• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitaka_vk - специалист
Големи линейни разширения с доста лоши последствия имат дългите и прави трасета /без нито една чупка по тях/ обикновено се наблюдава като деформация на линейния участък. В случаите на жилищни разводки трасетата са доста къси и имат доста чупки по тях за да се взема в предвид линейните разширения на тръбите /иначе и в жилищните разводки щяха да се слагат компенсатори/.Свиването на тръбите е по голям проблем в страни с по високи температури, например Дубай, там специално заради дневните температури материалите са се разширили и след монтажа започват да се свиват. При нас по голямо влияние има линейното разширение, но пак напомням влиянието е на много дълги и прави трасета. Също така когато се поставя тръбата в зидария не препоръчвам топлоизолация, основния и проблем е че на мястото на тръбата се изтънява мазилката и се получава слабост в този участък. Другото което е че се поставя изолация от възможно най евтината /сивата топлоизолация за точност/ която не е точно топлоизолация /най малкото има по лоши топлоизолационни качества от черната топлоизолация/. Също така аз не съм виждал кондензирала тръба в стената /който е срещал такова нещо моля да покаже поне снимки/.
ArturDent - Почти Безобиден
Бяхме прекъснали за около 2 седмици, заради отрицателните температури, но вече продължаваме.
...Със замазката на пода.

Изображение

Изображение
sasho 28 - специалист
Чудех се каква е целта на изолацията на пода по принцип,че мен ме чака същия филм,но мислех само мрежа и циментова замазка...?
BobyB - специалист
sasho 28 написа:
Чудех се каква е целта на изолацията на пода по принцип,че мен ме чака същия филм,но мислех само мрежа и циментова замазка...?
Целта на изолацията на пода е да изолира пода от студената земя. Препоръчват се минимум 10 см а не 5 когато е над земя, вместо над мазе.
Илиян Илиев™ - майстор
Защо правите замазката преди мазилката?
stenmark - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Защо правите замазката преди мазилката?
=D>
schuldiner - майстор
Мен пък са ме учили да си правя първо подовете, че да работя после на чисто и равно. Естествено, ако на "майстора" половината разтвор от стената му слиза на пода, не е препоръчително.
За друго не се сещам, така че ако имате аргументи към забележката, казвайте ги... (не че и друг път не съм водил тази дискусия, ама и другите да чуят).
BobyB - специалист
schuldiner написа:
Мен пък са ме учили да си правя първо подовете, че да работя после на чисто и равно. Естествено, ако на "майстора" половината разтвор от стената му слиза на пода, не е препоръчително.
За друго не се сещам, така че ако имате аргументи към забележката, казвайте ги... (не че и друг път не съм водил тази дискусия, ама и другите да чуят).
Може да е решил че ще слага гипскартон. Иначе да очакваш че майстора ще успее да опази пода от десетките кубици нахвърлян ВЦР по стените е крайно несериозно за мен. Ма нали няма ти да стържеш пода, какво ти пука...
schuldiner - майстор
BobyB написа:
schuldiner написа:
Може да е решил че ще слага гипскартон. Иначе да очакваш че майстора ще успее да опази пода от десетките кубици нахвърлян ВЦР по стените е крайно несериозно за мен. Ма нали няма ти да стържеш пода, какво ти пука...
Доколкото следя темата няма да е гипсокартон.
Специално обърнах внимание, че чакам друг аргумент - това че падало и цапало е несериозно. Ако на няколко кубика мазилки ще трябва да викам газка после за отпадъка, е.ах ги в майсторите. А ми се е случвало... дори накрая излезе, че за 6 кубика мазилки аз съм доставил 10 кубика ВЦР. Както виждаш гледам само разхода - цапаното се чисти лесно, освен ако не попаднем на пълни палачори, които и това да ги мързи...
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: