Този шедьовър ще краси някоя от стаите
Знам част от историята му. Моля ако има запознати ще съм много благодарен да ми помогнат с датировката.
Никъде не открих щампа или друг надпис.
Мнооого леки нововъдения ... (понеже отделих малко време по възстановяването на железния кон )
Продължих работата в една от стаите. Това е целта ми до началото на тази зима. Да имаме местенце в което да оставаме уикендите.
Лавиците си ги направих и монтирах сам... Голяма мъка е да изрязваш с ъглошлайфа
Направих и перваза на парапета на малката тераса. Г-образен профил със "захлюпване" от към вътрешната страна. Добре стана... същата схема ще приложа и на голямата тераса..
Е... измина точно една година, от както станах собственик и започнах да материализирам мечтата си за къща сред природата! Измина една година и от първия ми пост
Трудно е, тежко е, безпарично е... но както казват мъдрите хора - след трудности победата е по-сладка!
Искрено пожелавам на всеки, да следва мечтите си и за миг да не е разколебава... нещата се случват.. не на мига, но все пак се случват
Стига толкова локуми да карам по същество
Пълен аматьор, но с питане, разпитване и с ваша помощ успях за една година да докарам нещата до тук. Сега е време да "продължаваме напред"
Студените месеци се снабдих материали.
Времето се пооправи и от миналия уикенд работим по така страшния за мен покрив
Интересното е, че има много счупени керемиди поповината капаци ги няма и въпреки това след всичките снегове и дъждове никъде нямаше и капка влага! Евалата покриве!
Препокрихме северния скат. Нищо интересно - стандартна процедура (ламперията е перфектна) Няма споменавам нищо за фолио, разстояние между летвичи и т.н. че гледам има хиляда теми и споровете там са наистина ожесточени Купих някакво под 2лв даже не го знам какво. Колкото изкара толкова
На южния (лицевия) скат вече започна приключението.
Доста го коментирахме в началото на темата и общо взето схемата си остана същата.... с лееека подробност. Наложи се да се прекрои целия скат! Три реда зидария, за да повдигнем покрива. Неизбежно беше, защото самото удължение тръгва от трегера който се пада на третия ред керемиди. Така се получава кофти скосена чупка от старото към новото. Повдигнахме го целия и нещата взеха да се получват. Уголемих цялата стряха и сега излиза ок.120-30см напред. Така покрива и чешмата и стълбите.
С това общото уголемяване е около 30кв.м. + още около 30-40 счупени керемиди и сметката излиза на около 450 керемиди. Което се оказа голям проблем Намерих около 300 но се оказаха два, че да не са и три вида. Ще ги "отсея" и ще видя какво ще ми остане за търсене.
Не съм мерил за терасата, но и за там ще трябва солидно количество. Затова и няма да я покривам сега. Ще се снабдявам малко-помалко.
Тази седмица продължаваме със диагонала и продължаваме по терасата. За сега само като конструкция - няма да се покрива.
Старата плоча(козирка) остава от долу На нейното ниво ще накова таван с дървена ламперия. И с това чардака е готов (на теория засега)
П.С. съжалявам, че нямам снимков материал но ще гледам да направя идния уикенд да покажа нагледно свършеното до тук. Имам само тази снимка.