Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
speeDJ - помощник
пак някъде из форумите бях чел, че с поротерм излизало скъпо да се строи...
phoenixpavel - помощник
Изобщо не се чуди.Взимай ги стращни тухли са.Аз строя къща и единия етаж го направих с тухли четворки Български,а другия с поротерм 25.Разлика та е огромна.А в цената определено не е голяма някъде към 20 % са по скъпи но на фона на цялото 600 лв примерно повече за тухли изобщо не се замисляй.
Poroterm 38
Някой строил ли е с такива тухли?
Моля дайте мнения и препоръки.
Дали си заслужават и наистина ли нямат нужда от изолация?
Имам изградена бетонна конструкция и сега трябва да зидам.Единственото което ме притеснява в тези тухли е,че ще стърчат 13 см навън.
Master_Kenobi - V.I.P.
Защо 13?! Производителят препоръчва до 7-8 см.
А ще стърчат, колкото ги сложиш. Просто остави място за дебелината на изолацията на бетонните чела на плочи, греди и колони.
Дано архитекта ти е съобразил, че ще зидаш с 38-ица.
rockwall - майстор
kenobi страшен аватар ШИБНА - имаш завист от мен :sad:
vlad0 - специалист
Добе pipbel, обаче това с вътрешната мазилка не е ли малко излишно като може да се направи само с гипсокартон и да ти дойде на цената/и времето/само на шпакловката-тоя варов разтвор не е ли вече в историята :?: . А пък това мазане на къщата преди ТИ си е жива набутвация. Каква ти е идеята :? :? :?
pipbel - майстор
тоя варов разтвор не е ли вече в историята
vlad0 , тоя разтвор се е доказал от векове и ще го има още векове. :-D Отворен съм към новотои го ползвам, ама за някои неща си гласувам за класиката с 2 ръце :cool:
ГК на стена - не, не и не, ти като искаш си го слагай
А за външната мазилка - и други бяха на твоето мнение навремето, ама аз съм си сигурен, че не съм сгрешил :!:
Deo-x - специалист
Pipbel,на твой страна съм :cool: .Варовият разтвор ми е любим,като се използва правилно техниката на работа може да надживее нас :-D .Лично при мен вътрешните стени са такъв разтвор и ми предстоят грундиране,шпакловки с мрежа с лепило,гипсова шпакловка колоркит и накрая латекса.Хич не ми трябват гипскартона на стените.
Илиян Илиев™ - майстор
Италианския опит показва, че поротерм без външна изолация си е чисто набутване. Демек каквото си спестил от материали ще го набуташ за отопление и охлаждане на стаите в последствие. :wink:
Spokoiniq - майстор
демек стандартна дебелина на стената+ЕPS си е по-добре?И аз съм склонен да мисля че акумулирането на топлината в самата стена не става без да спреш загубата в посока навън.

Тема "Къща с Porotherm" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: