пет яну 12, 2024 9:12 pmMamaMy написа: Ранното и вече редовно спиране на форума има и плюсове. Надрасках набързо основната си идея. Желязото в черно, дървото в кафяво, цимента в сиво. Не се хващайте за подробности. Все пак за половин час в пейнт и със супер смотана мишка мога само толкова (приказката за обущаря).Бързам да не падне форума
kyshta.png
Тази снимка е от обект на колега по форум. Качвам я само за справка какво е покривен термопанел
keremidi.jpg
пет яну 12, 2024 9:27 pmkr1100 написа:пет яну 12, 2024 10:21 amAframe написа: .... Общината, в която евентуално ще се строи за момента ме учудва със супер бързи срокове и доста стикована работа, но да видим. Не е проблем да се чака - време има, въпроса е да се почне в посока, пък след това ще се изчакат законовите срокове.2009 г. ми разказаха играха по съгласуване на проектите. Губеха и скици от проектите , изтегляне на цялата купчина папки с проекти и пак внасяне, и пак такси . Абе проточи се почти 1 г само съгласуването на проектите.
При мен беше нищо не пипаш и копаеш дори и да имаш разрешение за откриване на строителна площадка докато не дойде проверяващ от общината , е смао след 1,5 месеца. Бюрокращината е велика.
В никакъв случай покрив тип плоча - после проблеми с години. 2 скатен.
Ламаринените термопанели за покрив дрънчат при дъжд.
пет яну 12, 2024 9:56 pmНиколай Ников написа:Благодаря ти, сърдечно! Да, отдавна говоря на жена ми за тази максима и 2 от 3 са изпълнени![]()
за смелостта и упорството да строиш. Възхищавам се на желанието млади хора да стоят. Има хубава притча: "Господ е създал мъжа за три неща, да засади поне едно дърво, да сложи две тухли и да отгледа едно дете", с това си изпълвява мисията на този свят. В добре изолирано подпокривно пространство с две капандури и добро осветление, аз направих "гейм зала" за децата. Шведската сгъваема стълба прекрасно се вписва в интериора. Игри на воля, пръснатите играчки пречат само на тях, не на останалите. Идеята за термопанелите и двускатен покрив на колегата +1, прекрасна. Казвам от опит, излиза по евтино от керемиди. В Плевен има италиански завод за термопанели /покривни и стенни/, правят по твоя поръчка за размери, цвят и дебелина. Имат и всички допълнителни принадлежности,противонасекомни решетки,билни компоненти, олуци, водостоци и специалните болтове за монтаж .Успех!
пет яну 12, 2024 11:40 pmAframe написа: Бързам да не падне форумаДървените греди ги мисля с две цели. Едната е естетична. Ще бъдат видими, а другата е звукът и резонанса. Ще обират вибрациите. Дървото не е като метала. Дорисувах си рисунката. Разгледай я!![]()
Ами да - нещо такова е идеята… само че квадрат и колкото повече мисля - толкова повече се решавам на двускатен покрив. Благодаря ти за снимките на термопанела, поразгледах бая и видях няколко фирми в България със собствено производство и със сигурност ще търся от тях. Харесвам произведеното в България и най-много се радвам като мога да взема такова, а и често ми се налага.![]()
Смяташ ли за уместно гредите по скатовете, които ти си пуснал дървени, да си направят метални?
Допада ми конструкцията тип barn и с метални ще легне добре.
kr1100 post написа: .....Ламаринените термопанели за покрив дрънчат при дъжд.Няма такова нещо, пяната м/у двете ламарини на панела има термо и шумоизолационен ефект.
съб яну 13, 2024 7:13 pmНиколай Ников написа:Глупости. Моята къща е с такъв покривен термопанел 50мм. Даже и със 100 мм вата под него, пак се чува дъжда.kr1100 post написа: .....Ламаринените термопанели за покрив дрънчат при дъжд.Няма такова нещо, пяната м/у двете ламарини на панела има термо и шумоизолационен ефект.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: