• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ijs - специалист
По време на грубия строеж купих арм. желязо около 2.00 лв на килограм по време на газова криза у нас по вина от правителството на Украйна! А сега днес (2012 г.) струва около 1.30-1.40 лв на килограм... Зависи по кое време и от къде купувате стр. материали... Също купих керемиди " Младост" от Сърбия - струваше преди време (2009 г.) около лев бройката, а сега днес 0,80 - 0,90 лв. бр. Бетоновоз - 4 куб. бетон - 700 лв.( в момента около 550-600 лв) Бетонпомпа - 150 лв. ( днес около 100 лв.) Дървени подпори дължина 3 метра - 1 бр.= 3,00 лв. (2007 г.) а сега днес - 2,50 лв. бр. .... и т.н. достатъчно ви казах.

В момента има лек спад на цените на стр. материали и труд! Възползвайте се сега! Какво чакате?
Окака Чука - специалист
ijs написа:
По време на грубия строеж купих арм. желязо около 2.00 лв на килограм по време на газова криза у нас по вина от правителството на Украйна! А сега днес (2012 г.) струва около 1.30-1.40 лв на килограм... Зависи по кое време и от къде купувате стр. материали... Също купих керемиди " Младост" от Сърбия - струваше преди време (2009 г.) около лев бройката, а сега днес 0,80 - 0,90 лв. бр. Бетоновоз - 4 куб. бетон - 700 лв.( в момента около 550-600 лв) Бетонпомпа - 150 лв. ( днес около 100 лв.) Дървени подпори дължина 3 метра - 1 бр.= 3,00 лв. (2007 г.) а сега днес - 2,50 лв. бр. .... и т.н. достатъчно ви казах.

В момента има лек спад на цените на стр. материали и труд! Възползвайте се сега! Какво чакате?
Колежке ijssjisisi....jsss... ?!!?

Ти къде живееш (абсолютно сериозно питам!), та да дойда и аз там да позаредя малко материали и услуги :?

Та! Аз горе-долу или долу-горе (както искаш така го чети) се занимавам с тези неща, купувам-продавам-ползвам, и честно да ти кажа..... просто пишеш глупости, колкото да си изкажеш некомпетентното мненийце!

Ако ми кажеш и, че дизела при ваз е по лев и двайсе за литър-направо идвам! [-o<

В МОМЕНТА НЯМА НИКАКЪВ СПАД НА ЦЕНИТЕ НА СТРРР. МАТЕРИАЛИ! А ТОЧНО ОБРАТНОТО! Всичко "ходи" нагоре, нагоре, нагоре....
Последна промяна от Окака Чука на вт яну 24, 2012 10:53 am, променено общо 1 път.
Tsilkov - майстор
Окака Чука написа:
В МОМЕНТА НЯМА НИКАКЪВ СПАД НА ЦЕНИТЕ НА СТРРР. МАТЕРИАЛИ! А ТОЧНО ОБРАТНОТО! Всичко "ходи" нагоре, нагоре, нагоре....
И аз все това твърдя от наблюдения ,ама всеки ми вика че съм луд :? .Паднали са само бетона и армировката+донякъде и труда защото просто бяха на нереални цени нямащи общо с деиствителността.Всичко друго лети нагоре.
vipltd - специалист
Ако са паднали само цените на бетона,армировката и труда донякъде,извода е;
Направете си грубия строеж.
VLADO66 - майстор
Моля автора на темата да си избистри проекта,да го съгласува с архитект, да си направи коректна геология,да си намери читав конструктор/защото много от тях преизчисляват конструкциятя,а това са пари и то доста/,от там количествена сметка и тогава коментар за единичните цени .Така се разводнява темата.
ijs - специалист
Виждам тук във форума има търговци на стр. материали! Аз давам само ориентировъчни цени на човека който иска да строи... Нито проектантът, нито архитектът, нито общински служител, търговецът на стр. материали, дори и аз, не можем да кажем точно колко ще струва построяването на къща ....

Като гледам чертежите в началото на темата, според мен строителството до ключ ще струва най-малко около 100 000 лева!
Без обзавеждане!
emilvtc - специалист
VLADO66 написа:
Моля автора на темата да си избистри проекта,да го съгласува с архитект, да си направи коректна геология,да си намери читав конструктор/защото много от тях преизчисляват конструкциятя,а това са пари и то доста/,от там количествена сметка и тогава коментар за единичните цени .Така се разводнява темата.
Точно това се опитвам да направя - Да разгледам всичките варианти с плюсовете и минусите им, да съм ориентировъчно на ясно кой колко ще струва и в крайна сметка да реша кой би бил най-приемливия вариант за мене. Компромиси ще има, но те ще са накрая.

В никакъв случай не се опитвам да правя реклама на производители, търговци и строители/строителни фирми. Материалите които ще разглеждаме и обсъждаме по-късно ще ги оценяваме по параметрите им и цените им. Т.е. ще търця оптималния компромис цена/качество)

За да направя всички това ми трябва помощта ви с ориентировъчна информация за цени на материалите.

Опитвам се да направя екселска таблица, в която всичко да се разбие на материали и труд подредени в технологичния ред при стоителството, с която променяйки данните да мога да си изчисля различните варианти на къщите.

НЕ ИСКАМ ДА СИ НАДСКАЧАМ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ и да се "изхвърлям" с проекти, които няма да мога да си позволя...

(Прикачвам файла върху който работя в момента)

Прикачен файл

_kushta 6_2.rar
(6.49 KиБ) Свален 372 пъти
VLADO66 - майстор
Ориентировъчно си приготви 350 евро на квадрат като до 40% ти е грубия строеж и това е цена без изхвърляния и изгъзици в довършителните работи.
Фло - специалист
VLADO66 написа:
Ориентировъчно си приготви 350 евро на квадрат като до 40% ти е грубия строеж и това е цена без изхвърляния и изгъзици в довършителните работи.
Така е ,защото дискусията се води образно казано в насока как да направим москвича осмак да харчи по-малко.или да дискутираш строителна технология от времето на миналия век,когато лихвата по заема е била 3 % при сегашните за автора на темата 250% е много посредствено.Както и да се върти и суче конвенционалното строителство от времето на дядовците е скъпо и единствения шанс нещо да се поевтини е да се стържат доставните цени на материалите,което не води до кой-знае къде ,защото са еднакви почти навсякъде.В началото си помислих,че това е тема за идеи около строителните технологии,за качество при оптимална цена,но виждам тука въртенето в кръг.С това моето участие в тази тема приключва с пожелание към автора за успех и да попадне на млад и незадръстен проектански колектив да му отворят очите за новото.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: