• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
resistbody - майстор
Гаража не ти трябва сифон, направете наклон към вратата или нищо не правете... колко пъти вакрваш кола цялата със сняг вътре и пак няма да е проблем.. няква локва за ден два..
Покритие в гаража пак пари на вятъра..

едит:Иванов ме е изпреварил... честито за играчката...
Най-разумното и евтино покритие е полиуретанува боя... ама ако ти го изшлайфат с хеликоптер няма нужда и от нея.. то и що ти е де..
Dessie - специалист
@Аndry01 - гаража ще си се ползва по предназначение, но е факт, че при текущото положение няма как да се мине без интервенция заради посоката на текущия наклон към вътрешната стена, граничеща с къщата. Минимум ще трябва да мисля за нещо хидроизолиращо, за да не се катери влагата по тухлата
@kivanov - голяма игра падна и при мен с лазерчето, истински се забавлявах, макар да беше по светло :-) По казуса с вратата - текущо имам отвор с размери 2500х2500. Ако искам да се събера в стандарта и да не чакам 6-8 седмици, то отвора трябва да придобие 2500х2250, 2500х2125 или 2500 х2000. Най-лесно ще е да подлепят гредата с една 25-ца газобетон и да се свършва тая мъка, обаче мен пак ме гложди мисълта за -2 см денивелация на самата плоча и то в посока към стената, граничеща с кухнята. Честно казано ми звучи разумно да се затапи канализационната тръба оставена за точков сифон и да се изпълни само наклон, въпроса е колко е трябва да е минималната дебелина на тая замазка, че да не стане на трошляк след седмица. Тук пак се връщам на кота “готов под” - трябва точно да се определи колко ще се повдигне отдолу, за да се свали пък достатъчно от към гредата, защото според търговския представител на Хьорман имат не повече от 1,5 см за реглаж

@resistbody - хубу де, може и да не съм разбрала точното име на боята - едно такова гумено стои. Аз автоматично реших, че е някакво епоксидно покритие :-)
kivanov - специалист
съб фев 18, 2023 9:13 amDessie написа:
@kivanov - голяма игра падна и при мен с лазерчето, истински се забавлявах, макар да беше по светло :-) По казуса с вратата - текущо имам отвор с размери 2500х2500. Ако искам да се събера в стандарта и да не чакам 6-8 седмици, то отвора трябва да придобие 2500х2250, 2500х2125 или 2500 х2000. Най-лесно ще е да подлепят гредата с една 25-ца газобетон и да се свършва тая мъка, обаче мен пак ме гложди мисълта за -2 см денивелация на самата плоча и то в посока към стената, граничеща с кухнята. Честно казано ми звучи разумно да се затапи канализационната тръба оставена за точков сифон и да се изпълни само наклон, въпроса е колко е трябва да е минималната дебелина на тая замазка, че да не стане на трошляк след седмица. Тук пак се връщам на кота “готов под” - трябва точно да се определи колко ще се повдигне отдолу, за да се свали пък достатъчно от към гредата, защото според търговския представител на Хьорман имат не повече от 1,5 см за реглаж
Моят лазер май трябва да се калибрира. Какъв е твоят? Имам разлика спрямо оставените маркери на котите.

Изчакай си и си вземи голяма врата. Не става с Итонг. Искат или бетон или метална греда. Моят съдружник прави греда, а при мен бетонът е точен и ще се хващат в него. Ще искат и странични метални колонки.

Не съм сигурен за дебелината, но ще говоря с арх. Иначе 1.5см е доста мегдан за реглаж.
Dessie - специалист
Нивела е Cimex, ама модел не мога да кажа, че го завещах на колата. За 140 лв не очаквам някакво чудо. Самонивелиращ се е, капсулката с диода се заключва за да не се клатушка като не го ползваш, че късал окабеляването иначе…
Това с бетона е изненада, ще говоря в понеделник с архитекта какво е мислил, защото разстоянието м/у гредата и плочата е точно 250 см както е по проект, а в същото време ми дава отвор за гаражна врата 250/225. Едва ли е имал впредвид да слагам 25 см замазка.
Така или иначе в понеделник следобяд ще се видя на обекта и с представител на Новоферм, ще коментирам ситуацията и с него… :?
Dessie - специалист
Пффф, май разбрах от къде идва разминаването…. Не е на добре работата и ще ми белеят косите за пореден път
Най-вероятно греда 1 в промеждутъка между колона 1 и колона 2 не е пусната на 42см надолу, а е на 27 см както греда 7. Сега освен гаражен казус, имам и конструктивен :shock: :? :axe:
Прикачен файл:
B1FF1C4D-E009-4238-810A-5A986C2017AA.png
Освен това е дадено върху плочата на гаража да изпълня 10 см шлайфан бетон и по този начин отвора наистина ще слезе до 225, а не сегашните 250….
kivanov - специалист
съб фев 18, 2023 10:52 pmDessie написа:
Пффф, май разбрах от къде идва разминаването…. Не е на добре работата и ще ми белеят косите за пореден път
Най-вероятно греда 1 в промеждутъка между колона 1 и колона 2 не е пусната на 42см надолу, а е на 27 см както греда 7. Сега освен гаражен казус, имам и конструктивен :shock: :? :axe:

B1FF1C4D-E009-4238-810A-5A986C2017AA.png

Освен това е дадено върху плочата на гаража да изпълня 10 см шлайфан бетон и по този начин отвора наистина ще слезе до 225, а не сегашните 250….
Намери чертежа с армировката и виж какъв размер трябва да е гредата. Там го има. Стискам палци да се бъркаш и гредата да е ок.
resistbody - майстор
Нормално е да се изпуснат нестандартните греди ако не са подчертани.... И аз изпуснах гредата на първа стълбищна площадка и после къртих да се вържа с армировката на колоните...
Кво се косиш за тая врата ако имаш колони хакай едно желязо и си ок... Познат му намаляха отвора точно заради врата хьорман, ама не помня как че беше отдавна...
radko87 - помощник
нед фев 19, 2023 12:22 amresistbody написа:
Нормално е да се изпуснат нестандартните греди ако не са подчертани.... И аз изпуснах гредата на първа стълбищна площадка и после къртих да се вържа с армировката на колоните...
Кво се косиш за тая врата ако имаш колони хакай едно желязо и си ок... Познат му намаляха отвора точно заради врата хьорман, ама не помня как че беше отдавна...
Аз лично не намирам нищо нормално в тази работа. Човек започва да си задва въпроса проектанта по част конструктивна гледал ли е на място да приеме армировката и кофража или са минали със схемата на пратени няколко снимки по Вайбър? Като са недогледали тази греда, какво още са объркали? То е човешко да се греши, но за това си има процес и контрол, да хванат грешките преди бетона. Малко ерозира доверието на инвеститора в начинанието и постигнатия резултат.

Успех ти желая и дано проблема не е конструктивен а по-скоро естетически.
Dessie - специалист
Откарах до никое време да смятам по чертежи, умувам и гледам снимки. Броих тухли, гледах греди и какво ли още не …. Утре ще играе ролетката и ще се разбере, може и аз самата да съм объркала размерите и сама да се вкарвам във филм…. #-o
gnt69 - майстор
съб фев 18, 2023 9:13 amDessie написа:
По казуса с вратата - текущо имам отвор с размери 2500х2500. Ако искам да се събера в стандарта и да не чакам 6-8 седмици, то отвора трябва да придобие 2500х2250, 2500х2125 или 2500 х2000. Най-лесно ще е да подлепят гредата с една 25-ца газобетон и да се свършва тая мъка, обаче мен пак ме гложди мисълта за -2 см денивелация на самата плоча и то в посока към стената, граничеща с кухнята. Честно казано ми звучи разумно да се затапи канализационната тръба оставена за точков сифон и да се изпълни само наклон, въпроса е колко е трябва да е минималната дебелина на тая замазка, че да не стане на трошляк след седмица. Тук пак се връщам на кота “готов под” - трябва точно да се определи колко ще се повдигне отдолу, за да се свали пък достатъчно от към гредата, защото според търговския представител на Хьорман имат не повече от 1,5 см за реглаж
Аз преди 15-тина години бях пред същата дилема, врата по поръчка с точен размер или с намаляне на отвора и от стандартните размери на Хьорман. Разликата беше двайна цена за врата по поръчка и чакане докато я направят. Направиха рамка метална с точния размер на стандартната врата, монтираха и после запълниха отвора с итунг, и така вече 15-тина години си работи вратата. Пода трябва да е нещо яко щото слагат химикали от снегопочистването и под 4-те гуми на колата се прояжда бетона. При мен е площадка за две коли и после са гаражите, на площадката се виждат четирите гуми на колите къде са стояли. Наумил съм се да го павирам това пред гаражите и вътре в самите гаражи с бетонови павета ама голямо къртене и все не остава ред за него. Ето снимка от 2012 година на Гоогле.
Прикачен файл:
гаражи.jpg
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: