• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
На тая врата ли ще слагаш стъпало или на тази под козирката?

Прикачен файл

WP_20141225_12_39_02_Pro.jpg
WP_20141225_12_39_02_Pro.jpg (18.65 KиБ) Видяна 2336 пъти
boqnkov - специалист
И на тази... Там мисля да ми е верандата, за която все още имам много неизвестни. В момента най - голямата чуденка е дали да остане така врата с прозорец или да станат две врати отгоре до долу (оскъпяването е минимално). Там със сигурност ще имам стъпало веднага, защото разчитам на стрехата на покрива единствено. Мисля си и за някакви стълби, които ще мога да махам и слагам на пролет и есен за да се пазя от дъждовната вода. В началото верандата ще ми е тревата на двора :)
boqnkov - специалист
Добре ли е да оставя изход за покрива тъй като единствения ми начин за качване на него е със стълба от земята... Заслужава ли си или е потенциална язва? (Очаквам Вадим да се включи)
radius - майстор
Щях да ти предложа да сложиш фолксваген вместо 2 врати. Предимството му е че не заема място като се отваря ( да не ти пречи на софрата на верандата) и носи доста големи крила. Оскъпяването обаче няма да е минимално.
От друга страна ми се вижда, че не е много мястото, че да делиш на 2 крила.
boqnkov - специалист
Да действам смело с капандурата или да действам смело със стълбата... :) Ако слагам, не е добре да е точно до комина нали?
Относно вратите: Отвора е 160см. Само слушам за този фолксваген и цената му, ама нито знам какво точно представлява, нито колко точно струва.
ivouz - специалист
Направи стъпалата като горната снимка ,а не като долната както си го замислил!

Прикачен файл

стъпала.jpg
boqnkov - специалист
Иво, много ти благодаря за рисунките, ама там ми е веранда ,а не входа към къщата. Стълбите към верандата, ще са тези които си рисувал на първата картинка само че ще стигат чак до колоната, защото този заъб ще го махам и ще слагам две врати, дори мисля след вратата навън нивото да пада (не така както си го начертал ти) нивото и от вън и вътре от вратата да е еднакво. Не знам дали бях ясен... :? Втория вариант който си начертал смятам да е на входната врата на къщата като ширината на стълбите и площадката да е около 90 - 100 см.
Сега дори си мисля за тези ПВЦ врати дали да не изчакам да направя замазката на къщата и тогава да ги слагам. Притеснява ме нивото дали ще се уцели.
Tsilkov - майстор
Аз бих си сложил първо вратите. Най-малкото замазката ще ти нарпави термомост. Необходимото ниво се псотига като се слагат т.н. "подложни профили" на дограмата.

Аз лично от спорадичните ми качвания по покриви не намирам никаква разлика в това да се качиш от капандура и от стълба - еднакво неудобно. Верно най-добре Вадим да каже кое е по-доброто. Иначе капандурата е ясно че е занимавка и пари, ама не е нещо дето не е рпавен 10000000000 пъти.
boqnkov - специалист
Мерси за отговорите. Колко см ще ми се повдигне готовия под от това, което е в момента? Колко см фибран е достатъчен за под? Човека от дограмата май взе размерите, като имаше в предвид готовия под да се повдигне с 7см от сегашното ниво... 3 фибран и 4 замазка, ще имам и гранитогрес от към стаята. Мисля си това дали не е малко. Интересува ме колко см фибран е оптималното за под? Притеснявам се сега като сложа вратите после да не си ям ушите що не съм сложил повече фибран? Много бих бил благодарен на отговор "Трябва ти ...(3 - 6) см фибран и на дограмаджията му кажи, че готовия под ще ти е на ...(7 - 10) см от нивото на плочата" За капандурата май вече свърши, защото покрива е почти нареден... Изведнъж грозденцето ми стана кисело относно Велукса. :goodman:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: