• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kivanov - специалист
съб фев 11, 2023 11:38 amDessie написа:
Аз грам не държа на термостата, обаче любимия е прочел, че само ще врътва и ще потича точната Т за къпане и много държи на него. Опитах се да дам доводите на @шоп, обаче няма разубеждаване :-) пък и няма особен смисъл.
Това всъщност не е точно така. Потича точната, ако има достатъчно топла вода. Иначе тече хладка докато не се появи топлата.

Аз лично няма да слагам термостатични, защото се къпя с различна температура на водата в началото и края на душа, а и повечето дами се къпят с по-гореща вода :?: и в крайна сметка няма как да стои само на една температура :) Ползвал съм ги тия джаджи по хотелите, но не го усещам като моето нещо.

Циркулацията ще я правя :)
Dessie - специалист
Краси, напълно съм съгласна с доводите ти, ама човека му харесват копчетата и е неубедим, че дори и с това пак ще играе касоразбивач, особено при положение, че аз няма да се къпя с вода за щавене, каквато той ползва :-)
Прикачен файл:
CDBD103C-3558-4645-B02B-B65C8D731920.jpeg
Показах му Рока и Хансгрое - отрече ги, че намало такова с копчета… :-D А на мен ми е все тая, само вода да има, ако Т и е над 22 градуса, всичко е цветя и рози :supz:
kivanov - специалист
:-D Ще е много гот да водим тия "разговори" след 1 година и да видим кой за какви глупости е дал пари и после си е признал, че са глупости :)
skostadinov - специалист
съб фев 11, 2023 11:16 pmkivanov написа:
:-D Ще е много гот да водим тия "разговори" след 1 година и да видим кой за какви глупости е дал пари и после си е признал, че са глупости :)
Нали ще ни поканиш на форумно барбекю. Там ще ни разкажеш и покажеш и след това традицията ще се продължи :-D :partyman:
kivanov - специалист
съб фев 11, 2023 11:28 pmskostadinov написа:
Нали ще ни поканиш на форумно барбекю. Там ще ни разкажеш и покажеш и след това традицията ще се продължи :-D :partyman:
Правим го :) Ама преди ядене всички ще си измият ръцете на топлата вода от рециркулацията :lol:
Dessie - специалист
съб фев 11, 2023 11:34 pmkivanov написа:
съб фев 11, 2023 11:28 pmskostadinov написа:
Правим го :) Ама преди ядене всички ще си измият ръцете на топлата вода от рециркулацията :lol:
Аз имам известен успех в промотирането на практичността срещу картинката постната по-горе на трибутонника. :-D Ще видим какво ще отсече :?:
nikolov333 - майстор
Пробвай с довода, че проблемите с трибутонника са по-вероятни и по-трудни за отстраняване от термо-крановете. :) У нас съм с трифазен бойлер с електронно регулиране на температурата понеже сме в апартамент и въпреки, че имам и дистанционно за промяна на температурата никога не съм го ползвал. Бойлера е на 3 метра от душа и забавянето на топлата вода е няколко секунди, което не е проблем, ако има рециркулация.. Настроен е на около 45гр-са и се дорегулира с крана на душа и ваната. За 5 години никога не съм имал проблем, освен с датчика за поток на бойлера, който смених на третата година.
Dessie - специалист
Миналия петък зидариите приключиха, всичко е под конец :-) тествано с новопридобития лазерен нивелир :-)
В понеделник обърнаха отворите на прозорците и входната врата с хпс, че дограмаджиите се изгевезиха май, ама работата да върви :-)

Вчера най-накрая свалиха окончателни размери за прозорците и входната врата. В понеделник най-вероятно ще ми дадат дати за монтаж. На партера по-лесно определихме кота “готов под” и оставихме транспортния профил на 5 см, на втория етаж ще има “игра с публиката” и там заложихме 8см, за да имам място за достатъчно дебела замазка и височина за наклон в банята. Лепенката е Blaugelb, още съм в размисъл дали да не я сменя с Ilbruck 501.
Опитах да си поръчам и врата за гаража, ама гризнах сопата…. Девойчето от Хьорман иска кота “готов под”. Тъй де, ама то малко сложна математика ще дойде… аз смятах да залея пода в гаража с епоксидна боя просто, обаче се оказва не чак толкова просто :-)
1.ВиК-то ми обяснява, че нямало смисъл от сифон в гаража, ако пуснем наклон към вратата, защото инак ще трябва да правим и наклони към някакъв евентуално точков сифон, което ми се вижда разумно предложение
2. Ако реша да продължим с изпълнението на сифона ( има положена тръба в плочата), то следва, че трябва да направя поне 10 см замазка, което не знам дали е финансово оправдано, защото от функционална гледна точка ми е все тся дали нивото е 0 или -10
3. Като се приеме, че в различни точки плочата има до -2 см денивелация + да добавим наклон от 1,5 % така или иначе ще трябва да се прави замазка, но поне няма да е 10 см
4. По този казус изобщо замазка ли ми трябва или бетон? Не предвиждам плочки, както казах, крайното покритие ще е епоксидна боя
5. В понеделник ще го коментирам със строителя и ВиК-то на терен, ама все пак да събера мнения :?:
Andri01 - майстор
Извинявай ,но не мисля ,че ще се къпете в гаража,нали? Сифон?? Наклони? Канал?? Моя гараж няма такива "екстри " но от 26г. ми върши идеална работа-наблъскан с боклуци и колата/ само зимата/ едва влиза вътре,горката. :(
kivanov - специалист
пет фев 17, 2023 9:47 pmDessie написа:
Миналия петък зидариите приключиха, всичко е под конец :-) тествано с новопридобития лазерен нивелир :-)
Взех го днес в 19:30 от куриера и 15 минути по-късно:
Изображение
Опитах да си поръчам и врата за гаража, ама гризнах сопата…. Девойчето от Хьорман иска кота “готов под”. Тъй де, ама то малко сложна математика ще дойде… аз смятах да залея пода в гаража с епоксидна боя просто, обаче се оказва не чак толкова просто :-)
Кота "готов под" означава белег на стената :) Аз поне така ще направя. Моята врата ще я монтират 13-та седмица (някъде март месец)
1.ВиК-то ми обяснява, че нямало смисъл от сифон в гаража, ако пуснем наклон към вратата, защото инак ще трябва да правим и наклони към някакъв евентуално точков сифон, което ми се вижда разумно предложение
2. Ако реша да продължим с изпълнението на сифона ( има положена тръба в плочата), то следва, че трябва да направя поне 10 см замазка, което не знам дали е финансово оправдано, защото от функционална гледна точка ми е все тся дали нивото е 0 или -10
3. Като се приеме, че в различни точки плочата има до -2 см денивелация + да добавим наклон от 1,5 % така или иначе ще трябва да се прави замазка, но поне няма да е 10 см
4. По този казус изобщо замазка ли ми трябва или бетон? Не предвиждам плочки, както казах, крайното покритие ще е епоксидна боя
5. В понеделник ще го коментирам със строителя и ВиК-то на терен, ама все пак да събера мнения :?:
Аз оставих тръба и имам място за линеен сифон, но не ми се дават пари. След мислене с арх. стигнахме до извода, че е по-безпроблемно да вдигна вратата за 5мин на позиция 5см от пода и да излезе водата. Това в случай на мега много сняг паднал от колата или пък, ако го мия(баш зимата едва ли).

Имам друг сифон в техническото помещение, което е част от гаража.

При мен ще има замазка и най-вероятно епоксидна боя или каквото е там онова яко нещо тип гума :)
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: