Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
topurov - специалист
Покрихме!

Стана хубаво. Сега може да си вали. Изкарахме страхотен късмет - за двете седмици работа времето беше с нас и не валя нито веднъж.

Снимки по-нататък (днес нямах камера).
Стефан - майстор
topurov написа:
Вярно е - наклона не е от най-големите. За съжаление съм ограничен от старата къща - ребрата ми започват от възможно най-високата точка под стрехата й. От другата страна на ребрата ме ограничава височината на стените - в моя случай е 2 м. - на по-малко не се съгласяват 'инвеститорите' :wink: . Все пак имам около 11% наклон (40 см на 3.60 м).
Ако не бързаше толкова, можеше да преработиш стария покрив, и да направиш един приличен/ стария и новия заедно/ наклон и височина/ 2 метра е малко/ на новия строеж. Но вече е късно.
8180 - майстор
topurov написа:
Покрихме!

Стана хубаво. Сега може да си вали. .

=D> =D> =D> =D>
А действително го дават да вали - нека! :)
topurov - специалист
Стефан написа:
Ако не бързаше толкова, можеше да преработиш стария покрив, и да направиш един приличен/ стария и новия заедно/ наклон и височина/ 2 метра е малко/ на новия строеж. Но вече е късно.
Всъщност точно това исках да избегна. Първо щеше да е много
по-сложно и второ щеше да е много по-скъпо. Относно височината - 2 метра е в долния край, а най-високата част (ктм къщата) е 2,50.
topurov - специалист
8180 написа:
=D> =D> =D> =D>
А действително го дават да вали - нека! :)

Абе то е така, ама в Сряда започвам моя проект (така обсъждания 'опит' за пасивна къща) и ще е една кал...
n.nikoloff - специалист
topurov написа:
Абе то е така, ама в Сряда започвам моя проект (така обсъждания 'опит' за пасивна къща) и ще е една кал...
Стискаме палци...
vladtod - специалист
topurov написа:
......
Бавиш снимките :-D
topurov - специалист
Вярно е.
Просто нямам време. Започнах и моята си къща и съм тотално ангажиран с нея. Общо взето е лудница - събраха ми се два строежа наведнъж. След като излеем първата плоча (Кота '0'), ще имам повече време и за пристройката.
Освен това двата проекта са на две различни места, аз пък живея на трето.
pipbel - майстор
topurov , обоснови се какво те накара да слагаш тоя "сандвич" с 2см фибран на покрива ?
На ребрата отвътре няма ли да слагаш ТИ ?
Или инвеститора така реши...
И не съм специалист, ама....от това подпиране там откъм оградата направо ми настръхват косите какво ще се случи ако се залюлее майката земя :cry:
Аз лично не бих искал да съм там тогава
Така ли е по проект ?
Иначе добре изглежда, поздравления за добрата работа.

Прикачен файл

streha_994.jpg
streha_994.jpg (72.6 KиБ) Видяна 5907 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
pipbel написа:
...направо ми настръхват косите какво ще се случи ако се залюлее майката земя :cry:
Аз лично не бих искал да съм там тогава
Така ли е по проект ?
Иначе добре изглежда, поздравления за добрата работа.
То, по-добре е вкупом да се молим, да не се люлее майката земя под тази пристройка. :?
Защото в цялата конструкция се видяха само два диагонала при това "работещи" в различни равнини, пък и плътният контакт с друга постройка със съвършено различна конструкция и фундамент и с дувар без конструктивна връзка с излятата плоча... Не знам.
Да се надяваме, че разточителството на материал за гредички ще компенсират до известна степен...

Ама Топуров тук ни поставя пред свършени факти, без да имаме време за реакция, пък и малко лично приема критика насочена срещу идеите му, така че аз си трая...
Дано не съм прав за тоя градеж. :)

От мен адмирации само за ентусиазма и трудолюбието. Не и за замисъла. Сори. :roll:

Тема "Къща - сухо строителство - нагледно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: