То с такива хора не се говори, действа се , Такива нагли гъзове като твоя съсед само бой ще ги оправи. Няма друг начин. Полиция нищо няма да ви помогне, камо ли кмет и т.н. Няма управия
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mlado-maistor4e
- специалист
41 мнения в "къща - двор - съседи и техните странности."
tuninghuman
- специалист
на колко метра от имот или сграда може да бъде строено? - 3м , 4м ???
Master_Kenobi
- V.I.P.
tuninghuman написа:на колко метра от имот или сграда може да бъде строено? - 3м , 4м ???Зависи от разрешеното застрояване в района.
tuninghuman написа:на колко метра от имот или сграда може да бъде строено? - 3м , 4м ???На 3м от регулационната линия

Master_Kenobi
- V.I.P.
enpapien написа:Не и ако е вилна зона примерно.tuninghuman написа:на колко метра от имот или сграда може да бъде строено? - 3м , 4м ???На 3м от регулационната линияако е от дъното на парцела е на 5 метра .
Ми да разбира и да почва строежа 

докера
- специалист
emil_v r написа:Да питам и аз -Много просто - когато ябълките узреят , покани съседа си , ако желае , да влезе във Вашата градина и да си събере ябълките . Ако откаже или ти каже да ги събереш ти - събирай без угризения
на село комшията е посадил мн. хубава ябълка на 5см. от оградата .
два клона вероломно са нахлули в дворът ми .
Чий са ябълките над мойта земя ?
Квот падне на земята го изяждам, но ме е срам да бера от клоните .

При мен положението е подобно - имам череша до оградата , а съседката също има череша . Едната е ранна , а другата средно-ранна . Разбрали сме се - тя обира клоните на моята откъм тях , а аз - клоните на тяхната откъм нас

В момента съм на кирия , защото моята череша изсъхна и само аз бера от тяхната , но на мястото на старата съм засадил нова , така че скоро ще връщам

olelia
- помощник
Съсобственици сме в един парцел, където той си е узаконил гараж и втора къща в дъното на двора. На мен е останала стара полумасивна постройка на един етаж, която обаче е до неговата узаконена. Сега по негова жалба в община "Надежда" ми искат становище от лицензиран инженер-консултант за начин на укрепване на сградата и график за изпълнение. Аз съм изключително зле материално и не мога да платя за нищо - едва свързвам двата края. Питам - ако съборя сградата, ще трябва ли след време да искам нови разрешителни за строеж - ако се сдобия с някой лев?
Стефан
- майстор
olelia написа:Съсобственици сме в един парцел, ...За мен това означава един парцел, на две идеални части. Правилно ли съм разбрал? Според мен, ако парцела е един, то означава, че има реални граници. И всички сгради в него трябва да отстоят от границине на някакво разстояние. Ако всички сгради в този имот имат проект, и са строени по него, без значение е как ще бъдат раположени, и какво е разстоянието между тях. Предчувствам, че тоя твой "идеален" съсед, според теб съсобственик, има намерение да купи твоя имот. Намерил е "връзки", и те изнудва.
Не знам каква е наистина действителната ситуация, но според мен няма право на претенции. Ако твоята е неузаконена, е друг въпрос.
olelia
- помощник
Май наистина ме изнудва, но парцелът не е разделен. Водят ни се и на двамата по 1/2 идеални части. Той строи където му падне, без отстояния, без разрешения и сред това ходи и намира начини да си ги узаконява. От общината ме уведомиха, че всичките му посройки в двора са законни. Как става това изобщо не разбирам - по-точно разбирам, ама не мога да се оправя, защото просто нямам средствата да застана срещу него. Сама съм и той просто ме е захапал и не пуска.
А рушащата се къщичка е моя - вписана е в декларацията ми за данъци, но сега е застрашена от събаряне. Дали ако сега я съборя, после отново ще трябва да искам разрешителни за да я построя наново? Сигурно - общината няма да се мине да вземе такси и ...
А рушащата се къщичка е моя - вписана е в декларацията ми за данъци, но сега е застрашена от събаряне. Дали ако сега я съборя, после отново ще трябва да искам разрешителни за да я построя наново? Сигурно - общината няма да се мине да вземе такси и ...
Тема "къща - двор - съседи и техните странности." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература