schuldiner Тези дето са те учили за мен са странни.А за майсторите щом веднъж се е случило значи пак ще се случи.Не напразно като ремонтираш първо са стените после пода.
Е, точно тая логика ми убягва - що да са първо стените? Нещо технологично ли? Ами ако само стените са за ремонт, тогава зорлем и пода ли ще оправяме???
Хора, казах ви, че съм я водил тая дискусия и смислени аргументи не съм чул. Не отричам, може и да има, на мен ми е все едно кое е първо, но наистина по-лесно е да не прескачаш разни инсталации. Отделен въпрос е, че равният под позволява точно снемане на нивата за конзоли, ключове за осветление, батерии и т.н. - не че не може и другояче, ама предварителните изводи и готовия под май не винаги съвпадат. Същото е с каси на врати, прозорци, всякакви отвори, носачи - всичко се мери от пода, по височината на човека, а не от тавана.
И в крайна сметка, оставете инвеститора да прецени. Ако намира за нормално оправданието с цапането, да се съобрази с тази последователност. За себе си съм убеден, че "първо стените" тръгва от пишман майстори, на които не им пука колко разтвор похабяват (щото не го плащат те), колко усират след себе си (щото не чистят те или пък го маскират със замазката) и единственото, което ги интересува е колко квадрата ще хвърлят за деня.