И на мене ми се стори паянтово.Като гледах снимките си мисля ,че там е започната конструкцията с някаква начална идея и после всичко намомента се е решавало.Ама не съм проектант,реших да изчакам да видя някой друг дали ще напише нещо.Надявам се да не живеят трите прасенца там:)Къщичката на която бях беше едноетажна с дървени греди и разпънки между тях,отвън към гредореда закован осб ,отгоре стиропор,шпакловка и силиконена боя.Отвътре напълнихме междините с вата 10 см и захванахме гипскартон към гредите,покрива беше гредоред с основна метална греда и покрит с шперплат а в/у него ундолин.
ribnikolaevi написа:Моля хората да се замислят, когато става въпрос за собствената им безопасност. Няма да навлизам в подробности и не искам да критикувам Топката. Целта ми е да предпазя майстори по всичко от прекалена самонадеяност. Това не е шега работа. Конструкция е. Ако решиш да си новатор /а не байката да ти върже арматурата и да ти налее бетона/, първо питай преди да действаш.ribnikolaevi повече ми харесва тонката отколкото топката ако не можеш да го прочетеш използвай copy/paste но няма значение. Този шеф вече съм го сменил, а че ще умра от глад също не ме притеснява. Проектантите са ясни - има ги няколко вида. Таблиците за материалите всеки инженер ги знае - кое колко издържа и на какво. За свръзките също знаем малко - къде се дублират с планки, къде се слагат кници, къде освен заварки се подсигурява с болтове, а даже сме чували за стоманени въжета с обтегачи и противотежести.(те май някои мостове така висяха
Топка, ако се притесняваш, че без шефа ти на бял свят оставаш без работа и препитание - търси си алтернативи. Не се шегувам. Тотално са оплескани нещата, инфото от последния ти пост го потвърждава.