• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Може би само праг.
boqnkov - специалист
т.е. площадката да си е на нивото и един обикновен праг на входната врата? На мен като че ли ми се иска да има поне 3 - 4см разлика в нивата. Незнам защо така съм се наплашил от тая вода... :?
ivouz - специалист
Тя водата си е за плашене особено миналата година.
Имах предвид едно стъпало точно пред вратата хем по високо хем като праг .
boqnkov - специалист
Май за едно и също говорим... :) площадката да е с 15см по - ниско спрямо плочата и стъпалото реално да е прага на вратата. т.е. си отключваш и влизайки в къщата качваш едно стъпало... Стълбите смятам да са нещо от този род само, че и от двете страни и то с парапет.

Прикачен файл

za forum 5.jpg
za forum 5.jpg (93.66 KиБ) Видяна 2060 пъти
Последна промяна от boqnkov на пет яну 16, 2015 3:24 pm, променено общо 1 път.
Svetoslavoff1 - майстор
boqnkov написа:
т.е. площадката да си е на нивото и един обикновен праг на входната врата? На мен като че ли ми се иска да има поне 3 - 4см разлика в нивата. Незнам защо така съм се наплашил от тая вода... :?
На вилата е така - площадката е едно стъпало по-ниска от нивото на под вх антре. Лично на мен не ми е комфортно това. Като влизаш ти идва високо, като излизаш веднага стъпало. СИгурно има нещо писано в дебелите книги...
Можеш набързо да спретнеш импровизирана площадка от тухли или парчетии дъски и да прецениш на теб кое ти харесва повече.
ivouz - специалист
Виж сега, нали плочата ти отвътре е още гола тоест нямаш замазка и друго?
Тия неща ще повдигнат нивото още поне 5 см. и ще продължат навън върху стъпалото така че,
слез надолу още 10-15 см но имай предвид че, и върху площадката ще имаш нещо.Колко голяма ще е площадката ? Пусни снимка ако имаш !Дано правилно схващам нещата.
Svetoslavoff1 - майстор
boqnkov написа:
Козирката реших да я оставя без улуци за сега. Водата от нея е от 1кв.м като 70% от него е покрита от покрива на къщата. Вече кова дъските на покрива. Взех импрегнатор Бохемит за да се намажат отгоре и от долу. Въобще целия дървен материал на покрива. За челните дъски взех лак на водна основа Сократес. За под керемидите взех дишаща мембрана.
Ако дъждът е с вятър, това за 70-те% не играе, освен това при този същият дъжд с вятър каквото се стече от козирката, ще се набива във вратата:(
Но много си зависи каква е розата на ветровете при теб и по-горе писаното от мен да е само теоретично възможно.
Имам малки резерви към СОкратес, защото с него поднових една дърв дограма и на втората година се олющи. Дървото беше изшкутено до чисто, грунд Сократес и след това лак. Описвам, за да не остане съмнение, че е от лоша основа или несъвместимост с предходно покритие.
Като ти коват двойната скара да не ти надупчат мембраната. Майсторите ти трябва да ти кажат как ще го избегнат и гледай да го спазят.
Имаш късмет с меката зима:)
EDI - майстор
Сократес вече не е това, което беше преди 10-ина години, да не се лъжете по старата му слава.Скоро /лятото/ и на СИКЕНС правиха рекламация, понеже смениха завода за доставките и сега лака е произведен на майната си. :lol:
Svetoslavoff1 - майстор
Не знам Садолин дали все още държи качество :? Имам едни челни дъски, обработени с него преди 10-ина години. Поизгорял е и иска освежаване.
ivouz - специалист
За Сократес съм абсолютно съгласен с EDI.
Някой работил ли е с лаковете на водна основа на Лакпром ? Мнения?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: