• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Николай Ников - специалист
=D> =D> за смелостта и упорството да строиш. Възхищавам се на желанието млади хора да стоят. Има хубава притча: "Господ е създал мъжа за три неща, да засади поне едно дърво, да сложи две тухли и да отгледа едно дете", с това си изпълвява мисията на този свят. В добре изолирано подпокривно пространство с две капандури и добро осветление, аз направих "гейм зала" за децата. Шведската сгъваема стълба прекрасно се вписва в интериора. Игри на воля, пръснатите играчки пречат само на тях, не на останалите. Идеята за термопанелите и двускатен покрив на колегата +1, прекрасна. Казвам от опит, излиза по евтино от керемиди. В Плевен има италиански завод за термопанели /покривни и стенни/, правят по твоя поръчка за размери, цвят и дебелина. Имат и всички допълнителни принадлежности,противонасекомни решетки,билни компоненти, олуци, водостоци и специалните болтове за монтаж .Успех!
Aframe - напреднал
пет яну 12, 2024 9:12 pmMamaMy написа:
Ранното и вече редовно спиране на форума има и плюсове. Надрасках набързо основната си идея. Желязото в черно, дървото в кафяво, цимента в сиво. Не се хващайте за подробности. Все пак за половин час в пейнт и със супер смотана мишка мога само толкова (приказката за обущаря).

kyshta.png

Тази снимка е от обект на колега по форум. Качвам я само за справка какво е покривен термопанел

keremidi.jpg
Бързам да не падне форума :-D
Ами да - нещо такова е идеята… само че квадрат и колкото повече мисля - толкова повече се решавам на двускатен покрив. Благодаря ти за снимките на термопанела, поразгледах бая и видях няколко фирми в България със собствено производство и със сигурност ще търся от тях. Харесвам произведеното в България и най-много се радвам като мога да взема такова, а и често ми се налага. :)

Смяташ ли за уместно гредите по скатовете, които ти си пуснал дървени, да си направят метални?
Допада ми конструкцията тип barn и с метални ще легне добре.
Aframe - напреднал
пет яну 12, 2024 9:27 pmkr1100 написа:
пет яну 12, 2024 10:21 amAframe написа:
.... Общината, в която евентуално ще се строи за момента ме учудва със супер бързи срокове и доста стикована работа, но да видим. Не е проблем да се чака - време има, въпроса е да се почне в посока, пък след това ще се изчакат законовите срокове. :)
2009 г. ми разказаха играха по съгласуване на проектите. Губеха и скици от проектите , изтегляне на цялата купчина папки с проекти и пак внасяне, и пак такси . Абе проточи се почти 1 г само съгласуването на проектите.
При мен беше нищо не пипаш и копаеш дори и да имаш разрешение за откриване на строителна площадка докато не дойде проверяващ от общината , е смао след 1,5 месеца. Бюрокращината е велика.
В никакъв случай покрив тип плоча - после проблеми с години. 2 скатен.
Ламаринените термопанели за покрив дрънчат при дъжд.

Да, явно бюрокрацията е голяма или просто хората, които трябва да свършат работата се крият зад нея… визирам общинарите и се надявам да не обидя някого. Но то навсякъде е така - нещата се случват като някой иска да ги случи, та се надявам доброто ми впечатление отпреди да се оправдае.

За термопанела - да, дрънчи си, ама това дрънчене заедно с гледката към високите борове ми звучи супер. Дано не обърнем палачинката бързо след това :-D
Aframe - напреднал
пет яну 12, 2024 9:56 pmНиколай Ников написа:
=D> =D> за смелостта и упорството да строиш. Възхищавам се на желанието млади хора да стоят. Има хубава притча: "Господ е създал мъжа за три неща, да засади поне едно дърво, да сложи две тухли и да отгледа едно дете", с това си изпълвява мисията на този свят. В добре изолирано подпокривно пространство с две капандури и добро осветление, аз направих "гейм зала" за децата. Шведската сгъваема стълба прекрасно се вписва в интериора. Игри на воля, пръснатите играчки пречат само на тях, не на останалите. Идеята за термопанелите и двускатен покрив на колегата +1, прекрасна. Казвам от опит, излиза по евтино от керемиди. В Плевен има италиански завод за термопанели /покривни и стенни/, правят по твоя поръчка за размери, цвят и дебелина. Имат и всички допълнителни принадлежности,противонасекомни решетки,билни компоненти, олуци, водостоци и специалните болтове за монтаж .Успех!
Благодаря ти, сърдечно! Да, отдавна говоря на жена ми за тази максима и 2 от 3 са изпълнени :-D
Идеята за подпокривно става все по-блазнеща и след твоя пост за гейм залата смело мога да кажа, че се спираме на този вариант :drinkers:

И без това, barn визията без стрехи доста ми допада, даже смятам да пусна същия термопанел (е, може и по-тънък) по двете стени на скатовете, вместо мазилка, че и без това не я харесвам. Останалите две или ще измажа или ще заложа дървен сайдинг diy. Само ще разровя да видим как ще ги окача без окачвачите да правят мост. Идеи?

Почнал съм чертежа в sketchup и ще го кача тук като е готов. Мисля си - дали не е добър вариант метала да го направим в хале по чертеж и отделни елементи (има къде) и после да ги сглобим на място. Днес ще дообсъждам с баща ми да даде акъл относно сглобките. Мисля - ако е на болтове ще ни е по-лесно да ги вкараме в равнина и нивелираме. Като постигнем нивелирана конструкция може на място да се заварят. :?:
MamaMy - майстор
пет яну 12, 2024 11:40 pmAframe написа:
Бързам да не падне форума :-D
Ами да - нещо такова е идеята… само че квадрат и колкото повече мисля - толкова повече се решавам на двускатен покрив. Благодаря ти за снимките на термопанела, поразгледах бая и видях няколко фирми в България със собствено производство и със сигурност ще търся от тях. Харесвам произведеното в България и най-много се радвам като мога да взема такова, а и често ми се налага. :)

Смяташ ли за уместно гредите по скатовете, които ти си пуснал дървени, да си направят метални?
Допада ми конструкцията тип barn и с метални ще легне добре.
Дървените греди ги мисля с две цели. Едната е естетична. Ще бъдат видими, а другата е звукът и резонанса. Ще обират вибрациите. Дървото не е като метала. Дорисувах си рисунката. Разгледай я!
Aframe - напреднал
Идейно изглежда рисунката, супер!

Прав си за дървото, но се чудя метални греди по ската с планки по тях, на които да легнат по-високи греди (напречно) от дърво и вече отгоре каквото си следва като слой, доакто стигнем термопанела.. Предполагам под този термопанел трябва да има тънка скара, дървена, под нея ОСБ, под него дървените греди и ватата, а под тях се пада метала. За мембрани ще се въздържа да говоря, че ми е мистика и ще чакам архитекта да каже.

Вярно е, така металът ще се вижда, но мисля ще е ОК, ако се съобрази с интериорната визия. Мислим да гоним що-годе такава визия, дори смятам една от стените в дневната да бъде завършена с гипсофазер или циментфазер в суров вид (зависи кое изглежда по-добре) и видими глави на винтове. Под него ще е осб-то, боядисано в черно, та фугите да не бодат очите. Това, с комбинация с други циментови DYI неща ще допринесе към цялостна интериорна визия, А пък си е спестяване от време и усилие гипсокартона да се замаже по фугите, да се грундира, да се боядисва и т.н.

Друг плюс, който отчитам е, че металът си остава вътре - не е отвън, не е във ватата, а си е изцяло вътре и май ще е по-добре. Не мога да намеря снимка в нета на такива чакащи планки по ската, но смятам си ги представяш, ако не - ще ги визуализирам с идейния чертеж, който се надявам да приключа идните дни, че така и не мога да финализирам разпределението... :lol:
Николай Ников - специалист
kr1100 post написа:
.....Ламаринените термопанели за покрив дрънчат при дъжд.
Няма такова нещо, пяната м/у двете ламарини на панела има термо и шумоизолационен ефект.
Чираче - майстор
съб яну 13, 2024 7:13 pmНиколай Ников написа:
kr1100 post написа:
.....Ламаринените термопанели за покрив дрънчат при дъжд.
Няма такова нещо, пяната м/у двете ламарини на панела има термо и шумоизолационен ефект.
Глупости. Моята къща е с такъв покривен термопанел 50мм. Даже и със 100 мм вата под него, пак се чува дъжда.
Aframe - напреднал
Значи, да е речено да строим, пък ще ви викна на една дъждовна бира и ще слушаме :drinkers: :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Нова година - нов късмет (май...) - Дървена къща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: