• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Каква е целта на еденичките в зидарията?
Да не чупим четворки :lol:
sasho 28 - специалист
mit2markov написа:
олеле, аз май доста закъснях с мнението.браво :idea:
С около година и половина... :?
sasho 28 - специалист
Морето свърши и започва подготовка за колона номер 7 :)

Прикачен файл

DSC02926.JPG
DSC02926.JPG (66.26 KиБ) Видяна 4005 пъти
sasho 28 - специалист
И тъй като днес изливам последната осма колона и следва подготовка за пояса,да попитам за идеи за него.Първата е корито от итонгови блокчета,но пояса ще стане с дебелина 15 см,което май не е достатъчно/тухлите са 25,а итонга от двете страни по пет/.Втория вариант е по-трудоемък-дървен кофраж,а аз нямам подходящи летви.Трети вариянт е да купя 2 или 4 подходящи кофр. платна и да го отливам на части,като предварително във всички случаи първо приключвам с арматурата.Идеи?
dito - специалист
Едва ли ти казвам нещо ново, но по принцип изливането на части не се препочъчва, защото новият бетон не се свързва достатъчно добре със стария на местата на прекъсване. Сигурно ще ми дадеш пример с прекъсването на колоните на всеки етаж, но там се оставят фусове, които застъпват горната арматура и така начин се компенсира. Но когато може да се избегне - защо да си отслабваш конструкцията от нищото?
По-тесни пояси, естествено също не звучи добре. Мен ако питаш, си намери кофраж и ги направи както трябва.

П.П. Тъп въпрос, но поясите не трябва ли да се леят заедно с плочата? Ти отделно ли мислеше?
sasho 28 - специалист
Плоча няма да има. Пояс,гредоред и покрив.Май ще потърся кофраж под наем.Ще мисля още.
sasho 28 - специалист
Седмата колона на снимката.Осмата също е готова но не е декофрирана. :)

Прикачен файл

DSC02933.JPG
DSC02933.JPG (57.63 KиБ) Видяна 3753 пъти
panalov - специалист
dito е прав че бетона не трябва да се прекъсва по вертикалите , но в твоя случай пояса ще стабилизира само зидовете и няма да е грешка да ги налееш и на етапи ,като трябва снаждането да е близо до колона и да не е отсечено а постепенно за да може следващата заливка да стъпи върху предходната.
sasho 28 - специалист
panalov написа:
dito е прав че бетона не трябва да се прекъсва по вертикалите , но в твоя случай пояса ще стабилизира само зидовете и няма да е грешка да ги налееш и на етапи ,като трябва снаждането да е близо до колона и да не е отсечено а постепенно за да може следващата заливка да стъпи върху предходната.
И аз мислех нещо такова
kuuuuuul - майстор
Снаждането трябва да е в/у колоната,а не до колоната/представи си че правиш дървена конструкция.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: