• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
rulom - модератор
Като цяло тук е показано как действа, а иначе за твоя случай е хубаво да се види от специалист на място и да се прецени има ли нужда от такава и как да се изгради.
pipbel - майстор
Баните напреднаха. 2 са с налепени плочки вече, последната (синята)е на 1/2 . С неям се заформя едно проблемче, планирам хидромасажна вана да слагам там, а отвора на вратата е само 57см при минимална височина на налични вани от 60 см. Май ще трябва демонтиране на вратата. Засега съм казал на майстора да не обръща с плочки около нея.
WC-то вече е с тоал.чиния. Работи :-D

Прикачен файл

SS850199.jpg
SS850199.jpg (54.5 KиБ) Видяна 4510 пъти

Прикачен файл

SS850202.jpg
SS850202.jpg (56.45 KиБ) Видяна 4510 пъти

Прикачен файл

SS850204.jpg
SS850204.jpg (54.53 KиБ) Видяна 4510 пъти

Прикачен файл

SS850195.jpg
SS850195.jpg (58.4 KиБ) Видяна 4510 пъти

Прикачен файл

SS850196.jpg
SS850196.jpg (45.16 KиБ) Видяна 4510 пъти
pipbel - майстор
Таваните със скритото са вече окончателно довършени и чакат само боята.
Там където все още има голи гофри видими, както и навсякъде по ъглите за естетика ще лепя стиропорени декоративни лайсни.
Междувременно обърнах около 70 линейни метра прозорци и врати отвътре. 2 седмици работа ми костваше, ма мисля че стана добре.
Вкопах и 2 кабелни канала за бъдещите климатици за да си дойдат на нивото на мазилката/шпакловката.
Вече всичко е готово за гипсовата шпакловка. Мятам я като се върна от чужбина към 20 Март. Около 400 м2, договорил съм се на 7лв/м2 с включена 1 ръка латекс след шкуренето.
Междувременно реших да изолирам изцяло отвътре с 2см фибран коридорите и северната стена на спалнята при все че наесен ще правя външна ТИ с 7 см графитен Неопор.
За коридорите съм решил сложа нивелиращи летви мезду фибрана и отгоре да облицовам с МДФ плоскости. Поддръжката е лесна и имат добър "фасон". Вече си "заплюхме" с жената едни от Бриколаж за 9.50 лв/м2

Прикачен файл

SS850193.jpg
SS850193.jpg (57.48 KиБ) Видяна 4500 пъти

Прикачен файл

SS850207.jpg
SS850207.jpg (55.19 KиБ) Видяна 4500 пъти

Прикачен файл

SS850209.jpg
SS850209.jpg (47.29 KиБ) Видяна 4500 пъти

Прикачен файл

SS850205.jpg
SS850205.jpg (77.58 KиБ) Видяна 4500 пъти

Прикачен файл

SS850206.jpg
SS850206.jpg (67.74 KиБ) Видяна 4500 пъти
emil_v r - майстор
Браво Пипб :)
Чак сега я огледах тази тема , и мн. хубаво и спокойно е пипнато всичко .
На повечето обекти маса неща дразнят , тук човек/майстор , може да
отпусне окото :)
rulom - модератор
emil_v r написа:
Браво Пипб :)
Чак сега я огледах тази тема , и мн. хубаво и спокойно е пипнато всичко .
На повечето обекти маса неща дразнят , тук човек/майстор , може да
отпусне окото :)
Без да съм критичен, ама подвързването на казанчето в тоалетната е трагедия, съсипва целия замисъл на помещението.Такива големи фитинги, и грам старание за скриването на ВиК.Не знам...водопроводчика ти е зле, определено.
За другото ще коментирам когато пуснеш снимки в завършен вид.
Това е лично мое мнение, щото знам че може да стане и по-хубаво.
emil_v r - майстор
Ее , Рул ,
Нещо направено не се критикува , разваляш радостта на човекът.(''ът ''!)

Току що е сложено, и дори не е фиксирано още .
Ще си му сложи лъскаво ъглово кранче и тънко маркуче после.
Ще изкърпи долу и ще врътне още седалото .
Ние планираме поначало този извод ниско по- в ляво , и не се вижда изобщо.
Харесаха ми разсъжденията за устойчивост , здравина , топлоизолацията и др. работи.

Някакси лъха спокойствие и обмисляне на нещата и няма претупване и бързане .
Немога точно да го кажа.
rulom - модератор
Дано да е временно решение заради едното с*ане :-D Иначе. нали знаеш че няма нищо по-постоянно от временното :cool:
Domashen_maistor - специалист
Докторе, докато още ти е подръка, накарай тоз плочкаджия да си поиграе още малко с канала при моноблока. ВиК-то може и да си го подмениш лесно, но ще ти е по-трудно да отрежеш в такъв кръг плочка.
pipbel - майстор
Дано да е временно решение заради едното с*ане Иначе. нали знаеш че няма нищо по-постоянно от временното

При тоя обем на работата която имам по довършването просто нямам физическа възможност, време и нерви за такива "детайли". Не че не ме дразнят де...ама ще им дойде времето. Със сигурност понеже съм такъв по характер, че обичам изпипаните неща, много често жената ме нарича "Мара подробната" :-D
Сега най вече бързам да докарам нещата дотам аче архитектката (дърта гадна кобра) да ме въведе във владение към края на Май.

Вече и последната баня е почти свършена. Синя заради синковеца......
Равносметката дотук за 3-те бани+WC- то е около 4400 лв ( материали за 90м2 фаянс и теракота - 2400 лв + 2000труд )
Още 2 Х по толкова обаче ще идат за оборудването им....

Прикачен файл

SS850224.jpg
SS850224.jpg (65.4 KиБ) Видяна 4869 пъти
vidrata - специален-специалист
ААаааааааааааааа Емо тъкмо щях да критикувам яко фаянсовите изпълнения и ти ме секна.

Пип знаех си че ще се набуташ от към майстор за фаянса, даже бях ти казал.Ти писа че ще лепиш някви плочки сам ,кога и къде , мисля че за коридора или нещо подобно беше споменал.

Не се сърди ама и сам виждаш кусурите надявам се.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: