• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Георгиев - специалист
Отгоре итонга направо пояса ли ще е? Ако да, значи ще издържи, той няма да носи нищо освен собствената си тежест (само ще го подпреш отдолу докато изливаш), ако ще зидаш още над него.. пак може да издържи, ама аз не бих разчитал. С разтвор ли си го лепил или с лепило?
sasho 28 - специалист
Георгиев написа:
Отгоре итонга направо пояса ли ще е? Ако да, значи ще издържи, той няма да носи нищо освен собствената си тежест (само ще го подпреш отдолу докато изливаш), ако ще зидаш още над него.. пак може да издържи, ама аз не бих разчитал. С разтвор ли си го лепил или с лепило?
С разтвор,ама над него ще има ред четворки,след това пояса.Единственото,което се сещам е отгоре над итонга да залепя щурцове на винербергер,стъпили на по 3-4 тухли и така спестявам къртенето.Щото зидам с цимент и пясък и става много здраво
Георгиев - специалист
А бе може и да стане, все пак подпри го докато втвърди пояса.
reevil - специалист
защо не удебелиш пояса в този участък да стигне до итонга и да захапе по 25-30см в страни.
като бетонен трегер слят с пояса да стане ;)
дори при такова изпълнение не ти трябва и блокчето итонг, но колкото за кофраж отдолу ще е от полза
Георгиев - специалист
Да, най-удачно е да махнеш този итонг, да сложиш едно кофражно платно и да одълбочиш там пояса с 25 сантиметра, като така да се получи един щурц стъпил от двете страни на тухлите.

Ако ще оставяш итонга, няма смисъл да одълбочаваш пояса до него, слабото звено в случая е итонга, който е само залепен ми почти не стъпа отстрани на тухлите. А бе.. не би трябвало да се отлепи... пробвай, пък ще видим :D
sasho 28 - специалист
В крайна сметка го оставям така за сега,пък да видим.Иззидах вътрешната стена тия дни.Ама повече почивам,че е много жега.

Прикачен файл

DSC02789.JPG
DSC02789.JPG (64.69 KиБ) Видяна 4776 пъти

Прикачен файл

DSC02812.JPG
DSC02812.JPG (74.93 KиБ) Видяна 4776 пъти
sasho 28 - специалист
Напредъка.Външните стени са окончателно готови.Остават две колони и пояса между тях :)

Прикачен файл

DSC02842.JPG
DSC02842.JPG (85.12 KиБ) Видяна 4590 пъти

Прикачен файл

DSC02840.JPG
DSC02840.JPG (80.14 KиБ) Видяна 4590 пъти

Прикачен файл

DSC02839.JPG
DSC02839.JPG (65.57 KиБ) Видяна 4590 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
Каква е целта на еденичките в зидарията?
mit2markov - специалист
според мен изкопай около вилата ,навържи отвън и отвътре арматура ,един вид пояс и эалей сбетон приэема.Вкрая на краищата един път завинаги се прави.
mit2markov - специалист
олеле, аз май доста закъснях с мнението.браво :idea:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: