник, но аз бях оператора на бетонарката, а той основно се подпираше на лопатата, тъй като бъркачката беше до самия изкоп. Направо изсипвах вътре, а той само го разстилаше. Понеже и беше сравнително безотговорно относно външния вид, не сме се престаравали със заглаждане. Повече наблегнахме на уплътняване и здравина. Понеже не бях сигурен колко точно дебела плоча ще правя, бях купил малко повече филц и пясък както и цимент. Всичкото това се прибра и се употреби в последствие. Това в твоя случай няма как да стане. Отделно на това всичко си прекарах сам с колата. Един найлон и товариш. На чувалчета е лесно. И последното е, че сместа която забърквах е с гарантирано качество. Не говоря за цимента. Когато го правих това нямаше още от турския с повишена якост и ползвах български, но той все още ставаше по това време. Става дума за пропорциите. Не знаеш в бетоновия възел колко цимент или добавки са икономисали. Така ти си слагаш фибри, пластификатори, добавка за влагоустойчивост, против мръзнене и всякакви каквито са ти необходими. На готовия се надяваш на честна дума. Дори и сертификата не е гаранция. Ще кажат, че си добавил много вода и край.
По ред на номерата:
1. Насипно, непакетирано
2. 60 лв. бетон, 70 лв. транспорт - като си наведен и за 170 ще кандисаш, но си е леко душманско
3. Нито е близо, нито е удобно, а кубик бетон са си 1700 + кг. Сметнато по друг начин 5 минути само за пренасяне на 50 кг. са над 2 часа. Само, че надали мога да нося 50 кг с едно и също темпо, а готовият бетон за час замръзва.
4. Напълно съгласен с това, че гаранция-Франция какво са забъркали в бетоновия възел, но за сега съм говорил само с едни, които казаха, че само пясък и чакъл няма да ми забъркат. Има и други, но по телефона толкоз, останалите ще питам на мято.
Имам опцията отделно пясък, отделно чакъл, но доколкото знам всички продават на килограм, а не на кубик - вече писах, че не ми се смята и превръща литри в килограми защото нямам точна информация.
Иначе благодаря на един човек, който вече си предложи услугите за хамалуване, с него може и да поумуваме за да не спортуваме излишно.
Голяма сага за някакъв си кубик бетон, чак конструктор ми изчислява арматурата. Като си слаб в акъла ти трябват силни ръце, а при мен и двете неща са слаби.