Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Master_Kenobi - V.I.P.
Пусни скица на имота или поне кажи тия 510 квадрата колко са на дълго и широко. После научи какво застрояване позволяват - % застрояване, Кинт и кота корниз.
Сега едва ли има какво да коментираме разумно.
alexast - специалист
Прилича малко на трапец 19 метра едната улична ртегулацип и другата 15 метра и рамена някъде около 25 метра
Master_Kenobi - V.I.P.
А параметри на застрояването знаеш ли?
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Сега почваш с глупостите още от сега.
Първо ти трябва виза за проектиране, на която започваш да проектираш.
А относно това, че имота ти е ъглов ще те просветля нещо - при такъв имот вътрешните линии на застрояване са определят като отстоят на разстояние равно на разстоянието до страничните граници - демек минимум 3м. брато.
Не прави нищо на своя глава.
Пак ти казвам пусни снимки на къщата.
Прочети си Зут, наредба №7, консултирай се с архитект, може и са нас - все поназнайваме нещичко.
Искам да видя снимки на конкретното състояние на къщурката - може да се пристрои, може и да се надстрои евентуално, но зависи от много неща.
Поздрави.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ама стига с тоя ЗУТ бе!
:lol:
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Нещо против ЗУТ ли имате.
Без него и Наредба 7 не може, просто.
Не си говоря просто глупости, така за проветрение на устата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ааа, това си беше виц. Щото аз постоянно приканвам към четене на ЗУТ, и пускам линкове към ЗУТ... иии все ме възпират...та рекох да изпреваря... неуспешно
единак - специалист
Така си е, Н–а има право. Признавам си. Ама все си мислех, че хора, които въобще размишляват над идеята да си строят нещо са по презумпция наясно с основните положения.
Pooh - майстор
единак написа:
Ама все си мислех, че хора, които въобще размишляват над идеята да си строят нещо са по презумпция наясно с основните положения.
Точно обратното - нищо не знаят! Нито какво точно искат, нито колко ще им струва, нито дали изобщо е възможно ... ама хич нищо не знаят и все някой ги "използва и забогатява на техен гръб", и вечно друг им е виновен за безхаберието!

П.П. Кисел съм - не ми обръщайте особенно внимание ... все ще ми мине някога :wink:
n.nikoloff - специалист
Moже и да си кисел, ама си правпо принцип...

Тема "Дилема-нова къща или реконструкция на стара такава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: