• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Не се коси - за правено от ентусиаст се справяш перфектно.
И най важното - приемаш съвети.
Съвет за пояса - железа №12, стремена ф 6.5 през 20 см. Покривната конструкция ще ти е от дърво предполагам, така че си оставаш фусови железа ф 6.5 през 60см за привързване на лежащите столици.
Можеше да се мине и без колони.
Кажи каква ти е идеята за покривната конструкция.
Поздрави.
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Не се коси - за правено от ентусиаст се справяш перфектно.
И най важното - приемаш съвети.
Съвет за пояса - железа №12, стремена ф 6.5 през 20 см. Покривната конструкция ще ти е от дърво предполагам, така че си оставаш фусови железа ф 6.5 през 60см за привързване на лежащите столици.
Можеше да се мине и без колони.
Кажи каква ти е идеята за покривната конструкция.
Поздрави.
Чудя се гредоред или плоча още... Иначе керемиди от старите е изключен вариянт-50 кв.м тежат към 7 тона,освен това се чупят.Нещо от рода на битумни керемиди,ламаринени оребрени плоскости,ISOTEC,метални керемиди...тук още не съм проучил плюсове и минуси,предстои :? А стремена има май само №6 и направо 8.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
50 квадрата керемиди са под 3 тона. Несериозно си смяташ къщата.
Не че имам нещо против битумните покриви.
Опасявам се за кофража на колоните.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Да не изпусне ли се притесняваш.
Според мен е излишно да се занимаваш с покривна стоманобетонна плоча.
Каквото и да решиш да правиш, го имай в напредвид преди изливането на пояса.
Всъщност при изливането на пояса хубаво подпри почно под щурцовете на прозорците, да не стане фал.
П.П. Щурцовете дървени ли са ти.
Поздрави.
stenmark - специалист
Случайно точно гледах за теглото на керемидите.За 160кв. тежат около 7 тона/43кг за кв./
Стефан - майстор
stenmark написа:
Случайно точно гледах за теглото на керемидите.За 160кв. тежат около 7 тона/43кг за кв./
За покрив само термопанели с дебелина поне 50 мм - тегло 14 кг/кв м. Предимства - леки по тегло, термоизолация, здравина, дълготрайност, устойчиви на всякакви атмосферни условия...... Недостатъци - просто не виждам. :lol:
stenmark - специалист
Стефан написа:
stenmark написа:
... Недостатъци - просто не виждам. :lol:
А естетичния вид?А случайно ако искам къщата ми да изглежда възрожденска?Тогава дали ще видиш?
vlad0 - специалист
За керемидите на Брамак, които са от бетон пише че са около 4 кг. х10 бр. на м2 =40кг./м2. Тези керамичните не вярвам да са по-тежки! От къде ги измислихте тея 7т. не знам. :? . Относно термопанелите, това PVC покритие какъв живот има? Защото качествени керемиди и 50 г. може да не мръднат. Не ме разбирайте погрешно, не съм против новите технологии в строителството но в конкретния случай на това китно селско къще тея термо панели не ми се връзват много. Виж едни турски керемиди ще му отиват доста повече.

Поздрави!
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Да не изпусне ли се притесняваш.
Според мен е излишно да се занимаваш с покривна стоманобетонна плоча.
Каквото и да решиш да правиш, го имай в напредвид преди изливането на пояса.
Всъщност при изливането на пояса хубаво подпри почно под щурцовете на прозорците, да не стане фал.
П.П. Щурцовете дървени ли са ти.
Поздрави.
Щурцовете са на Винербергер, с предварително напрегната армировка.Бетон,излят в керемиден улей.
sasho 28 - специалист
n_a написа:
50 квадрата керемиди са под 3 тона. Несериозно си смяташ къщата.
Не че имам нещо против битумните покриви.
Опасявам се за кофража на колоните.
Може да съм завишил сметката на тежестта,но интересува ме какво те притеснява кофража :? Не знам дали съм уточнил,но на снимката колоните вече са напълнени с бетон.Ако се чудиш какво ги държи-пробил съм дупки през дървото,оттам през тях и тухлата минава 2мм тел,която стяга от другата страна.Яко си е.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: