• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stenmark - специалист
Извинявам се първо на sasho 28 ако съм досадил и си взимам бележката от kuuuul.
ArturDent - Почти Безобиден
шоп, аз имах три вибратора - един с кол отгоре, и двама с тесли отстрани - бой по кофража
шоп - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Бе ние ли не сме като хората или италианците не са съглам?

Защо у нас се правят първо стените и после се излива бетона? :?
Добър въпрос. Ще се опитам да изложа собственото си мнение.

Сегашната "мода" при строене: бетонна конструкция и впоследствие тухлен зид е изцяло погрешна и порочна. Цели се комерсиалност и бързина при строежа. Липсва сякаква спойка между колони, трегери, пояси и най-вече между последният ред тухли и плочата. Който е чел за пораженията от земетресенията в Свищов и Стражица знае от какво са загинали хората. Не от паднали плочи а от паднали стени.

За мен няма по-добро и надежно решение от това бетона да облее колоните и горният ред тухли, да има спойка с плочата и да е натоварен с тонове от нея. Варианта сега е последният ред да се позамаже или дори с монтажна пяна да се запълни. Това според мен е несериозно.
sasho 28 - специалист
Да покажа напредъка-усвояване на бившата тераса.Там ще е баня и кухня.Размер-3х3м.Стените са еденично армирани със г-образна стъпка в земята.

Прикачен файл

DSC02719.JPG
завършен общ вид отдалеч
DSC02719.JPG (90.63 KиБ) Видяна 5378 пъти

Прикачен файл

DSC02711.JPG
армировката
DSC02711.JPG (82.7 KиБ) Видяна 5378 пъти

Прикачен файл

DSC02717.JPG
бетонирано-4 часа сам с миксера,1,6 кубика.Вдъното ще е канализация и водопровод-където са коминните тела.
DSC02717.JPG (86.74 KиБ) Видяна 5378 пъти
sasho 28 - специалист
шоп написа:
Илиян Илиев™ написа:
Бе ние ли не сме като хората или италианците не са съглам?

Защо у нас се правят първо стените и после се излива бетона? :?
Добър въпрос. Ще се опитам да изложа собственото си мнение.

Сегашната "мода" при строене: бетонна конструкция и впоследствие тухлен зид е изцяло погрешна и порочна. Цели се комерсиалност и бързина при строежа. Липсва сякаква спойка между колони, трегери, пояси и най-вече между последният ред тухли и плочата. Който е чел за пораженията от земетресенията в Свищов и Стражица знае от какво са загинали хората. Не от паднали плочи а от паднали стени.

За мен няма по-добро и надежно решение от това бетона да облее колоните и горният ред тухли, да има спойка с плочата и да е натоварен с тонове от нея. Варианта сега е последният ред да се позамаже или дори с монтажна пяна да се запълни. Това според мен е несериозно.
Абсолютно съгласен!
Crafty - специалист
Първо искам да обърна внимание на модератора, че не е редно в сайт за обикновени хора да се допускат такива Терминатори като Сашо :lol:
Второ и вече сериозно - поздравления за това, което си постигнал, при това сам!
Труда и ентусиазма ти заслужават уважение!
Хицко - специалист
Crafty написа:
.. сериозно - поздравления за това, което си постигнал, при това сам!
Труда и ентусиазма ти заслужават уважение!
Поздравления и от мен!
Направих си труда, и прочетох цялата тема. Съвсем в началото целта май е била само козметичен ремонт. И благодарение на ценните съвети и напътствия на практични колеги, резултата е ясен. Е, сигурно финансово се е натоварил, но, целта оправдава средствата. Нали?
Още веднъж, БРАВО!
Продължавай напред! Майстори не ти трябват, САМ си такъв. :lol: Стига да имаш свободно време.
sasho 28 - специалист
Благодарности за окуражителните мнения!
sasho 28 - специалист
Продължавам бавно напред :)

Прикачен файл

DSC02749.JPG
DSC02749.JPG (67.13 KиБ) Видяна 4720 пъти
sasho 28 - специалист
Актуална снимка от днес.Нещо ме е размързяло... Чудех се този итонг горе ще издържи ли напражението...Там ще е прозореца на банята;

Прикачен файл

DSC02803.JPG
DSC02803.JPG (66.72 KиБ) Видяна 4388 пъти
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: