• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Matchless - специалист
И на мене ми се стори паянтово.Като гледах снимките си мисля ,че там е започната конструкцията с някаква начална идея и после всичко намомента се е решавало.Ама не съм проектант,реших да изчакам да видя някой друг дали ще напише нещо.Надявам се да не живеят трите прасенца там:)Къщичката на която бях беше едноетажна с дървени греди и разпънки между тях,отвън към гредореда закован осб ,отгоре стиропор,шпакловка и силиконена боя.Отвътре напълнихме междините с вата 10 см и захванахме гипскартон към гредите,покрива беше гредоред с основна метална греда и покрит с шперплат а в/у него ундолин.
tonkata - специалист
ribnikolaevi написа:
Моля хората да се замислят, когато става въпрос за собствената им безопасност. Няма да навлизам в подробности и не искам да критикувам Топката. Целта ми е да предпазя майстори по всичко от прекалена самонадеяност. Това не е шега работа. Конструкция е. Ако решиш да си новатор /а не байката да ти върже арматурата и да ти налее бетона/, първо питай преди да действаш.
Топка, ако се притесняваш, че без шефа ти на бял свят оставаш без работа и препитание - търси си алтернативи. Не се шегувам. Тотално са оплескани нещата, инфото от последния ти пост го потвърждава.
ribnikolaevi повече ми харесва тонката отколкото топката ако не можеш да го прочетеш използвай copy/paste но няма значение. Този шеф вече съм го сменил, а че ще умра от глад също не ме притеснява. Проектантите са ясни - има ги няколко вида. Таблиците за материалите всеки инженер ги знае - кое колко издържа и на какво. За свръзките също знаем малко - къде се дублират с планки, къде се слагат кници, къде освен заварки се подсигурява с болтове, а даже сме чували за стоманени въжета с обтегачи и противотежести.(те май някои мостове така висяха :-D ) Има и много работи които не знаем но искаме да научим. Аз исках да помогна с идея, а ти овен да ме пратиш да изгоня шефа от гълабарника му май друго не каза. Дай някоя конкретна насока. Нали затова е форума първо да питаме да отсеем и после.....
dundurma - специалист
ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ!!!!!!НАИСТИНА Е ВРЕМЕ ЗА ТЕМАТА-

НА КОЙ ПИШЛЕТО Е ПО-ГОЛЯМО.

ВСЕКИ Е СПЕЦИЛИСТ В ДАДЕНА ОБЛАСТ-АЗ ЛАИКА МОГА ДА ГОВОРЯ ЗА МИНИ. АМА ПОНЕ НЕ СЕ КАРАЙТЕ ДЕ :partyman: :partyman: :partyman: :partyman:
Matchless - специалист
tonkata не искам да се намесвам,но да не останеш с грешно впечатление...Поне аз мисля ,че то шефа си го е направил.На мен ми се е случвало да правя неща който не ми харесват и икономии и други акробатики разни по настояване на поръчителя.Може и да си е добре,незнам,но на мен не ми се струва много сигурна.
tonkata - специалист
Чакай да пусна още 2 снимки. Тия са минали през проектант.

А то народа си го е казал: Кой, каквото си надроби, това ще сърба.
Бачо Стефан най-добре знае ама и точно затова си трае.

Прикачен файл

image004.JPG
image004.JPG (30.3 KиБ) Видяна 7342 пъти

Прикачен файл

image005.JPG
image005.JPG (38.39 KиБ) Видяна 7342 пъти
Matchless - специалист
Щеше ми се конкретно да посочи къде според него има слаби точки и недостатъци на конструкцията и защо мисли така...Аз на пръв поглед така прецених,може би защото е висока постройка на два етажа и се заблуждавам.
ribnikolaevi - майстор
Ако имаше някакви грешки - щях да кажа. Но това не е конструкция. Изобщо. Виж първия ми пост по темата. Повече нямам какво да кажа. Има си книжки - ако някой иска може да си ги купи и да ги прочете. Едната тема е за стоманените конструкции - по принцип и детайли. Но преди това му трябват статики, динамики, някакъв опит поне с нормите за натоварвания, нормите за земетръс. И за да не се претоварва човек, обикновено му отнема 5 години за да го научи заедно с някои други теми, които се учат след училище :partyman:
vipltd - специалист
Svilen22 написа:
Разгледай това -за информация. http://vipltd.net/index.php?pid=1
На мен ми харесва ама цената е малко високичка.
Здравейте,случайно видях коментарите и си позволих тези няколко реда.Ние предлагаме къщи и вили от лека стоманена конструкция.
Заводско производство,внос,с гаранции и всички сертификати,няма никъде заварка,на гъвкава връзка се сглобява,което е и гаранция против земетръс.На м2/в зависимост от етажа и решението на покрива е между 40-52 кг.Толкова арматура сигурно и на панелките ги няма.
Това което се дискутира във форума не може да се сравнява с нашата
дейност.Като качество,съответно и като цена на краен продукт.
Поздрави.
Чавдаров www.vipltd.net
Ronin - специалист
Дайте размер на профила по ъглите ...? С каква боя се боядисва конструкцията.......на мен и двете ми харесват ....към първата къща само триъгълни планки на носещите профили отдолу е трябвало да се сложат.....

Гараж замислям....затова питам !
ribnikolaevi - майстор
Защо П профилите на столиците са объранти в тази посока? За да може влагата, която се прокрадне в тях да не се оттича, а да предизвиква корозия ли? По принцип първичната защита от корозия /правилното конструиране на детайлите на стоманените конструкции/ е най-важна. Едва след това идва защитно покрите /боя/ и т.н.
Последна промяна от ribnikolaevi на вт окт 20, 2009 8:40 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Kъща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: