• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kuuuuuul - майстор
stenmark така както го прави Сашо е идеалния вариант за наливане на колони,ако нямаш машина купи си,твойте колони ако са стандартни са около два кубика и нещо, което не е проблем за нея.Това е моя съвет :prost:
ArturDent - Почти Безобиден
stenmark написа:
Обаче за колоните се чудя като пусна вибратора дали няма да изгубя доста бетон.
А как успяваш да вибрираш на 2.5м дълбочина (колони 3 м)? :?
complast - специалист
ArturDent написа:
stenmark написа:
Обаче за колоните се чудя като пусна вибратора дали няма да изгубя доста бетон.
А как успяваш да вибрираш на 2.5м дълбочина (колони 3 м)? :?
С теслата.Бой по кофража.
stenmark - специалист
E мисля че това е не сериозно.Вибратора е с дълъг маркуч или кабел нема значение и 5м да е проблем нулев.А относно машината незнам,после какво да я правя,и трябва да се моля на някой бетонов център за декларация за съотвествие уж че от тях съм го купил.
Георгиев - специалист
Колони и стени не се вибрират с иглен вибратор, а със стенен който вибрира върху самия кофраж... или просто с почукване по кофража, далеч е от определението "несериозно"
шоп - майстор
stenmark написа:
Шприцовал имам предвид като преди да се маже/ цимент и пясък рядка смес/При мен проекта ми е също гредоред и двускатен,аз така исках.Обаче за колоните се чудя като пусна вибратора дали няма да изгубя доста бетон.Как мога да го предвидя това за 14бр.колони да поръчам необходимия бетон? :?
Недей прави габровски сметки, бетона не го губиш като влиза по фугите. Вземи си 0.5 или кубик повече. Едно, че винаги трябва да остане за да стигне, второ от бетоновите възли правят щмекерии и не винаги кубика е кубик:-))) Пък ако искаш запушвай четворките с весници. Няма да спестиш много.

ArturDent, ако не бъркам и ти строеше. Колоните, основи и трегери не ти ли ги вибрираха? не, че е болка за умиране де. Преди 30 години когато баща ми е строил бетона се бъркаше на ръка и наистина с теслата или чука се биеше по кофража:-)
stenmark - специалист
Kakъв е тоя стенен вибратор ,дай някаква снимка?Аз досега съм виждал само със иглен да го правят .
Илиян Илиев™ - майстор
Бе ние ли не сме като хората или италианците не са съглам?

Защо у нас се правят първо стените и после се излива бетона? :?
Георгиев - специалист
Защото така се спестява от кофраж. За вибратора не можах да намеря снимка в интернет, но е същия като табления вибратор, само, че по-малък и с него се вибрира през кофража. Всъщност изпълнява точно функцията на блъскането по кофража, само, че доста по-"сериозно".
kuuuuuul - майстор
stenmark трябваше да си отвориш нова тема.Бетона е най малкото за което може да ползваш машинката при строеж на къща/мазилки,замазки и т.н./,после я подари на някой друг като тебе да те споменава.За да вибрираш колоните кофража дрябва да е много добре стегнат,най лесно е като вземеш една шлайф машинка и вибрираш от вън на кофража,предполагам не си застроил 10 етажен хотел за да се вживяваш толкова.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: