• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
boqnkov - специалист
Не съм проучвал сериозно нещата за ТП ама ти сериозно ли смяташ, че с 4к ще имам ТП която да охлажда и топли къщата? :?
kuuuuuul - майстор
Проучи нещата де :!: Просто се опитвам да ти помогна да не направиш неща за които после да съжаляваш.Виж и тази тема viewtopic.php?f=23&t=40532 има и други,а на пролет цените падат :)
boqnkov - специалист
Малко снимки от вчера... Пистолета реших да го махна и да станат две врати. Сега все още се чудя най - горния прозорец дали да го дялна на 2 или да си остане така. Не мога още да си го представя с профили за да взема решение. Май ще го оставя цял, защото пак ще е симетрично но ще има 0,003% повече светлина в помещението. :-D По покрива останаха само металните укрепващи скоби между поповете и столиците. Горе има два реда снегозадържащи куки разположени шахматно на предпоследния и предпредпоследния ред. Има и вентилиращи керемиди през 2м. на втория ред от билото. Изтървах само да обърна най - долната контралетва на най - долния ред ама здраве да е! (Да не хваща уруки къщата) :) Надявам се само да не попречи МНОГО на вентилацията на двойната скара на покрива. Инак трябваше да взимам и решетка против птички... Визуално само аз ще си го виждам и хич не ми пречи, дори напротив. Притеснявам се технически дали е ОК? Имам и още малко работа по импрегнирането на покрива от вътрешна страна.

Прикачен файл

za forum 7.jpg

Прикачен файл

za forum 6.jpg
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
Сега все още се чудя най - горния прозорец дали да го дялна на 2 или да си остане така.
Предполагам долу вратите са ти "една в друга" а не на профил така че го остави цял горе. Разликата в светлината е по голяма :) - един делител обикновенно е с дебелина 11-12 см което като процент не е малко. Аз даже средния ти голям прозорец бих го оставил цял (ако могат да ти нарпавят такъв стъклопакет) - миеш го отвън а проветрението е от краините прозорци.
boqnkov написа:
Визуално само аз ще си го виждам и хич не ми пречи, дори напротив. Притеснявам се технически дали е ОК?
Ако говориш за противонасекомната мрежа технически е ОК и можеш да си я направиш дори да изглежда много добре (приемрно да ползваш перфорирана ламарина и да я монтираш добре).
boqnkov - специалист
Най - десния прозорец е детската... :) Дневната е само с вратата и големия прозорец. Фирмата за дограмата ми казаха, че вратите ще са догоре и няма да има неотваряема част от целия пакет там. :supz:
Вадим Владимиров - специалист
Казаните са ми познати. Летвата ти е най-малкия проблем. Като си вдигнеш скеле, махни първия ред керемиди и накови по-висока летва зад първата и ще си изправиш керемидите. И бас държа, че проект за покрива нямаш или никой не е гледал нищо там. Защо не сложи казаните в двата края на челната? И като стоиш под челната виж я дали е права и по хоризонтала, а като застанеш срещу нея и по вертикала. Начина, по който са сложени казаните ме кара да мисля, че челната има обратен наклон.Не вярвам някой конструктор или проектант да ти е посочил този размер за попове и столици при този тип покривно покритие.Има и друг начин за твоя покрив и то доста по-добър, но нямало е кой да ти го покаже. Липсват ти подложките или възглавниците върху които стъпва попа, липсват ти подкосите под 45градуса на колоните, които да ме са кибритени клечки в сравнение с товара, който ще нося. Липсват ти клещите. При положение, че го правиш без билна столица тези клещи са задължителни, ако не срещу всяко ребро, то поне през 2 реда.
boqnkov - специалист
:axe: Вадим, това с първия ред не ми е болка за умиране. Другото, което написа ме притеснява.Не разбрах нещата за казаните. Какво значи обратен наклон на челните? Утре ще застана под тях и ще огледам, ама на пръв поглед ми изглеждат прави. Ясно е, че нямам твоето "око" за покриви. Прав си за размера на поповете и столиците :devil: Нужно е да се подсили конструкцията още ли?
изчакай 5 мин. Подготвям снимки.
Виж тази ситуация.
Прикачен файл:
SAM_4782.jpg
SAM_4782.jpg (99.21 KиБ) Видяна 2115 пъти
Прикачен файл:
SAM_4783.jpg
SAM_4783.jpg (96.83 KиБ) Видяна 2115 пъти
Прикачен файл:
SAM_4784.jpg
SAM_4784.jpg (102.66 KиБ) Видяна 2115 пъти
Прикачен файл:
SAM_4785.jpg
SAM_4785.jpg (97.4 KиБ) Видяна 2115 пъти
При теб е възможно да стане същото.
boqnkov - специалист
Вертикалните греди (мисля , че те са т.нар. попове) са сложени на шпилки, които са вкарани в плочата 8см и още толкова в самия поп. Не знам дали това коментираме, ама няма опасност ако се спъна в някой да се случи това от снимката. За тия работи от снимката ли става въпрос, че трябва да са през 2 ребра?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: