Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kozl - майстор
Потретил и т.н., но само в спалните помещения.
Дневна, кухня - плочки.
М-у другото ламината е протрит при бюрата, където децата, когато бяха ученици са си търкали подметките и там е изчезнало покритието имитиращо фурнир. Отдолу пак си е гладък. И на няколко места е надупчен от изпускани предмети.
А съм виждал къде по-зле такива настилки, предимно положени в кухни.

М-у другото мисля съм писал във форума и за винилна, "паркетна" настилка, която не се страхува от вода, но бавно се измирисва помещението от миризмата на нов винил. Обаче по такава настилка не съм сигурен как ще се пързалят мебелите и как ще ги намествам :?
Та пак ще е ламиниран паркет, обаче на кликане :-D

А да и на естествени паркети съм се наживял. Шлайфане, мазане с паркетин, лакиране с двукомпонентни лакове - стига ми.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет мар 20, 2026 6:36 amkozl написа:
Потретил и т.н. ... ламината е протрит при бюрата... Отдолу пак си е гладък. И на няколко места е надупчен от изпускани предмети...
А да и на естествени паркети съм се наживял. Шлайфане, мазане с паркетин, лакиране с двукомпонентни лакове - стига ми.
:-) Пропуснал си три пъти лакиране на истински паркет... Аз пък имам протрито дюшеме и ми харесва повече от протрит ламинат... Хора и настилки всякакви ... Да сме живи и здрави, другото е от лукавия
MamaMy - майстор
пет мар 20, 2026 6:36 amkozl написа:
Потретил и т.н., но само в спалните помещения.
Дневна, кухня - плочки.
М-у другото ламината е протрит при бюрата, където децата, когато бяха ученици са си търкали подметките и там е изчезнало покритието имитиращо фурнир. Отдолу пак си е гладък. И на няколко места е надупчен от изпускани предмети.
А съм виждал къде по-зле такива настилки, предимно положени в кухни...
:thumbs: Съгласен на 100%. След 15г. ламината в спалнята няма проблем. Този в кухнята е протрит основно под стола ми с колелца пред компютъра и с надути фуги пред кухненските шкафове. Понеже имам участък от кухнята с грес където беше камината, там не е мръднало. Преходната лайсна (алуминий) между двете е извращение. Задържа боклуци и закача в ъглите. По-добре е еднородна настилка навсякъде.

Тема "Подмяна на ламиниран паркет под гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: