Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivanovi - напреднал
Това е отпред под стълбището......

Прикачен файл

Picture 011се.jpg
Picture 011се.jpg (66.28 KиБ) Видяна 4938 пъти
ivanovi - напреднал
Тука малко подкопах и мисля че има около 70см основа.

Прикачен файл

Picture 018ос.jpg
Picture 018ос.jpg (90.9 KиБ) Видяна 4938 пъти
ivanovi - напреднал
Мисля че това са колони които са с шир. 30 на 30см

Прикачен файл

Picture 022 ас.jpg
Picture 022 ас.jpg (57.51 KиБ) Видяна 4936 пъти
ivanovi - напреднал
И покрива......

Прикачен файл

Picture 017 по.jpg
Picture 017 по.jpg (56.53 KиБ) Видяна 4933 пъти
georosi - специалист
Доста парички ще ти трябват.Стената я махаш и на ново.Арматура набиваш в колоните за да може да стане по здрава.Но това и покрива като се затопли времето,то сега нищо не се бута.Може и ако е текло от покрива да се е получила тази цепнатина и да трябва и дренаж да се направи не се знае основите как са.
ivanovi - напреднал
Какво имаш предвид.Какво значи да набия арматура в колоните?
georosi - специалист
Дупки с перфоратора в колоните и арматура в тях за да има връзка с останалите две стени
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:37 am, променено общо 1 път.
mi6el - специалист
Здравейте ivanovi
Ние сме със същият проблем на нашата къщичка .
Точно днес бях на среща с архитект и май ще се окаже че няма да минем без инж. конструктор .
При нас пукнатините са основно по стените и пода , за сега не са активни но е неясно до кога .
Ще следя темата с интерес :)
crez - майстор
Както и предполагах,основите са плитки подпочвените води и замръзванията са направили своето. Така като я гледам на снимките тази къща колони няма,а и не са и нужни ако не надстрояваш. Както описах в предишния пост това трябва да го повториш и под пукнатината. Първото което трябва да направите, да се проверите дали олуците и водостоците отвеждат сточната вода далеч от основите. За да се провери дали слягането продължава са поставят гипсови маркери. Завазваш с гипс пукнатината на 4-5 места по дължина на пукнатината кръпки с диаметър 10-15 см. така че да запълниш пукнатината и да хванеш част от двете и страни. Сега е точно момента, до лятото ще си покаже, Ако има мърдане, гипса се напуква, ако няма си стои цял. Аз имах същия проблем и го реших така. Тези съвети ми ги даде един приятел стр.инжинер.

Тема "Нашата къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: