• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
ArturDent написа:
sasho 28 написа:
Скоро ще я режа...
Бързай... че няма отърване.
Остави издънките с листата и пръскай с Раундъп и други подобни л...а.
Не се шегувам. Битката с издънките на липите е трудна, за сметка на това продължителна.
Наистина корените на липите повдигат много.
Ще го имам впредвид.Между другото ти покри ли вече? Че мина време,а темата замря...
rulom - модератор
sasho 28 написа:
..........Между другото ти покри ли вече? Че мина време,а темата замря...
Гаранция е покрил, ама просто видя че "галерията за строене на къща" не се вписва в идеята на форума по простата причина, че единственото " направи сам " при него са парите, които плаща на майсторите :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
rulom написа:
... че единственото " направи сам " при него са парите, които плаща на майсторите
С излючение на ВиК, Електрическата и Мълниезащитната инсталация.... засега.
Сашо ако се интересуваш - http://arturdentex.snimka.bg/properties ... 432262.big
Не съм качил всичко до сега....
sasho 28 - специалист
ArturDent написа:
rulom написа:
... че единственото " направи сам " при него са парите, които плаща на майсторите
С излючение на ВиК, Електрическата и Мълниезащитната инсталация.... засега.
Сашо ако се интересуваш - http://arturdentex.snimka.bg/properties ... 432262.big
Не съм качил всичко до сега....
Точно това ми трябваше-сега се уча как се прави покрив.Мерси!
KingoftheROAD - специалист
sasho 28 написа:
...В тоя случай ще ми трябват само две дъски 0,40х2м, пет-шест прави ъгъла от метални планки и това е. Монтирам ги и пълня отгоре.Дъските и планките едва ли ще прехвърлят 30-40 лв и ще се ползват многократно за зсички колони поотделно.А външната страна на коминните тела е 30 см,при мен трябва да е 25-не ме устройва...
Съгласен, в твоя случай са няколко колонки можеш да си ги налееш една по една, без да загубиш много време в хамалогия...

Но при мен са 26 колонки, 22 от които са еднакви 25х25, и ако почна по една, по две да ги наливам ще се проточи много време, и хамалогия. А идеята с коминните тела ми харесва, че спестява труд и време, но ще се допитам да не стане някой фал...
sasho 28 - специалист
Готовите колони вече са четири.Днес започвам кофража на последните две и утре бетонирам :)

Прикачен файл

DSC02606.JPG
DSC02606.JPG (73.26 KиБ) Видяна 5256 пъти

Прикачен файл

DSC02607.JPG
DSC02607.JPG (78.95 KиБ) Видяна 5256 пъти

Прикачен файл

DSC02608.JPG
DSC02608.JPG (88.66 KиБ) Видяна 5256 пъти

Прикачен файл

DSC02609.JPG
Общ вид
DSC02609.JPG (101.78 KиБ) Видяна 5256 пъти
sasho 28 - специалист
Вече я няма липата.Сега остава да уморя корена.

Прикачен файл

DSC02636.JPG
DSC02636.JPG (82.72 KиБ) Видяна 5122 пъти
stenmark - специалист
Какво стана запълваш ли кухините на тухлите преди да изливаш ?Колоните да не си ги шприцовал след изливането.Какво реши за покрива:плоча или гредоред.Задавам много въпроси защото и аз съм в строеж направи си сам.Успех
sasho 28 - специалист
stenmark написа:
Какво стана запълваш ли кухините на тухлите преди да изливаш ?Колоните да не си ги шприцовал след изливането.Какво реши за покрива:плоча или гредоред.Задавам много въпроси защото и аз съм в строеж направи си сам.Успех
Не съм запълвал тухлите,оставих го така за по-здрава спойка.Реших гредоред,двускатен.Какво е "шприцовал" :?
stenmark - специалист
Шприцовал имам предвид като преди да се маже/ цимент и пясък рядка смес/При мен проекта ми е също гредоред и двускатен,аз така исках.Обаче за колоните се чудя като пусна вибратора дали няма да изгубя доста бетон.Как мога да го предвидя това за 14бр.колони да поръчам необходимия бетон? :?
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: