• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BLUEPUPIL - майстор
съб фев 18, 2023 10:52 pmDessie написа:
Пффф, май разбрах от къде идва разминаването…. Не е на добре работата и ще ми белеят косите за пореден път
Най-вероятно греда 1 в промеждутъка между колона 1 и колона 2 не е пусната на 42см надолу, а е на 27 см както греда 7. Сега освен гаражен казус, имам и конструктивен :shock: :? :axe:
По скоро като греда 14.
Нямаш повод за притеснение
14+27=41см греда за 300см е
достатъчно, ако отдолу има свързваща
греда от основите, висока поне 70-80см.
Рамката е вързана добре.
:yawinkle:

Доколкото се вижда от кропването има плоча 20см и
греди с H=40-50cm, което е супер яка комбинация и
би трябвало да има много малко провисване.
=D>
Решение не присъщо за БГ и съм сигурен, че запали
любопитството на колегите. Затова ще е добре да
покажеш цялостната картина на конструкцията.
[-o<
Dessie - специалист
Идвам да доложа :-)
Грешката е комплексна, но не толкова страшна, колкото я мислех вчера, или пък просто преспиването успокои ситуацията :-)
Оказа се, че долния ръб на втората плоча е вдигнат с 10-12 см, съответно гредата и тя отива нагоре + че и липсват 2/3 см, което прави точно 15 см отклонение от зададеното по проект. Също така самата плоча е леко преналята с едни 6/7 см, но явно при изливането на бордовете са се усетили и са ги направили малко по-ниски на 27 см от плочата, вместо 33 т.е. проблем с кота борд не би трябвало да има. Друг казус ще възникне с дебелината на изолацията на покрива на гаража де , ама и там ще обмисля варианти. Все пак ще организирам геодезистите да дойдат тази седмица, ще преговоря и ситуацията с конструктора за да подсигуря ситуацията занапред.

Гледах схеми на гаражни врати и не разбирам защо е проблем газобетона в долната част на гредата?!? Цялата шина, носеща тежестта се монтира на тавана и страниците на гаража. Единственото, което видях да се закача на трегера е шината за мотора, а гледайки в тубата колко паянтово го монтират в задната част, въобще не ми хваща меродавност, че носи някаква гранде тежест :?

ПП: @ Bluepupil - ако ти е интересно, ще пусна конструкции, ама няма да е днес, че трябва да правя пдф в имидж,а през телефона е тегаво :-) друг вариант е да ти ги метна на мейла :-)
radko87 - помощник
При мен гредата беше кривичка и тези от Хьорман (Стило Доорс) използваха метални профили, които анкерираха към гредата и колоните отстрани, Върху тях монтираха вратата -> 5000х225 см е моята. Стоителя оправи естетическата част с изолацията отвън и мазилката отвътре. Тези от Хьорман ме бяха наплашили с необходима прецизност едва ли не до милиметър, но в крайна сметка се оказа, че не е драма. Важно е обаче пода отдолу, където вратата стъпва да е идеално нивелиран, защото гумения елемент най-отдолу на вратата не може да компенсира много.
п.п. Поискай си допълнителни дистанционни, че вратите идват с 1
Dessie - специалист
@radko87 - народиха ми се и на мен разни идеи за подобрения, но искам утре със със строителя, ВиК-то и представител на друга подобна марка врати да обсъдим ситуацията и да си кажат и те визията :-)
Точно от Стилодоорс ми е офертата. За дистанционното го видях, питах ги , ще си доплатя за второ, пък после ще любимия ще си се занимава със смарт джаджите да го вгради към хоум кита
BLUEPUPIL - майстор
нед фев 19, 2023 10:11 pmDessie написа:
ПП: @ Bluepupil - ако ти е интересно, ще пусна конструкции, ама няма да е днес, че трябва да правя пдф в имидж,а през телефона е тегаво :-) друг вариант е да ти ги метна на мейла :-)
Не ги превръщай от PDF в JPEG/PNG, става мацано.
Прикачи ги на лични, на емейла, който съм
ти пратил или ги качи някъде за сваляне.
BLUEPUPIL - майстор
Трудно е да харесам нещо, но Dessie ми обра
точките. Захвърлила е чистата безгредова
плоча (кота +3.13). Греди дълбоки 47см и нагоре.
И плочи 20см. И ако са „преналети“ както
спомена, то стават 21-22см. Отвора е 5м.
От едната страна „опъва“ терасата, от
другата „яко“ стоят две шайби в правилната
посока и стълбищната клетка. Провисването
би трябвало да е минимално.
Колегата си го бива.
=D>
Dessie - специалист
@Blue - рядко чета да одобриш нещо :-) плочите са преналяти, че и повече от това…армираната настилка на партера е близо 25 см ( правят ВиК-то и бяха заляли обсадната тръба, та ровихме, а по проект трябваше да е под 20), втората от 20 е едни 23 см… само покривната не съм мерила, че не съм се качвала скоро горе, но по спомени и там отидоха 2-3 м3 повече :rolleyes:
Визуално готиното е, че всичките греди са скрити от стени и реално никъде няма “трегери” и стърчащи колони, които да се чудя как да скривам в интериора :-)
resistbody - майстор
ср мар 01, 2023 12:10 amDessie написа:
@Blue - рядко чета да одобриш нещо :-) плочите са преналяти, че и повече от това…армираната настилка на партера е близо 25 см ( правят ВиК-то и бяха заляли обсадната тръба, та ровихме, а по проект трябваше да е под 20), втората от 20 е едни 23 см… само покривната не съм мерила, че не съм се качвала скоро горе, но по спомени и там отидоха 2-3 м3 повече :rolleyes:
Визуално готиното е, че всичките греди са скрити от стени и реално никъде няма “трегери” и стърчащи колони, които да се чудя как да скривам в интериора :-)
Интересно ми е преминаването под/през гредите на рекуператора и климатизацията(предполагам си с климатици като знам кой ти е архитекта)..
Аз се нервя че ще трябва да правя куфари за вентилацията, не че са гадни, ама в момента коридора и хола ми е с такв дизайн и все едно не мога да измисля друго а правя каквото си знам ;D
nelina_london - специалист
Гледала съм проектите на архитекта ни и масово са са с ТП .Това са искали възложителите ,такъв проект са изготвили.
И при мен гредите са същите ,щом Blue ги одобрява ,ще спя спокойно . Реално за рекуперацията и климатизацията ,пада само нивото на коридора .
Е,при мен има куфар в хола ,заради мястото на стълбището, не заради гредата .
Ще ми е интересно при Деси как е .
Dessie - специалист
@resistbody - нищо няма да минава през гредите [-X окачени тавани ще се появят само в двата коридора и стаята, която е под стълбището, машините и тръбната разводка са в коридорите.
Другата седмица ще се видя с ОВК проектанта, за да видим къде ще наместим рекуператора, че на проекта го няма и като е готов крайния проект ще го пусна.
Тази седмица съм в лудницата с ВиК и поръчването/доставка на разни неща, които изобщо не бях предвидила, че ще ми трябват или пък уж са налични в магазини, а то ги няма даже при вносителите….
Другата седмица ще се хвърлям с електро и ОВК :-)

Черпя ви виртуално, дребса чукна 7 днес :partyman:
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: