Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Илиян Илиев™ - майстор
Мисля, че идеята е да станат сиви на тъмни точки за това ти дадох идеята за цимента. Ако търсиш друг цвят можеш да опиташ с цветна фуга.

Следващия път когато правиш мазилка слагай само цимент, пясък, вар и вода. Съотношенията ги е писал Светльо пич в една своя тема. За постигане на по-тъмен цвят увеличаваш дозата на цимента, но тогава трябва да нансяш няколко пъти на по-тънко иначе ще се напука макар че не е фатално. Не намаляй обаче дозата на варта, защото няма да се лепи на стената.
rockwall - майстор
толкова труд на вятъра

получава се, но не знам какъв ще е крайния ефект, нито пък колко здраво ще ти се получи

тези точки от снимката от банско наистина не знам как са се получили толкова равномерно - предполагам, че метличката е всъщност доста изхабена метличка - или е от онези от клонки - във всеки случай трябва да взима съвсем малко от боята

пробвай с твърда четка, която да топиш и след това като я доближиш до стената да сресваш в посока обратна от стената (както се изцежда четка от вода) - така ще пръска по-малко и дано е и по-равномерно

все пак ти остава после да белосаш фугите - дано се получи

разбира се имаше и по-лесен вариант, но ще ми се карат, ако го кажа

:roll:

Тема "Имитация на каменен зид в коридора ми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: