Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп
- майстор
328 мнения в "Проект "Къщичка""
nork
- специалист
Че раздели ги +5см фибран и останалото в замазката. Така ще имаш двоен бонус - по добра изолация и по дебела замазка. Защото тез 8см общо подложка и замазка нещо скромни ми се виждат
При мен хем съм в апартамент общо се вдигна с 12/3см - 7см подложка и останалото замазка и ламинат. За мен земновлажната е по добрият вариант от готовата смес.

Пеш
- специалист
чет мар 10, 2022 7:36 pmшоп написа: Слагай фибран.9 + 2-3 от подложката... та си станаха тамън
9 см даже е малко за под подово отопление.

иначе.. цената на фибрана ..

чет мар 10, 2022 7:42 pmnork написа: Че раздели ги +5см фибран и останалото в замазката. Така ще имаш двоен бонус - по добра изолация и по дебела замазка. Защото тез 8см общо подложка и замазка нещо скромни ми се виждатЗамазката е 5см, 3см за подложката. Земновлажната с допълнителна добавка примерно на Rehau ли? Как си сигурен, че ще влезе добавката навсякъде?При мен хем съм в апартамент общо се вдигна с 12/3см - 7см подложка и останалото замазка и ламинат. За мен земновлажната е по добрият вариант от готовата смес.
nork
- специалист
Това с добавката е като тоалетна хартия - пари на вятъра. Ако не я отъпчат хубаво и има въздух, все тая колко е хубава добавката.
Лично мнение!
Ееее, това с 2/3 см подложка си е шега......
Казахти, че в апартамент в нова сграда, сложих 5см стиропор. Ако не си взел подложка виж на астротерм.
Лично мнение!
Казахти, че в апартамент в нова сграда, сложих 5см стиропор. Ако не си взел подложка виж на астротерм.
resistbody
- майстор
Аз пък смятам, че тая подложка с пъпките е само да им е по-лесно на монтажистите(да не ме грабнете сега), при такер монтажа площа на контактуване със замаската е поне 10-15% повече грубо сметнато... и едни доста пари отгоре.. най-евтината ЕПС без ПВЦ преди почти година беше 10лв/м2
Пеш
- специалист
чет мар 10, 2022 9:36 pmnork написа: Това с добавката е като тоалетна хартия - пари на вятъра. Ако не я отъпчат хубаво и има въздух, все тая колко е хубава добавката.Може би не ме разбра, 2-3 см подложката над фибрана ( който явно трябва да е 8см
Лично мнение!

feikot
- специалист
Браво ! Чудесно място за къщичка,изглежда прекрасно. Още по-важното е, че си успял да хванеш последния влак с материалите и строителните дейности, защото въпреки 6те месеца назад от днешна дата, цените изглеждат смешни. Всичко ти е супер по къщата и си личи че го правиш с мерак.
Ако мога да бъда полезен, тъй като ти вече идваш до моя етап от строежа, съвет за отоплението е да си направиш подовото като свят, слагай си термопомпа въздух вода и не се занимавай с нищо по-различно. Вода вода...газ, пелети и пр. просто не ги допускай до ушите си.
Единственото, което не ми се нрави (извини ме че го казвам, изобщо не му обръщай внимание) е тази входна врата. Вярно дизайна и е добър, изглежда хубаво, ама 2800 лв. за полска врата... Не бих.
ПС Не че не дадох почти 3000 за входна, но поне е хьорман (ако изобщо има значение)
Ако мога да бъда полезен, тъй като ти вече идваш до моя етап от строежа, съвет за отоплението е да си направиш подовото като свят, слагай си термопомпа въздух вода и не се занимавай с нищо по-различно. Вода вода...газ, пелети и пр. просто не ги допускай до ушите си.
Единственото, което не ми се нрави (извини ме че го казвам, изобщо не му обръщай внимание) е тази входна врата. Вярно дизайна и е добър, изглежда хубаво, ама 2800 лв. за полска врата... Не бих.
ПС Не че не дадох почти 3000 за входна, но поне е хьорман (ако изобщо има значение)
Пеш
- специалист
пет мар 11, 2022 4:49 pmfeikot написа: Браво ! Чудесно място за къщичка,изглежда прекрасно. Още по-важното е, че си успял да хванеш последния влак с материалите и строителните дейности, защото въпреки 6те месеца назад от днешна дата, цените изглеждат смешни. Всичко ти е супер по къщата и си личи че го правиш с мерак.Мерси за коментара, да с ТП въздух вода ще съм. Има един агент в Ловеч прави ТП с тяло на Мицубиши, цената му е прилична и вече няколко къщи около мен го ползват, тази зима бяха доволни.
Отностно вратата, подобна на нашата.. в Хьорман ни искаха близо 6000. Вратата е много добра, със сигурност не отстъпва по нищо на Хьорманслата. Аз съм доволен и с кеф си я купихме

Отностно цени... не ми се коментира, като почнах да строя всеки ми викаше- ти си луд на тези скъпи цени.. изчакай пролетта.. ще паднат.. ем паднаха.. в момента къщата, щеше да е с 50 000 поне по-скъпа.
Grozdev
- специалист
Браво хубава къща
Прочетох повечето постове и решех да се включа.
Замазките за подово отопление НЕ е желанелно да са "Земно -Влажни " ! А слагането на "добавка ",
НЕ е като "тоалетната хартия " , пари на вятъра !?! На кратко : Влагането на добавка (ПЛАСТИФИКАТОР ,/ суп.пластиф. ) в 1 цим. разтвор има основна цел да намали водното съдържание (В/Ц фактор ) в р-ра , като запази пластичноста за полагане.
Това от една страна . От друга /по важна в случая / за да има По добър ТОПЛОБМЕН м/у тръбите и цим.замазка която ги обгръща , Добре е да има ПО -малко въздух в нея ( въздушните "мухурчута " след изпаряването на Н2О от разтвора ! ) . На кратко : по голяма плътност -по голяма проводимост.
( а тук целта е тръбите да отдават топлото в нещо )
По ниска плътност / с повече въздух / ПО- ниска проводимост . А много ниска - изолац. своиства.
Мога и по технически да го разсня , но не смятам за нужно.
Две мнения по на зад в темата ГИ адмириам с 2те ръце.
Пръвото от / стр. 20 / Е :
" Гипс картон и да бие на кухо е за стари сгради, където няма възможност за външна ТИ
Наличе само на външна ТИ спомага да използваш десетките тонове стоманобетон и тухли като един огромен топлоакумулатор и да се отопляваш по-икономично и комфортно ако си на ток. "
мога добавя само : разхождане на мишоци зад Г.картона някой ден !
Второто от / стр. 19 / Е :
" За ватата сте много прав,ние живеем на тавански етаж с 10 см каменна вата 50 кг и лятото е просто ужас.Принудихме се да сложиме климатици "
Тук мога да добавя : И 50 см , и 1 метър дебелина ,, Ефекта ЩЕ Е същия . !
Без климатик / донор на енергото /
Лятно време вътре и прозорци да отваряте НЯМА мине .
Топлото е толкова ТОПЛО ,че и куче да вържеш ще избяга.
п п
Тръбите за подово могат да се навиват /Задълж. на отд . кръгове / и върху : XPS , EPS с по висока плътност ,вата с пл. за под ! Не е задължително скъпата /и без това / изолация на готови канали.
Тези със тръбите имат 1 " бастун" със скоби , и ги прихващат за всичко от изброените.
.
лично мнение,,дано съм бил полезен.

Замазките за подово отопление НЕ е желанелно да са "Земно -Влажни " ! А слагането на "добавка ",
НЕ е като "тоалетната хартия " , пари на вятъра !?! На кратко : Влагането на добавка (ПЛАСТИФИКАТОР ,/ суп.пластиф. ) в 1 цим. разтвор има основна цел да намали водното съдържание (В/Ц фактор ) в р-ра , като запази пластичноста за полагане.
Това от една страна . От друга /по важна в случая / за да има По добър ТОПЛОБМЕН м/у тръбите и цим.замазка която ги обгръща , Добре е да има ПО -малко въздух в нея ( въздушните "мухурчута " след изпаряването на Н2О от разтвора ! ) . На кратко : по голяма плътност -по голяма проводимост.
( а тук целта е тръбите да отдават топлото в нещо )
По ниска плътност / с повече въздух / ПО- ниска проводимост . А много ниска - изолац. своиства.
Мога и по технически да го разсня , но не смятам за нужно.

Две мнения по на зад в темата ГИ адмириам с 2те ръце.

Пръвото от / стр. 20 / Е :
" Гипс картон и да бие на кухо е за стари сгради, където няма възможност за външна ТИ
Наличе само на външна ТИ спомага да използваш десетките тонове стоманобетон и тухли като един огромен топлоакумулатор и да се отопляваш по-икономично и комфортно ако си на ток. "
мога добавя само : разхождане на мишоци зад Г.картона някой ден !
Второто от / стр. 19 / Е :
" За ватата сте много прав,ние живеем на тавански етаж с 10 см каменна вата 50 кг и лятото е просто ужас.Принудихме се да сложиме климатици "
Тук мога да добавя : И 50 см , и 1 метър дебелина ,, Ефекта ЩЕ Е същия . !
Без климатик / донор на енергото /

Топлото е толкова ТОПЛО ,че и куче да вържеш ще избяга.

п п
Тръбите за подово могат да се навиват /Задълж. на отд . кръгове / и върху : XPS , EPS с по висока плътност ,вата с пл. за под ! Не е задължително скъпата /и без това / изолация на готови канали.
Тези със тръбите имат 1 " бастун" със скоби , и ги прихващат за всичко от изброените.
.
лично мнение,,дано съм бил полезен.

Пеш
- специалист
пет мар 11, 2022 9:27 pmGrozdev написа: Браво хубава къщаВ града няма машимно полагане на замазки, едниственно от бетоновъзела 1:1 цимент пясък , като да, ще добавим добавка.
![]()
В момента обмислям и варианта за EPS с по-голяма плътност, вместо XPS-а. Имам няколко седмици да го реша, докато мажат вътре.
Между другото завърших кабелите, утре последни кутии за връзване. Около 800м.

Ще пусна снимки тези дни.
Тема "Проект "Къщичка"" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература