• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulhomes2 - майстор
Ако не плаща за труд, т.е. си го строи сам, на 3-4 етажа е РЗП-то, карат му всички материали, има възможност да си взима ДДС-то, в определ район на страната е, парцела е негов, проект и разрешително е имал, .... възможно е. 2010 купувах бетон B15 без ДДС за 95-6 лв, а родина в Пловдив - за 68...., а един приятел от Свищов въпреки, че баластрата я вадят там го купуваше за над 100 лв и освен това изреди всички бетонови възли заради разлики в платеното и получено количество бетон.
badves - специалист
Колеги бетон 62лв.желязо 1,20лв.тухли 0,10ст.поротерм2,08лв.до тук труд бригада 4400лв.с подпори и платна от тях.СмятаPhoto-0292.jpg [ 542.27 KiB | Прегледано 228 пъти ] й те . :partyman: снимки на всичко за вилата,ограда от дялан камък
emilvtc - специалист
Ей - трудна работа е човек да измисли и реши какво точно иска и да направи неизбежните, но обосновани компромиси ...

Та от картинките можете да видите до къде я докарах. Вижда се и положението на къщата върху парцела (максимално в северозападния край на парцела)
Като че ли остана единствено да се доизмисли входа от запад на къщата.

От една страна трябва да е от запад, защото улицата е от запад.
От друга страна - ветровете преобладаващо са западни и някак си не ми се ще да духат фронтално във входа.
От трета страна ми се ще площадката и може би стълбите да са покрити с покрив заради дъждовете и снега.
От четвърта - все пак входа и западната фасада от към улицата създават впечатлението за къщата и някак си не ми се ще входа да е "прихлупен" ...
И последно (но не на последно место) ми се ще "орнаментите" по фасадата да са минимален брой, евтини, лесни за изпълнение и минимално да задържат прахоляк (да няма много хоризонтални участъци по тях)

Много бихте ми помогнали с идеи относно входа, както и с коментари и критики относно цялата къща.

Прикачен файл

Parcel.jpg
Parcel.jpg (32.4 KиБ) Видяна 3693 пъти

Прикачен файл

Iztok-iug.jpg
Iztok-iug.jpg (54.16 KиБ) Видяна 3693 пъти

Прикачен файл

Iug.jpg
Iug.jpg (44.67 KиБ) Видяна 3693 пъти

Прикачен файл

sever-zapad.jpg
sever-zapad.jpg (56.13 KиБ) Видяна 3693 пъти

Прикачен файл

Fasada_zapad.jpg
Fasada_zapad.jpg (45.83 KиБ) Видяна 3693 пъти
Последна промяна от emilvtc на пон юни 04, 2012 10:45 am, променено общо 1 път.
emilvtc - специалист
Добавам и 2D разпределението на етажите:

Прикачен файл

etaz1.jpg
etaz1.jpg (114.01 KиБ) Видяна 3692 пъти

Прикачен файл

etaz2.jpg
etaz2.jpg (97.24 KиБ) Видяна 3692 пъти
VLADO66 - майстор
Много си е добре входа.Прозорците на 2-рия етаж над покрива трябва да са на мин.20см. над линията на покрива.И тези язви на покрива така ли ще останат :?
emilvtc - специалист
За да се намали площта - компромиса е втория етаж да е по-малък като площ спрямо първия.
Гледам, че 2 от стените съм забравил да ги намаля и стърчат над покрива. Няма да стърчат.
Кои язви по покрива имаш в предвид?
Tsilkov - майстор
emilvtc написа:
От една страна трябва да е от запад, защото улицата е от запад.
От друга страна - ветровете преобладаващо са западни и някак си не ми се ще да духат фронтално във входа.
От трета страна ми се ще площадката и може би стълбите да са покрити с покрив заради дъждовете и снега.
От четвърта - все пак входа и западната фасада от към улицата създават впечатлението за къщата и някак си не ми се ще входа да е "прихлупен" ...
Входа ти е точно от където трябва да е - няма никаква дилема тука (в случея си се паникьосал :lol: )
Правилното място на входа е от духащата/неблагоприятно ослънчена страна.За проблема с вятъра аз си имам този подход :wink:
Изображение
Входа си личи (даже е подчертан) ,а в същото време от улицата не ти гледат у вас.Има козирка къде да си сгънеш чадъра,да си изтупаш и събуеш обувките.Вятъра не духа директно.Във ветробранната стена може да си вградиш пощенска кутия и хубава табелка с името и номера на улицата.Изтривалата за крака ти е под козирката и не я вали дъжд................
VLADO66 - майстор
Язвите са дето ще ги махнеш :wink:
emilvtc - специалист
Tsilkov,
Идеята е добра и в твоя вариант се вписва идеално. Трябва да помисля как и дали е възможно да се използва в моя случай.
Трябва някак си да се върже с покривите и прозорците по фасадата ...
Благодаря :supz:

Имам още и чудене относно детската на втория етаж (югоизточната стая - долу-дясно).
Стаята не е малка (почти 16 кв.м.) а в нея не се сещам как да разположа 2 легла, 2 бюра и някакво шкафче/секция/етажерка за книги ... Така както е на чертежа - с бюро пред прозореца въобще не е добре ... Чудя се и за прозореца на изток - дали въобще да го има и къде/ с какви размери да е ...

Някакви идеи ?
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: